4 stijlvolle alternatieven voor standaard boekenrek

4 stijlvolle alternatieven voor standaard boekenrek

Nog steeds een liefhebber van oldskool boeken in een boekenrek? Heerlijk! Wij ook. Alleen je boeken uitstallen kan tegenwoordig veel origineler. Wij hebben daarom een paar alternatieven voor boekenrekken voor je op een rijtje gezet.

Boeken in een boekenrek of boekenkast: we love it. Juist omdat wij tegenwoordig altijd online zijn, vinden we het niets fijner om even "offline" te gaan met een fysiek boek in de handen. En we zijn van mening dat favoriete boeken thuis geshowt mogen worden: ze geven jouw interesses en hobby's weer. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar stijlvolle alternatieven voor een standaard boekenrek, zodat jij op een creatieve manier jouw favo boeken uit kunt stallen. 

1. Show jouw boeken als kunstwerken

Vaak zijn de omslagen van de boeken echte kunstwerken; daarom moet je ze ook behandelen als kunstwerken! En dat kan op veel verschillende manieren. Je kunt je boeken bijvoorbeeld ten toon stellen door ze op de (koffie-)tafel te leggen, in een trolley neer te zetten of tegen de muur op een wandplank neer te zetten. Je kunt spelen en componeren met de verschillende formaten, ontwerpen en kleuren van de boeken. 

2. Stapel de boeken om een bijzettafel te maken

Een ander alternatief is om je boeken te stapelen; het is eens wat anders dan alle boeken netjes naast elkaar in een kast te zetten. Als je veel boeken op elkaar stapelt creëer je een leuk (en goedkoop!) nieuw kastje, zoals een nachtkastje of bijzettafeltje. Groot voordeel: je hebt de boeken dicht bij je als je ze nodig hebt. 

3. Improviseer boekensteunen

Ook een leuk alternatief: ga in jouw huis op zoek naar (loze) ruimtes waar je je boeken kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan boeken op de vensterbank, op de verwarming, in een inloopkast of onder een schuine wand. Think out of the box!

 

4. Hang je mooiste boeken op

Een andere manier om je boeken een prominente plek in huis te geven is door ze op te hangen. Ja, je leest het goed: ophangen! Zoals op dit voorbeeld te zien is creëer je een minimalistische en Scandinavische look door je boeken aan een koordje op te hangen aan een muur. 

 

Kun jij - net zoals wij - nooit genoeg van boeken krijgen? Neem dan nog even een kijkje bij onze collectie boeken, wie weet zit er nog een toppertje tussen voor jouw verzameling.