inspiratie

5 manieren om je toilet een restyling te geven

Het is het allerkleinste kamertje in huis. Vaak niet de meest favoriete plek, máár wel een plek waar we gemiddeld 43 uur per jaar doorbrengen, bizar toch?! Deze ruimte verdient wel eens een flinke make-over. Wij showen je hoe!

Een toilet restyling? Waarom eigenlijk? Je komt er natuurlijk niet echt voor je plezier. Maar dat mag de pret niet drukken, want een restyling van de toilet is echt wel leuk! Je styling skills kun je natuurlijk overal kwijt, ook op het toilet. Zie je het nog niet hélemaal voor je? Met deze 5 tips zal je toiletbezoekje nooit meer hetzelfde zijn!

Toilet restylen

Krakend marmer

Driedubbel YES! De marmer trend is echt niet meer weg te denken. En nu zelfs in het toilet! Marmeren natuurstenen zorgen voor een superluxe uitstraling. Marmer is perfect te combineren met donkere meubels en accessoires, zoals een wastafel of toiletborstelhouder. Vind jij een marmeren muur of vloer écht veel te heftig? Ga dan voor marmeren accenten in je badkameraccessoires en combineer dit met rustige kleuren. Wij zijn groot fan!

Doe eens lekker gek

Als je denkt aan een toilet, kom je al gauw uit bij een simpele witte toiletpot. Daar is natuurlijk niets mis mee máár het kan ook anders. Ga eens voor een wc met een kleurtje. Lekker hysterisch met roze, een printje óf strak en stoer met zwart. Welke kleur je ook kiest, jouw wc wordt ábsoluut een bezoekje waard. Zie jij dit helemaal zitten maar denkt je portemonnee daar toch echt anders over? Pimp je wc bril! Je hebt de keuze uit de leukste prints en kleuren en het vervangen is gedaan met een fluitje van een cent, yes!

Een ruig bezoekje

Een industriële stijl in je toilet is ook een toffe optie! Deze stijl is populair in de woonkamer en waarom dan niet ook op het toilet? Kies voor donkere kleuren en grove materialen, zoals onbewerkt hout aan je muur. Hier kun je dan geurstokjes, toiletrollen of wat je maar wil op kwijt. Zwarte badkamergarnituur is ook perfect voor deze stijl, zoals een zwarte wc-papierhouder of handdoekhouder. 

TIP / Ben je je tegels helemaal zat? Ga voor een speciale tegelverf in betonkleur en je wc ziet er weer uit als nieuw!

Lekker simpel

Je toilet pimpen hoeft écht geen weken werk te zijn. Je komt tenslotte al een heel eind met toffe accessoires. Zo zijn draadmanden in een toilet een super goed idee. Hier verzamel je tijdschriften of toiletrollen in. Denk ook aan je muren! Vaak worden de mogelijkheden beperkt tot een kalender of een aantal persoonlijke foto’s. Ga eens voor een complete gallerywall, combineer leuke posters met foto’s in luxe fotolijsten. Je muur is weer helemaal hip!

TIP / Heb je een ruim toilet? Plaats een decoratieladder in de hoek. Leuk voor handdoeken en andere versiering! 

Een printje doet wonderen

Een fris behangetje fleurt een kleine toilet ruimte helemaal op. In het toilet mag je gaan voor lekker gek. Je brengt er (als het goed is) natuurlijk geen uren achter elkaar door, dus hoe gekker, hoe beter. De keuze is reuze qua printjes, doe ook vooral veel inspiratie op via Pinterest. Houd je het liever wat meer subtiel? Behang dan één muur, zoals de muur achter de wc. Door deze centrale muur te behangen, voel je de sfeer door de hele ruimte. En zeg nou zelf, een beetje sfeer daar kan écht geen kwaad! Je kunt ook altijd met wandtegels aan de slag als je een drukke print iets te heftig vindt!

Wil je het toilet volledig renoveren? Wij leggen je uit hoe je in 6 stappen een toilet make-over doet

Meer inspiratie nodig?