inspiratie

5 manieren om je toilet een restyling te geven

Het is het allerkleinste kamertje in huis. Vaak niet de meest favoriete plek, máár wel een plek waar we gemiddeld 43 uur per jaar doorbrengen, what?! Waarom zouden we deze ruimte dan geen flinke make-over geven? Wij showen je hoe!

DXV

Wij begrijpen het als je denkt – waarom? Je komt er tenslotte niet voor je plezier. Maar, dat mag de pret niet drukken. Je stylingskills kun je natuurlijk overal kwijt, ook op het toilet. Zie je het nog niet hélemaal voor je? Met deze 5 tips zal je toiletbezoekje nooit meer hetzelfde zijn!

Krakend marmer

Driedubbel YES! De marmer trend is echt niet meer weg te denken. En nu zelfs in het toilet! Wij zijn in love. Marmeren natuurstenen zorgen voor een superluxe uitstraling. Marmer is perfect te combineren met donkere meubels en accessoires, zoals een wastafel of toiletborstelhouder. Vind jij een marmeren muur of vloer écht veel te heftig? Ga dan voor marmeren accenten in je badkameraccessoires en combineer dit met rustige kleuren.

cc L: Home Adore R: Blogspot
cc L: Home Adore R: Blogspot

Een ruig bezoekje

Dit klinkt in eerste instantie misschien niet súper aantrekkelijk. Maar de industriële stijl heeft zich in 2017 toch wel gevormd tot dé woonstijl van het jaar. Waarom dan niet op het toilet? Kies voor grove materialen, zoals onbewerkt hout aan je muur. Hier kun je dan geurstokjes, toiletrollen of wat je maar wil op kwijt. En wees ook niet bang om de waterleidingen te showen, je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken als wc-papierhouder of voor een handdoekje, handy!

TIP / Ben je je tegels helemaal zat? Ga voor een speciale tegelverf in betonkleur en je wc ziet er weer uit als nieuw!

cc L: Bloglovin R: Cherished Bliss
cc L: Bloglovin R: Cherished Bliss

Lekker simpel

Je toilet pimpen hoeft écht geen weken werk te zijn. Je komt tenslotte al een heel eind met accessoires. Zo zijn draadmanden in een toilet een super goed idee. Hier verzamel je tijdschriften of toiletrollen in. Denk ook aan je muren! Vaak worden de mogelijkheden beperkt tot een kalender of een aantal persoonlijke foto’s. Ga eens voor een complete galerywall, combineer leuke posters met foto’s in luxe fotolijsten. Je muur is weer helemaal hip!

TIP / Heb je een ruim toilet? Plaats een decoratieladder in de hoek. Leuk voor handdoeken! Als je een kleiner toilet hebt, kun je ervoor kiezen om een aantal treden uit de ladder te verwijderen zodat deze over je toilet heen past, hoe crea?

cc L: Little House of Four R: Pinterest
cc L: Little House of Four R: Pinterest

Doe eens lekker gek

Als je denkt aan een toilet, kom je al gauw uit bij een simpele witte toiletpot. Daar is natuurlijk niets mis mee máár het kan ook anders. Ga eens voor een wc met een kleurtje. Lekker hysterisch met roze óf strak en stoer met zwart. Welke kleur je ook kiest, jouw wc wordt ábsoluut een bezoekje waard. Zie jij dit helemaal zitten maar denkt je portemonnee daar toch echt anders over? Pimp je toiletbril! Je hebt de keuze uit de leukste prints en kleuren en het vervangen is gedaan met een fluitje van een cent, yes!

cc L: The Ultra Linx R: Domino
cc L: The Ultra Linx R: Domino

Een printje doet wonderen

Een fris behangetje fleurt de ruimte helemaal op. Of het nu je woonkamer, slaapkamer óf je toilet is. In het toilet mag je gaan voor lekker gek. Je brengt er (als het goed is) natuurlijk geen uren achter elkaar door, dus hoe gekker, hoe beter. Houd je het liever wat meer subtiel? Behang dan één muur, zoals de muur achter de wc. Door deze centrale muur te behangen, voel je de sfeer door de hele ruimte. En zeg nou zelf, een beetje sfeer daar kan écht geen kwaad!

cc L: Pinterest R: DXV
cc L: Pinterest R: DXV

Zie jij het wel zitten om die mini ruimte in huis een flinke stylingboost te geven? Of ben jij van plan om direct voor een all the way badkamer renovatie te gaan? Bekijk dan hier de badkamertrends voor 2018, succes!