Tuinkussens opbergen? Ontdek hier 4 goede opties!

Tuinkussens opbergen? Ontdek hier 4 goede opties!

Tuinkussens opbergen? Jazeker! Je tuinkussens gewoon buiten laten liggen is best wel zonde, want je wil dat je kussens lang mooi blijven. Wij vertellen jou de beste manieren om je tuinkussens op te bergen!

Tuinkussens opbergen is echt wel een must do. Tuinkussens zijn een fijne toevoeging aan je tuinmeubels, maar waar moet je ze kwijt aan het einde van een zonnige dag? Je laat ze niet buiten liggen, want je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! De tuinkussens opbergen kan op een aantal manieren door middel van diverse tuinmeubelhoezen en het is aan jou om te bepalen welke optie jij het prettigst vindt. Wij hebben de vier beste opberg opties op een rijtje gezet!


Tuinkussens opbergen na een zonnige dag

Tuinkussens doen heel veel voor je tuin: ze maken het tuinleven enorm comfortabel én ze zorgen voor veel sfeer. Of je nu kiest voor strakke tuinkussens in een effen kleur of kussens met een felle kleur of opvallende print, tuinkussens zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. In tuincentra, woonwinkels en bij webshops kun je altijd wel tuinkussens vinden die bij jou passen. En hoewel je ook vochtafstotende of vuilwerende kussens kunt aanschaffen, is het opbergen van tuinkussens een absolute must.

Kussens voor de tuin opbergen voor langer plezier

Waarom moet je tuinkussens opbergen? Wanneer je tuinkussens niet netjes opbergt, zullen de kussens sneller vochtig worden en verkleuren doordat ze vervolgens weer opdrogen in de zon. Ook als er een plotselinge bui komt, is het wel zo prettig om een goede opbergbox te hebben waar je de kussens snel in kunt doen. Het opbergen van tuinkussens is ook prettig, omdat je op deze manier altijd op schone en nette kussens zit. Ook op tussentijdse dagen dat het stormachtige weer is, is het fijn om je kussens een veilige opslagplaats te kunnen bieden. Zo weet je zeker dat je de levensduur van de kussens verlengd en er volgend jaar weer net zo van kunt genieten. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je kussens op te bergen. Je kunt kiezen voor tassen, hoezen of boxen. We hebben vier manieren voor jou op een rij gezet!

Optie 1: Opbergtassen voor jouw kussens

Een van de oplossingen voor het opbergen van tuinkussens is de keuze voor een tuinkussenhoes. Een tuinkussenhoes kent heel veel verschillende varianten; en dus vindt je er altijd wel een waar je kussens precies in passen. Houd bij het kopen van een tuinkussenhoes rekening met de maat, zodat al je kussens er goed in passen. Kies eventueel voor een extra kleine opbergtas voor sierkussens.  Aan het einde van een dag doe je de kussens in de tas die je in veel gevallen buiten kunt laten staan. Voila! De tas is gemaakt van speciaal materiaal waardoor de kussens veilig zijn opgeborgen zonder dat viezigheid, zoals stof of vocht, er bij kan komen. Kijk goed naar het materiaal van de tuinkussenhoes; ze zijn niet allemaal bestand tegen regen en viezigheid. Een ander voordeel aan een tuinkussenhoes is dat deze een groot handvat heeft zodat je deze overal mee naartoe kunt nemen. Bijvoorbeeld naar de schuur of zolder als de zomer ten einde komt en je de kussens veilig wilt opruimen.

Optie 2: Kies hoezen voor de gehele tuinset

Wil je aan het einde van de dag lekker snel klaar zijn met het opruimen van de tuin? Een gemakkelijke optie is door middel van tuinsethoezen. Deze beschermende hoes is niet alleen voor het kussen, maar ook voor de rest van de tuinmeubelset. Heb je bijvoorbeeld een loungeset met banken of een tuinset met stoelen, dan plaats je de kussenhoes hier gemakkelijk omheen. Dit bespaart je de tijd om elk kussen in een opbergtas te doen of ergens anders heen te brengen. De hoes plaats je makkelijk over het hele set om deze te beschermen tegen regen, vuil en stof. Dat is wel heel makkelijk! Je kunt een goede tuinsethoes in allerlei prijscategorieën kopen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een hoes te kiezen die je tuinmeubelen en kussens ook beschermd tegen UV-straling. Dit betekent dat het tuinset minder snel verkleurd.

Optie 3: Een kussenbox voor al jouw kussens

Een kussenbox is de ideale oplossing wanneer je een schuur of overdekte plek in de tuin hebt staan. Hier kun je de box neerzetten en vervolgens gebruiken voor het opbergen van tuinkussens. Waarom heb je een schuur nodig? De kussenbox is niet altijd waterdicht en dit betekent dat de kussens alsnog nat kunnen worden als je 'm in de tuin laat staan. Heb je geen schuur in de tuin? Een overkapping is vaak ook voldoende voor het beschermen van de tuinkussens in de box. Een bijkomend voordeel is dat je de kussenbox ook kunt zien als een extra opslagruimte voor andere spullen. Dit maakt de kussenbox enorm praktisch en ideaal wanneer je nog ruimte over hebt in de schuur of onder de overkapping. Deze boxen voor het opbergen van tuinkussens zijn er in heel veel soorten en maten, maar ook in verschillende kleuren. Dankzij het ruime aanbod zit er altijd wel iets bij dat aan jouw wensen voldoet!

Optie 4: Opbergen van tuinkussens binnenshuis

Als je een andere, alternatieve manier zoekt voor het tuinkussens opbergen is er nog een vierde optie: het binnenshuis opbergen van tuinkussens. Het is aan het einde van de zomer sowieso een aanrader om je kussens goed op te bergen. In de herfst en winter dalen de temperaturen en krijg je dus te maken met veel vocht. Tuinkussens in huis opbergen in een tas of box is daarom de beste oplossing om te voorkomen dat er vochtplekken in de kussens gaan zitten. Een opbergtas of kussenhoes kun je dan beter niet in de tuin laten staan, maar binnen zetten. Om je tuinkussens zo goed mogelijk te beschermen kun je ze ook opbergen in een droge ruimte, zoals binnen op zolder of in de garage. Zo voorkom je slijtage en houdt je ze mooi voor de volgende zomer. Als de eerste zonnestralen zich weer vertonen kun jij de tuinkussens weer tevoorschijn halen en gaan genieten van een mooi en goed onderhouden tuinset!

Tuinkussens opbergen op maat

Je loungekussens opbergen kan dus op verschillende manieren. En als je kiest voor een oplossing op maat, kun je helemaal lang profiteren van de perfecte opbergplek. Je kunt niet alleen opbergtassen op maat kopen, maar ook kussenhoezen en boxen. Een loungeset koop je niet om na een jaar alweer weg te doen, en dus mag je ook best investeren in een zowel goede tuinkussens als een goede box voor het opbergen ervan. Kijk naar de grootte van de kussens en baseer op basis daarvan hoe groot de tas of box moet zijn. Ga je voor een hoes? Dan meet je de hele set om te zien welke afmetingen je nodig hebt. Je kunt ook een set kopen waar de hoes al bij zit, om het jezelf nog makkelijker te maken. Tuinkussens opbergen betekent dat jij heel veel seizoenen kunt gaan genieten van de mooiste kussens. Natuurlijk hoort het erbij dat er na verloop van tijd enige slijtage zichtbaar is als je ze veel gebruikt. Maar zolang jij de kussens iedere dag weer netjes zal opbergen verleng je de levensduur aanzienlijk.

Wil je verder kijken naar hoezen voor je tuinmeubels? Bij Biano vind je een breed assortiment aan tuinmeubelhoezen in diverse prijscategorieën.