tips & tricks

Zo is jouw huis binnen no time voorjaarsproof!

Eindelijk komt het heerlijke voorjaar er weer aan. En dat betekent: tijd om de bezem door het huis te halen en de tuin een opknapbeurt te geven. Lees hier de tien eenvoudige tips om jouw stekje binnen- en buitenshuis weer voorjaarsporoof te maken!

H&m Home

Met het voorjaar in het vooruitzicht is het weer de hoogste tijd om met onze handen in de tuin te wroeten en om het huis even lekker op te frissen. Maar heb je weinig verstand van tuinieren of heb je twee linkerhanden? Geen paniek. Wij hebben tien tips voor je verzameld!

Tip 1: Wees voorbereid met gereedschap

Voor je aan de slag kunt gaan in tuin of op het terras heb je wel het een en ander aan tuin-handgereedschap nodig, zoals: (snoei)schaar, hark, bezem, tuinhandschoenen, schoffel, tuinschep, tuinslang en een hogedrukspuit. 

Tip 2: Maak je tuin schoon

Door de winterse dagen is de tuin wel weer toe aan een flinke schoonmaakbeurt. Veeg alle bladeren op en verwijder groene aanslag op je tegels eventueel met een hogedrukspuit. Je tegels worden weer als nieuw!

Tip 3: Schaf buitenlampen aan

Zie je de zwoele zomeravonden al weer voor je? Wanneer je op zwoele zomeravonden graag buiten zit, is een gezellige buitenlamp geen gek idee. Doen je oude lampen het niet meer of ben je op zoek naar een nieuwe buitenlamp? Kijk dan bij onze buitenverlichting!

Tip 4: Mix & match met bloempotten

Niet alleen binnen, maar ook buiten kun je je weer helemaal uitleven met planten. Verzamel de leukste en vrolijkste bloempotten voor je mooie buitenplanten. Als je helemaal fan bent van de urban jungle-style kan je ook gebruikmaken van plantenstandaards of plantenbakken om meer variatie in je tuin te creëren.

Tip 5: Plaats je eigen kweekbak

Niets leuker is een kweekbak of kweektafel voor je eigen moestuintje. Dankzij een kweekbak of -tafel kan je zelf je eigen verse groente en kruiden kweken, zoals: komkommers, cherrytomaatjes, courgettes of tuinkers. Hoe lekker!

Tip 6: Creëer een gezellige zitplek

Kan jij ook zo genieten van buiten zitten en gewoon simpelweg van het weer genieten? Je hebt dan natuurlijk alleen wel de ultieme zitplek – mét de juiste tuinmeubels – nodig. Ga voor bijvoorbeeld een tuinset met mooie kussens of een heerlijke hangmat!

Tip 7: Trek de lente door naar de huiskamer

Ook binnen mag het heerlijke voorjaarsgevoel natuurlijk niet ontbreken. Begin met de grote voorjaarsschoonmaak voor het frisse lente gevoel. Zet je favoriete muziek op, gooi de gordijnen en kussenhoezen in de was, zet desnoods je houten vloer opnieuw in de impregneer en ontdoe de jaloezieën van een fikse stoflaag. Last but not least: past een vuilniszak en gooi alles weg wat je al 3 jaar bewaart, maar nooit gebruikt. Dat ruimt pas echt op! 

Tip 8: Vrolijke accessoires in je woonkamer

Vrolijk je huis op met woonaccessoires van het seizoen, zoals: rotan, bohemian of een gezellig behang. Dat geeft meteen een andere sfeer! Alle trends zijn volop verkrijgbaar, dus is het tijd voor een heerlijk uitgebreide online shopsessie. 

Tip 9: Haal groen in je huis

Zet heerlijk geurende tulpen op tafel, zet de craspedia’s in een vaas en breid je urban jungle nog meer uit. Planten blijven een must in je huiskamer dit jaar! P.s., ben jij benieuwd naar de verzorgingtips van kamerplanten? Lees dan: Top 10 grote kamerplanten (én verzorgingtips).

Tip 10: Vergeet jezelf niet

Naast je tuin en huis mag je jezelf natuurlijk ook niet vergeten lenteproof te maken. Plof heerlijk neer op de (tuin)bank met een goed boek en een glas wijn in het voorjaarszonnetje. En dan rest je nog één ding te doen: genieten!

P.S: wist je dat als je nu al bloemzaden in de tuin plant, dat je er in de zomermaanden juni en juli alleen maar van hoeft te genieten?

P.P.S: wil jij je meer verdiepen in de trends van het buitenleven? Lees dan verder in: 5x de nieuwste tuintrends voor dit voorjaar.