Inspiratie

Zo is jouw huis binnen no time voorjaarsproof!

20 maart is het eindelijk LENTE en wat hebben we lang gewacht op de eerste zonnestralen. Tijd voor "de grote schoonmaak" en om weer iets moois van je huis te maken. Met deze tips zijn jouw huis & tuin binnen no time voorjaarsproof!

Nee, het is niet meteen hoogzomer en ja het kan morgen weer met bakken uit de lucht komen. Maar het is nu wél de hoogste tijd om met onze handen in de tuin te wroeten en om het huis op te frissen. Heb je weinig verstand van tuinieren of heb je twee linkerhanden? Geen paniek. Wij hebben de tips voor je verzameld!

1/ Voor je aan de slag kunt gaan in tuin of op het terras heb je wel gereedschap nodig zoals: (snoei)schaar, hark, bezem, tuinhandschoenen, schoffel, tuinschep, tuinslang en een hogedrukspuit. 2/ Veeg alle bladeren op en verwijder groene aanslag op je tegels eventueel met een hogedrukspuit (de tegels worden als nieuw!). 3/ Wanneer je op zwoele zomeravonden graag buiten zit, is een knappe buitenlamp geen gek idee. 4/ Zet vrolijke bloempotten neer in zachte pasteltinten bijvoorbeeld. 5/ Plaats je eigen kweekkas voor kruiden en/of groenten. 

6/ Creëer een gezellige zitplek met een tuinset en mooie kussens of kies voor een fijne picknicktafel. 7/ Trek de lente door naar de huiskamer. Begin met de grote voorjaarsschoonmaak voor het frisse lente gevoel. Zet je favo plaat op vol volume, gooi je gordijnen en kussenhoezen in de was, zet desnoods je houten vloer opnieuw in de impregneer en ontdoe de jaloezieën van een fikse stoflaag. Pak een vuilniszak en gooi alles weg wat je al 3 jaar bewaart, maar nooit gebruikt. Dat ruimt pas echt op! 8/ Decoreer je woonkamer met accessoires van het seizoen, zoals rotan, denim drift en een gezellig behang. Dat geeft meteen een andere sfeer! Alle trends zijn volop verkrijgbaar, dus is het tijd voor een online shopsessie. 9/ Zet heerlijk geurende tulpen op tafel en haal veel groen in huis. Planten zijn een must in je huiskamer dit jaar! 10/ Vergeet jezelf niet lente-proof te maken. Plof neer op de (tuin)bank met een goed boek en een glas wijn in het voorjaarszonnetje en genieten maar.

 

TIP: Wist je dat als je nu al bloemzaden in de tuin plant, dat je er in de zomermaanden juni en juli alleen maar van hoeft te genieten?