inspiratie

Stoere jongenskamer creëren? 4x inspiratie

Een stoere jongenskamer inrichten is vaak een hele klus. Welke kleuren kies je? Werk je met thema’s? Met welke meubels richt je de kamer in? Om je in de goede richting te duwen, hebben we de allerleukste ideeën voor een stoere jongenskamer op een rij gezet.

The Vintage Rug Shop

Waar denk je aan bij een stoere jongenskamer? Juist. Veel blauwe en groene tinten, auto’s en voetbal. Dat is het wel zo’n beetje. Maar hoe creëer je een originele stoere jongenskamer? Ga vol lef en goede moed aan de slag met de slaapkamer van je zoon. Lees in dit artikel verder hoe je de perfecte stoere jongenskamer kunt inrichten met het juiste kleurenpalet, interieurstijl en meubels. Denk aan steigerhouten meubels, de industriële interieurstijl of een gave themakamer. Klinkt goed, toch?

Stoere jongenskamer: tips en ideeën

Het inrichten van een stoere jongenskamer kan best nog een moeilijke taak zijn. Laten we eerlijk zijn: een blauwe jongenskamer kennen we ondertussen wel. Van vroeger, kenniskringen en interieurplatformen. Tijd voor een stoere jongenskamer met meer lef, bijvoorbeeld grijs met okergeel of bordeauxrood. Je kunt ook kiezen voor muurbehang met stoer speelgoed, wilde dieren of een urban jungle waardoor je de kamer omtovert tot een knusse en stoere kamer. Let’s get started: Wij laten je zien hoe je een persoonlijke jongenskamer in een mum van tijd creëert.

1. De themakamer

Het klinkt wellicht suf en ouderwets, maar een themakamer kan zeker hip en modern zijn. Heeft je zoon een hobby waar hij gek op is? Of vindt hij dieren helemaal te gek? Dan is het leuk om zijn beestenliefde door te trekken naar de slaapkamer, take a walk on the wild side...Je kunt kiezen voor een hele muur vol met wilde dieren of een toffe muursticker. Van grote beren en apen, tot liefelijke olifantjes en vosjes. Een gouden tip: Make sure dat de themakamer niet te druk wordt! Rust in de slaapkamer is voor ieder kind beter. 

2. De industriële jongenskamer

De industriële woonstijl is altijd een goed idee, ook in de jongenskamer. Begin bij deze stijl met de muren. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een bakstenenmuur in de kinderkamer, maar don’t worry! Je geeft de jongenskamer een ruige en stoere look door te kiezen voor grijs en metallic. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor het behang met de bakstenenmuur look. Vervolgens is het tijd om de meubels te shoppen, to name a few: een lockerkast, een stalen bed, koffers of kisten als nachtkastje en een oud bureau met een bijpassend vintage schoolstoeltje maakt de stijl helemaal compleet.

3. De Scandinavische Boy Cave

Al een paar jaar is de Scandinavische kinderkamer populair. Vaak wordt deze stijl - door de natuurlijk en lichte materialen en kleuren – niet direct met stoer geassocieerd. Gebruik de basis wit en grijs van de Scandinavische woonstijl en combineer dit met rood voor een ruig randje. Hout heeft ook altijd een stoere, robuuste uitstraling. Je hoeft verder weinig aan de inrichting te doen. Hang geometrische en grafische prints aan de muur voor een boyish effect en zet in de hoek van de kamer een stoere grote staande lamp neer.

4. Minimalistische kinderkamer

De minimalistische kinderkamer oogt vaak eenvoudig en schattig. Toch kan deze interieurstijl ook net zo goed stoer zijn. Er wordt in dit geval gekozen voor weinig poespas in combinatie met strakke lijnen en vormen. Kies voor een donkere kleur voor op de muur, een steigerhouten bed en strakke meubels, zo lang het maar geen overkill wordt aan felle kleuren. Neem een voorbeeld aan onze noorderburen, want zij weten als de besten hoe ze een minimalistische slaapkamer inrichten voor de little ones!

Voor welke inrichting kies jij? Neem ook eens een kijkje in onze categorie 'kinderkamer' om stoere woonaccessoires te shoppen!