tips & tricks, Groene vingers

Deze 5 grote kamerplanten hebben weinig verzorging nodig

Grote kamerplanten hebben minder water nodig en zijn daarom makkelijk te onderhouden! Dus ben jij een drama als het om het verzorgen van planten gaat? Deze 5 grote kamerplanten houd jij zelfs in leven!

Grote kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben zijn perfect voor de mensen die wel van planten in huis kunnen genieten, maar waarbij planten binnen de kortste keren het loodje leggen. Don’t worry! Veel mensen hebben geen plantenverzorger skills. Grote kamerplanten hebben minder vaak water nodig, vanwege de potgrootte en zijn daarom veel makkelijker te verzorgen. Wij hebben een aantal prachtige groene grote kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben voor je op een rij gezet. Op deze manier kan iedere clumsy plantenliefhebber genieten van een beetje groen in huis!

5x grote kamerplanten voor iedere plantenliefhebber

Grote kamerplanten zijn ook nog eens echte eyecatcher in je woonkamer. Naast decoratief verbeteren deze groene exemplaren ook de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid in je woning en zijn daarom ook nog zeer goed voor de gezondheid. Een win-win situatie! Maar welke groene toppers zijn een echte toevoeging aan jouw urban jungle? Wij helpen je een handje en hebben een top 5 voor je samengesteld met misschien wel jouw toekomstige groene huisgenoot!

1. De Gatenplant (ofwel: Monstera ‘Pertusum’

Wie kent ‘m niet: de gatenplant. Een groene favoriet van velen! Deze plant heeft grote ronde bladeren met gaten erin en is daarmee een echte eyecatcher in iedere ruimte. Het is een tropische plant mét een easy gebruiksaanwijzing. De gatenplant kan heel groot worden, dus mooi in ruimtes met een hoog plafond. Of je de plant nu plaatst op een donkere of lichtere plek: de Monstera overleeft het. De plant is luchtzuiverend en moet je wekelijks water geven, totdat de potgrond vrijwel droog aanvoelt.

2. Bananenplant (Musa)

Wil jij je huis onderdompelen in tropische sferen? Dan is de bananenplant een aanrader. De plant heeft stoere, grote bladeren en kan maar liefst een omvang van 3 meter krijgen (al moet je daar wel flink je best voor doen!). Je kunt met een bananenplant alle kanten op: je eten bereiden in bananenbladeren, bananenbier maken of natuurlijk van de plant genieten als element in de woonkamer. Het duurt minstens 3 jaar voordat de eerste bloemen aan de plant groeien. Zet de plant niet in de tocht of in de volle zon, want daar kan deze stoere rakker niet zo goed tegen. De aarde moet wel continu vochtig zijn. Af en toe een beetje plantenvoeding kan wonderen doen en de Musa geniet van daglicht.

 3. Vioolbladplant (Ficus Lyrata)

Waarom deze naam? De plant heeft, no shit sherlock, vioolvormige bladeren. Deze bladeren kunnen maar liefst een meter lang worden en doet het goed als decoratieve plant. Ze komen oorspronkelijk uit de tropische regenwouden in West-Afrika. De Ficus mag op een lichte of halflichte plek staan, maar niet in een donker hoekje. Geef de plant twee keer per week water. De plant kan niet tegen kou en kun je dus het beste in een ruimte zetten met een constante kamertemperatuur.

4. De Vrouwentong (Sansevieria)

Jij geniet heerlijk van deze plant en tegelijkertijd regelt de Vrouwentong de luchtvochtigheid in je huis. Giftige stoffen die ronddartelen in huis, zet deze plant namelijk om in verse lucht. Deze ijzersterke plant heeft weinig water nodig. In de winter hoef je ongeveer 6 weken niet naar de plant om te kijken en in de zomer is eens in de twee weken genoeg. Geef de plant water wanneer de aarde droog is. Veel of weinig zon, deze plant doet niet zo moeilijk. Even tussen neus en lippen door: de plant is giftig, dus kijk uit met vriendelijke viervoeters en kinderen.

5. Geldboom (Pachira Aquatica)

De Geldboom met haar gevlochten stam is prachtig in ieder huisje. In China staat deze plant symbool voor geluk. Hier komt ook de naam ‘Geldboom’ vandaan. Dit maakt de Geldboom ook leuk om cadeau te geven aan iemand! De grond moet bij deze plant constant vochtig zijn en zorg ervoor dat ‘ie niet uitdroogt! Dan is het namelijk einde zaak en worden de bladeren bruin. Op een plek met half schaduw kan de plant het beste groeien, vermijd vooral fel zonlicht.

Wil je iets nieuws proberen op het gebied van planten? Wat dacht je van hydroponie: de nieuwe trend in de wereld van planten?