Blue Monday? 4x een blauw interieur waar je happy van wordt

Blue Monday? 4x een blauw interieur waar je happy van wordt

What about een blauw interieur? Blue Monday bestaat niet voor niets, maar blauw is niet alleen maar dark. Het is de meest deprimerende dag van het jaar en daarom kunnen we wel wat positive vibes gebruiken. Zie hier hoe een blauw interieur je huis opvrolijkt.

Ben je niet heel lekker uit bed gestapt vanmorgen? Dat heb je te danken aan Blue Monday. Hoewel maandagen voor veel mensen als een zware dag voelt, is dit de treurigste dag van het jaar. Maar niet op Biano.nl, want blauw staat immers voor kalmte, creativiteit en vertrouwen. Om dat te vieren brengen wij vandaag een ode aan een blauw interieur. Ben jij op zoek naar een stijlvolle en gewaagde kleur voor je interieur? Dan is blauw in je interieur de gouden tip.

Blue Monday: ode aan een blauw interieur

Een blauw interieur geeft rust. Dat is precies de reden waarom blauw het zo goed doet in de woonkamer of anyplace else. Wist je dat de kleur blauw de meest populaire en gedragen kleur ter wereld is? Blauw kun je ook makkelijk toepassen in je interieur. Zo zijn er verschillende tinten blauw die je kunt gebruiken, zoals grijsblauw, navy blue, delfts blauw, Koninklijk blauw, lichtblauw en ga zo nog maar even door. Laat de kleur op een speelse manier terugkomen in je interieur en je zit gebakken. Hoe dat je dat? Wij hebben 4 manieren voor je op een rij gezet hoe je blauw in je interieur kunt toepassen.

 

1. Het zit ‘m in de details

Door kleine elementen blauw in je inrichting toe te voegen creer je een speels effect. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een blauwe tafellamp, een eyecatcher van een bank of blauwe vloerkleden in verschillende tinten. Vooral in combinatie met klassieke items doet de kleur blauw het goed. Door blauw te combineren met goud kun je het interieur een luxe uitstraling geven. Een perfecte combinatie!

2. 50 shades of blue

Ga voor een interieur met lef! Verschillende tinten blauw laten zich verrassend goed combineren. Elke kleur blauw heeft andere eigenschappen en dat maakt een combinatie van de verschillende tinten juist zo’n bijzondere mix. Met verschillende nuances blauw kun je alle kanten op gaan: van in your face blauw tot luchtblauw en zacht pastelblauw. Heerlijk om dat strandgevoel lekker thuis te creëren. Het haalt je uit de sleur van alledag en dat is wat we vandaag extra nodig hebben, toch? Ben je toch niet helemaal convinced? Match dan blauw met grijstinten, want dat maakt het geheel net wat spannender.

3. Met blauw haal je een Oosterse sfeer in huis

Wij halen de meeste interieur inspiratie uit het westen, voornamelijk Scandinavië. Echter, mogen we de schoonheid van de interieurinvloeden uit het Oosten niet vergeten. De kleur blauw is perfect om thuis een Mediterraanse sfeer te creëren. En laten we eerlijk zijn: oosterlingen hebben een uitstekende smaak wat interieur betreft. Denk aan de souks in Marokko en de warme Egyptische sferen. Blauw geeft jouw interieur een Oosterse twist, we love it!

4. Blauw maakt ruimtelijk

Heb je een kleine woning? Once you go blue, you never go back. Een blauw interieur zorgt ervoor dat de ruimte net wat groter en lichter oogt. Geef het plafond een lichtere kleur die nauwelijks zichtbaar is en je laat een kleine kamer groter lijken. Naast dat de ruimte optisch groter oogt, heeft blauw ook nog een psychologisch effect op je gemoedstoestand. We associëren blauw namelijk met landschapsbeelden, zoals de zee en de lucht. Dit biedt rust en kalmte en dat is juist zo fijn in de woonkamer om even aan de drukte te ontsnappen. Kortom, een kamer die in een koele kleur is geverfd geeft rust en ruimte.

Ga jij je woonkamer nu omtoveren tot een blauw paleis?