3 tips om je muren te pimpen

3 tips om je muren te pimpen

Tijd voor wat vernieuwing in huis? Dan zijn een paar nieuwe gepimpte muren precies wat jij nodig hebt! Maar waar begin je als de keuze in mogelijkheden reuze is? We helpen je graag op weg met drie tips, check it out!

We kennen het allemaal wel, je staart je uren suf aan die saaie witte muur. Behang of verf kunnen een wereld van verschil maken in je huis. Maar wat past er bij je meubels? En wat past er bij jou? Allemaal vragen die meespelen bij het maken van de juiste keuze. KARWEI weet perfect in te spelen op deze woonvragen en geeft je de beste inspiratie als je het even niet meer weet. Wij hebben alvast de beste tips voor je op een rijtje gezet, zodat het een piece of cake wordt om jouw witte muur een flinke update te geven!

1.     Kies de juiste kleur als je wilt verven

Wat doet kleur eigenlijk met de uitstraling van je kamer? Iedere kleur brengt zijn eigen effect mee. Zo straalt een groene kleur op je muur rust uit. De kleur is goed te combineren met natuurlijke materialen als rotan en hout, maar ook voor een warmere look met de kleuren geel of bruin. 

Met de kleur roze ga je voor een rustige uitstraling. Je interieur krijgt een moderne boost. Alle verschillende tinten roze zijn mooi samen te combineren. Daarnaast gaat roze goed samen met materialen van hout, beton of linnen maar past ook perfect binnen de urban jungle trend met veel planten! Ga je toch liever voor die blauwe muur? Dan kun je daar veel kanten mee op. Blauw straalt namelijk koelte en frisheid uit. Om toch die warmte er weer in terug te brengen, kun je eenvoudig je blauwtint combineren met warme materialen als hout en messing.

 

Schrik je een beetje af van al deze tinten en ga je liever voor een wat minder uitgesproken kleur? Probeer eens te kijken naar de meest lichte tinten van deze kleuren, dit kan vaak ook al een heel ander gezicht zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook een optie om enkel de helft of een ‘uitgetekend’ vlak van de muur te verven om zo toch een sprankelende kleur toe te voegen aan je muren, maar dan op een subtiele manier. Natuurlijk zijn er naast de groen, blauw en roze tinten nog genoeg andere kleuren die je op je muren kunt toepassen. Ga dan ook voor een kleur waar je je goed bij voelt en past bij jouw interieur.

2.     Ga je toch liever voor behang?

Er zijn verschillende soorten behang waarmee je kunt werken. Om zonder te veel troep en in een korte tijd je muren te pimpen, is vliesbehang de perfecte oplossing. Bij het gebruik van vliesbehang heb je namelijk geen behangtafel meer nodig, hoe luxe is dat? Je hoeft alleen maar de lijm op de muur te smeren en plakken maar! Vliesbehang krimpt of vlekt niet, zelfs niet als je het verhangt. Behangen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Ga je voor een eyecatcher of houd je het liever simpel? Kom je er tijdens je zoektocht maar niet uit welk behangdessin bij je past?

Trends genoeg waar je uit kunt kiezen! Houd je van natuur en planten? Ga dan voor een behangprint dat bestaat uit natuurlijke elementen, zoals bijvoorbeeld bladeren. Ben je echt op zoek naar het warme gevoel in huis? Dan is textiel behang echt iets voor jou! Dit behang heeft een bijzondere textuur, geprint, of zelfs één die je echt kunt voelen. De ultieme trend die weer helemaal terug is van weggeweest is kurk. Deze trend is erg makkelijk uit te voeren doordat je het kurkbehang direct op de muur kunt plakken. En, voor welke kies jij?

3.     Doe het met muurdecoratie

Houd je toch liever je muur wit, maar wil je er wel iets gezelligs van maken? Dat kan natuurlijk ook. Het is eigenlijk heel eenvoudig om je muur die persoonlijke touch te geven.

Foto’s aan je muur zijn altijd fijn. Kijk eens naar de lijsten die je nog in huis hebt, zo kun je ervoor kiezen om deze te schilderen in de kleuren die bij je interieur passen. Doe de foto’s of posters in je ‘nieuwe’ lijsten, groepeer ze mooi bij elkaar op je muur en creëer eenvoudig een nieuwe look! Wil je niet alles in lijsten? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om foto’s met tape of punaises aan je muur te bevestigen, voor een meer industrieel randje.

TIP / Gebruik je vloer als muur om te bepalen waar je welke foto of poster wilt plaatsen, zo voorkom je dat je achteraf de verkeerde keuzes maakt op je muur én je dus onnodig gaten timmert.

Ben je zelf in een creatieve bui? Dan heeft KARWEI nog genoeg andere DIY-ideeën om je muren eens flink onder handen te nemen.

Met deze tips kan het niet meer misgaan. Voor meer inspiratie is het een goed idee om het Wooninspiratie platform van KARWEI in je achterhoofd te houden. En nu, pimpen maar die muren! 

(advertorial)