tips & tricks

How to: stylen van een open kast

Een open kast is écht een statement in huis. Het is een verzamelplaats voor al je mooiste spullen. De uitdaging ontstaat vaak bij het stylen van je open kast. Met deze tips zijn we ervan overtuigd dat het helemaal goed komt met jou en je open kast!

Eindelijk kun je die mooie open kast van je wishlist afstrepen. Het is een echte aanwinst in huis. Maar hoe ga je deze kast indelen? Alles ligt in het zicht dus het is een goed idee om de rommelkont in jezelf even te onderdrukken. In ieder geval in de kast. Wij hebben de beste tips voor je om je nieuwe kast tot een echte eyecatcher om te toveren.

Open kast stylen

Waar te beginnen bij een open kast? Ga eerst eens na bij jezelf wat voor items je hebt die je graag zou willen tentoonstellen. Ben je een echte boekenliefhebber, een souvenir verzamelaar of houd je veel van fotolijsten? Verzamel eerst alle spullen die je tentoon wil stellen in je open kast. De volgende 3 tips helpen je verder een handje op weg!

#1 Show it!

Jij hebt vast een hele berg items waar je super trots op bent. Waardevolle familiespullen of souvenirs uit verre landen, stuk voor stuk geweldig maar je hebt helaas nog geen goede plek gevonden in huis om dit te plaatsen. Althans, tot nu toe! Je open kast is perfect om persoonlijke spulletjes in uit te stallen. Mixen & matchen mag! Wees niet bang om verschillende stijlen te combineren: persoonlijkheid zorgt er namelijk voor dat dit allemaal samen komt!

#2 Ga voor een kleurenpalet

Waar verschillende stijlen in een open kast juist kunnen zorgen voor een geheel, is dit voor kleuren iets anders. Je wilt tenslotte géén circus effect creëren in je woonkamer. Denk daarom na over een kleurenpalet. Heb jij een neutrale woonkamer met bruin –of grijstinten? Ga dan eens voor een opvallend kleurenpalet. Zo kun je kiezen voor een palet met blauwe en groene tinten óf ga voor vurig rood. Vind je dit allemaal iets te gewaagd? Probeer dan eens nude tinten en combineer deze met je favoriete knalkleur, door een mooie vaas of kaarsen.

#3 Variëren kun je leren

Jij kunt je open kast precies zo inrichten zoals jij dat zelf wilt. Natuurlijk heb je al een tijdje het internet afgestruind naar inspiratie en heb je nu precies een beeld van hoe het eruit moet komen te zien. Jij hoopt in je eigen kast ook dat effect te bereiken. Vergeet dan niet om te variëren. Je lievelingsboeken op de onderste plank? Varieer dit dan met hogere of bredere items zoals een plant. Zo houd je het speels en interessant, en dat wil je toch?

Heb je nog geen vakkenkast thuis, maar wil je 'm wel van je wishlist afstrepen binnenkort? Misschien zit hieronder wel dé open kast voor jou tussen!

Meer inspiratie nodig?