Inspiratieboost: 7x hippe jongenskamers

Inspiratieboost: 7x hippe jongenskamers

Zin om voor je kleine draak een hippe jongenskamer te maken? Vaak zijn hippe kinderkamers gericht op meisjes, maar ook voor jongenskamers kan je heerlijk creatief uitpakken! Het team van Biano geeft je inspiratie en tips voor een hippe jongenskamer.

Kleine jongens worden groot. En grote jongens willen een stoere en leuke jongenskamer, waar ze lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. De vraag is alleen wát voor soort kinderkamers vind jij (of je zoonlief) leuk? Van stoer behang tot een sportkamer: bij deze daarom inspiratie voor een boysroom

#1 Behang voor een hippe jongenskamer

Je moet er misschien even een middagje voor uit trekken, maar dan heb je ook wat! Hoe gaaf is dit behang met voetbalprint voor de échte Ronaldo's? Al kan je natuurlijk ook voor behang in andere prints gaan – nét wat de hobby van je zoon is.

#2 De work-out kamer

Eerlijk gezegd waren we er zelf nog niet op gekomen: maar gymattributen kom je overal tegen. Oftewel: ook een musthave voor een hippe jongenskamer! Kunnen ze mooi na schooltijd met hun vriendjes apenkooien en al hun energie – na al dat stilzitten – kwijt.

#3 Industriële speel- en huiswerkplek

Ben jij een echte klusjesfanaat? Of ken je iemand die allesbehalve twee linkerhanden heeft? Dan is deze junior werkplek echt een gaaf DIY-project! Het multifunctionele meubel kan gebruikt worden als speelplek, maar als je zoon wat ouder is kan hij natuurlijk ook aan dit bureau netjes zijn huiswerk maken. Handy!

#4 Levensechte dieren muurstickers

Heb je geen zin om de kamer (opnieuw) te gaan verven? Dan zijn muurstickers jouw grote buddys! Wat betreft muurstickers is er keuze genoeg. Sterker nog: wij kijken onze ogen uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van piratenboten, koraalriffen of zeedieren?

#5 Stoer bed doet wonderen

Deze stoere jongenskamer rocks! En zoals je hier op het voorbeeld ziet, is een grijs massief eenpersoonsbed eigenlijk al voldoende om de babykamer om te toveren tot een grote-jongens-kamer. Stoer dekbedovertrek in bijvoorbeeld een legerprint, een industrieel krukje als nachtkastje, wat oude kratten: and you're done

#6 Auto’s all over

Jongens en auto’s: een gouden combinatie (over het algemeen). Het behang, de kussens of het dekbedovertrek van Studio Ditte is daarom perfect voor de kleine autoliefhebbers. En als de kleine gek is op oldtimers: dan zit je met deze accessoires helemaal goed. De zachte kleuren en de speelse print vrolijken de jongenskamer lekker op.

#7 Grijs als goede basis

Grijs saai of kil? Niet als je het goed aanpakt. Grijs is namelijk wel een duurzame kleur: grijs is op elke leeftijd een goede kleur en je kan er alle kanten mee op. Ga dus voor grijze muren, grijs textiel en/of grijs behang. Combineer dit basisinterieur met speelse accenten, zoals een gave muurposter, een leuk vloerkleedje of speelgoed.

Hopelijk hebben we je een eindje op weg geholpen! Good luck; we zijn benieuwd naar het eindresultaat.