bloggers

Tips om je huis herfstproof te maken

De herfst heeft zijn intrede gemaakt, het wordt weer vroeger donker en omdat het kouder wordt brengen we onze tijd weer meer binnen door. Tijd om je huis "herfstproof" te maken..

Helaas hebben wij de zomer inmiddels achter ons moeten laten en komen langzamerhand de plaids en kaarsen weer tevoorschijn. Misschien ben je de de zomeritems wel helemaal zat en is het tijd voor cozy gezelligheid in huis. Ben jij al toe aan een hersftproof huis? 


Warme kleuren en materialen
Ga voor accessoires in warme kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld voor kussentjes in herfstkleuren voor op de bank. Leg een lekker warm (wollen)plaid neer om onder weg te kruipen. En decoreer een schapenvacht over je bank of een stoel. In mijn eigen huis ben ik aan de slag gegaan met de accentkleuren okergeel en groen. Ik vind deze kleuren mooi combineren met het grijs van de bank en de lichte vloer.

cc: Siefs Home

Gezelligheid met kaarsen
Kaarsen brengen warmte en levendigheid in huis ze mogen dan natuurlijk ook niet ontbreken in een herfstproof interieur. Maak gebruik van kaarsen in diverse formaten. Vul je potjes met waxinelichtjes, en zet een kaarsenplateau met kaarsen in warme herfstkleuren op tafel. In plaats van geurkaarsen met een bloemige-zomerse geur kies je nu voor wintergeuren, zoals kaneel, sinaasappel en rode appel.

cc: Siefs Home

Buiten naar binnen
Ik kan echt gelukkig worden van een beetje van buiten naar binnen. Ik vul in de zomer dan ook regelmatig een vaas met bloemen uit de tuin. In de herfst zou je kunnen gaan voor een vaas of kan met takken voorzien van besjes, droogbloemen of en mooi herfstboeket van de bloemist. Ga ook eens opzoek naar mooie herfstblaadjes, dennenappels en kastanjes en decoreer dit op een mooi plekje in huis.

cc: Siefs Home

Krijg je al zin om aan de slag te gaan?

OVER SIFRA / Sifra van Genderen is stylist en blogger bij Siefshome. Uit liefde voor styling, interieur en het creëren van mooie inspiratiebeelden is haar blog ontstaan, waar ze wekelijks inspiratie . De leukste interieur ideeën, favoriete woonaccessoires, DIY tips en een kijkje in haar eigen woning inspireren je meteen! Daarnaast geeft Sifra ook styling en interieur advies op maat. Voor Biano deelt ze maandelijks de beste tips & tricks voor jouw interieur!