Babykamer inrichten: 5 tips om op te letten

Babykamer inrichten: 5 tips om op te letten

Eén van de leukste dingen is het inrichten van de babykamer. Alleen waar moet je op letten tijdens het stylen van deze kleine nursey? Met deze 5 tips kom je tijdens het babykamer inrichten al een heel eind!

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Het is alweer een tijdje geleden dat wij ons richtten op het inrichten van de babykamer en dus is het weer tijd om gouden tips met jullie te delen. En eerlijk toegegeven: dit is ook ons lievelingsruimte in huis. Vind jij het lastig om een fijn plekje voor de kleine te creëren? Wij helpen je maar al te graag met het inrichten van de babykamer en delen met liefde 5 gouden tips. 

Babykamer inrichten: 5 tips voor het creëren van een fijn plekje

Het inrichten van de babykamer is een geschenk. Let’s be honest. Alleen waar moet je beginnen? En welke zaken komen er allemaal kijken bij het inrichten van de babykamer? En welke fouten liggen tijdens de inrichting op de loer? Lees hieronder onze babyproof tips voor een nursery met een persoonlijk twist. Je hebt als aanstaande ouder waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd en daarom hebben wij 5 gouden tips op een rij gezet.

Sfeerbeeld 1 - Babykamer inrichten

1. Begin op tijd

Het inrichten van de babykamer is hartstikke leuk, maar kan ook onnodige stress met zich meebrengen. De gouden tip is dan ook: begin op tijd, want anders kom je in tijdnood. Zeker als je een interieurliefhebber in hart en nieren bent en je de kamer graag perfect wilt hebben. Het is voor je kindje natuurlijk niet prettig om in een verflucht te slapen. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het verven van de babykamer. Bepaal ook van te voren de stijl van de babykamer. Zo shop je vervolgens alleen items die bij deze stijl passen.

2. Denk aan de veiligheid

Veiligheid staat te allen tijde voorop. Kies alleen items uit die de veiligheid van de newborn garanderen. Denk allereerst aan een goede babyfoon (met camera) om je baby’tje in de gaten te houden. Wist je overigens dat je met een babyfoon ook de temperatuur in de kamer kunt controleren – maar dat terzijde. Daarnaast moeten alle meubels in de kamer babyproof zijn. Controleer altijd of ze stevig genoeg zijn en let op loszittende spijkers en schroeven. Zijn de meubels geschilderd met kindvriendelijke verf? Allemaal zaken om over na te denken.

3. Kies de juiste plek voor het ledikantje

Er moet ook rekening gehouden worden met de plek van de meubels. Het ledikantje mag bijvoorbeeld niet pal voor de verwarming staan. Je kindje kan zich verbranden aan de  verwarming. Het bedje plaatsen naast het stopcontact is ook geen aanrader. Zet een ledikant ook niet te dichtbij het raam, want het kan daar flink tochten. Enne, kinderen kunnen makkelijk vast komen te zitten in koorden, snoeren en gordijnen. There's a lot to learn...

4. Gebruik niet alleen cliché babykleuren

Een blauwe of roze babykamer hoeft echt niet meer. De tijd vliegt voorbij en je kindje wordt al snel ouder. Voordat je het weet moet je de kamer opnieuw inrichten en verven met nieuwe kleuren. Kies daarom voor een rustige basis van neutrale kleuren en creëer sfeer in de kamer door leuke woonaccessoires toe te voegen. Deze woonaccessoires kun je later makkelijk inruilen voor nieuwe hippe accenten. Plus: genderneutrale babykamers zijn tegenwoordig steeds populairder (én the key als je van tevoren nog niet weet welk geslacht jouw newborn heeft). Lees verder in 5x genderneutrale ideeën voor babykamer. 

5. Te druk, te rommelig en way too much chaos

Begrijp ons niet verkeerd: we get it. Als je eenmaal aan het kopen bent, kun je niet meer stoppen. Je ziet daar een leuke stoel en in een andere winkel nog een krukje en je kunt absoluut niet kiezen, dus dan maar beiden. Maar denk goed na voordat je iets koopt, want is het echt nodig? No way. Als je hebt besloten om de babykamer te behangen met een drukke print, zorg er dan voor dat je maar één muur behangt. Als je overal kleine rommeltjes hebt staan, dan oogt de kamer ook heel druk en soms zelfs rommelig. De babykamer is de plek waar je kindje veel tijd doorbrengt en tot rust moet komen.

Sfeerbeeld 1 - Babykamer inrichten