tips & tricks

Kleine badkamer inrichten? 5 tips

Een kleine badkamer inrichten kan een lastige klus zijn. In de meeste huizen is de badkamer namelijk de kleinste ruimte van het huis. Een kleine badkamer inrichten is een uitdaging, maar met deze 5 tips kom je een heel eind!

House Doctor

Een kleine badkamer inrichten is een grote uitdaging, want hoe deel je deze kleine ruimte in? Het kost wat puzzelwerk om de inrichting te bepalen, maar het is zeker mogelijk om er iets leuks van te maken. Met een aantal tips kun je jouw kleine badkamer groter laten lijken. Creëer een ruimtegevoel door deze 5 slimme trucjes die wij in dit artikel met jou gaan delen. Op deze manier kun je iedere beschikbare centimeter in je kleine badkamer optimaal benutten. 

  1. Maak gebruik van lichte kleuren
  2. Kies de juiste badkamermeubels
  3. Dé perfecte badkamerspiegel
  4. Houd kleine frutsels uit het zicht
  5. Transparantie

Kleine badkamer inrichten 

Een kleine badkamer inrichten een challenge? Ja, dat zeker. Als je erover nadenkt, moet er namelijk best veel passen in deze kleine ruimte. Het sanitair, kastjes voor jouw badtextiel, een badkamerspiegel, etc. – alles wat aan jouw wensen en behoeften voldoet. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je in moet leveren op comfort en luxe. Maak van tevoren een plan en kies hoe jouw indeling eruit moet zien. Een kleine badkamer kan er met de juiste trucs perfect uitzien. Door onderstaande tips en trucs wordt het inrichten van een kleine badkamer helemaal niet moeilijk! 

Tip 1: Maak gebruik van lichte kleuren

Door te kiezen voor lichte kleuren, wat betreft de muren en de vloer, creëer je meer ruimte. Ga daarom ook niet voor een drukpatroon tegeltjes of muren. Er zijn veel verschillende neutrale kleuren en structuren die je kunt gebruiken. Daarnaast ben je er minder snel op uitgekeken, want neutrale kleuren zijn nu eenmaal tijdloos.

 

Kleine badkamer inrichten - Sfeerbeeld 1

Tip 2: Kies de juiste badkamermeubels

Allereerst is het handig om keuzes te maken in de badkamermeubels. Ga je bijvoorbeeld voor een bad of een douche? Welke kasten heb je echt nodig? Probeer in het kiezen van meubels prioriteiten te stellen. Daarnaast is het natuurlijk handig om voor kleinere meubels te gaan, anders staat je kleine badkamer meteen bomvol. Ten slotte is ook een tip om te kiezen voor een zwevend toilet en een hangend wastafelmeubel. Zwevende, verticale meubels laten een ruimte groter en ruimtelijker ogen!

 

Kleine badkamer inrichten - Sfeerbeeld 2

Tip 3: Dé perfecte badkamerspiegel

Bij het inrichten van een kleine badkamer mag je één uitzondering maken. In jouw petite badkamer MOET je namelijk een grote spiegel ophangen. Hoe groter de badkamer spiegel, des te groter de ruimte lijkt. P.S.: Een spiegelkast heeft een alles-in-één-effect: opbergen en jezelf checken tegelijk! Ga voor een rechthoekige spiegel om de ruimte zo optimaal mogelijk groot te laten lijken, of ga voor een ronde of driehoekige vorm voor een speels effect. 

 

Kleine badkamer inrichten - Sfeerbeeld 3

Tip 4: Houd kleine frutsels uit het zicht

Wat betreft accessoires: keep it simple. Door te veel accessoires oogt een ruimte al snel rommelig en dit zorgt voor een benauwd gevoel. Haal de kleine frutsels weg en maak desnoods ergens anders ruimte voor deze accessoires. In je kledingkast passen echt nog wel een paar extra handdoeken of washandjes. Zorg ervoor dat je alleen de écht hoognodige spullen laat staan, zoals shampoo en een handdoek. Probeer daarentegen één geheel van de ruimte te vormen, zodat de badkamer zo open en ruimtelijk mogelijk oogt. 

Kleine badkamer inrichten - Sfeerbeeld 4
Kleine badkamer inrichten - Sfeerbeeld 4

Tip 5: Transparantie

Door het creëren van transparantie geef je jouw badkamer een grotere uitstraling. We snappen het maar al te goed: douchegordijnen met printjes zijn leuk, maar het maakt een ruimte klein! Beter kun je voor een doorzichtige douchecabine kiezen: de badkamer oogt ruimtelijker wanneer je er doorheen kunt kijken. En trust us, dit zorgt echt voor een wereld van verschil.

Kleine badkamer inrichten - Sfeerbeeld 5
Kleine badkamer inrichten - Sfeerbeeld 5

Ben je ietwat inspiratieloos om jouw kleine badkamer in te richten? Lees hier dan de 5 mooiste badkamer stijlen!