Studentenkamer inrichten: dit zijn de 6 manieren!

Studentenkamer inrichten: dit zijn de 6 manieren!

Ga je na de zomer op kamers en moet je een studentenkamer inrichten? Dan heb je waarschijnlijk A) niet al te veel geld en B) niet al te veel ruimte. Check daarom onze tips om jouw studentenkamer zo efficiënt mogelijk in te richten!

Time flies. Die heerlijke vakantie zit er al weer bijna op, je gaat studeren en dus ook op kamers. Oftewel: je moet je studentenkamer gaan inrichten! Enerzijds heerlijk: eindelijk je eigen plek waar je in alle privacy je eigen ding kunt doen. Anderzijds, ga je er qua ruimte waarschijnlijk flink op achteruit en zal je budget ook nou niet bepaald héél riant zijn. Daarom hebben wij 6 tips voor je hoe jij je studentenkamer zo slim en goedkoop mogelijk in kunt richten.

1. Gebruik de hoogte van je studentenkamer

Over het algemeen zijn studentenkamers klein, maar wel hoog. Maak hier gebruik van! Probeer alle ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor wandplanken: ideale manier om opbergruimte in je kamer te creëren, zonder massaal plek in te nemen in je kamer. Hang bijvoorbeeld planken boven je bureau, boven een kledingrek of boven je bed. Want geloof ons: opbergruimte heb je nooit genoeg!

 

2. Kies voor multifunctionele meubels

In een studentenkamer kun je niet zoveel meubels kwijt. Daarom is het handig om keuzes te maken en voor multifunctionele meubels te gaan. Een belangrijke tip: welke meubels je ook kiest, zonder bank kun je niet! Op de bank eet, drink, slaap en Netflix je. Onmisbaar dus. Maar aangezien een bed toch ook wel handig is, kun je bijvoorbeeld voor een slaapbank gaan. Multifunctioneel, zo'n bed en bank in één. Daarnaast kun je je eetkamertafel laten functioneren als bureau. 

3. Ga voor lichte kleuren

In kleine ruimtes, zoals een kleine studentenkamer, kun je het beste lichte kleuren gebruiken. Donkere kleuren laten een ruimte namelijk smaller en kleiner ogen. Schilder het plafond en de muren dus in één witte of andere lichte kleur, zodat het als een geheel eruit ziet. Wel kun je ervoor kiezen om recht tegenover de deur een muur in een niet-al-te-opvallende accentkleur te verven, zodat de aandacht in de diepte wordt getrokken. 

4. Kies slimme gordijnen uit


Om lekker in je new student room te kunnen slapen is het belangrijk dat het goed donker is in je kamer. Je leven is namelijk erg hectisch en een goede nachtrust zal geen overbodige luxe zijn. Daarom is het van belang dat je de juiste raambekleding uitzoekt. Het probleem is dat gordijnen vaak erg prijzig zijn. Mocht je de gordijnen van de vorige bewoonder of bewoonster niet over mogen nemen, dan kun je voor verduisterende rolgordijnen gaan. Deze soort gordijnen houden veel licht tegen, zijn budgetproof én nemen niet al te veel te ruimte in.

5. Maak gebruik van een kamerscherm

Moet jij in je studentenkamer zowel studeren als slapen? Dan kan het fijn zijn om niet het gevoel te hebben dat je in je studeerkamer slaapt. Dit kun je oplossen door een kamerscherm. Een kamerscherm is namelijk een ideale manier om meerdere ruimtes binnen één ruimte te creëren. Zet bijvoorbeeld een scherm of vakjeskast aan het voeteneind van je bed om zo een apart slaapgedeelte te maken.

6. Ga op pad voor een grote spiegel

Spiegels, laat staan grote spiegels, laten ruimtes groter lijken. Dus ook jouw studentenkamer. Hang daarom een grote spiegel aan een wand om zo een ruimte gevoel te creëren. En ideaal natuurlijk voor de 'laatste check' voordat je de deur uitloopt. Je weet immers nooit wie je tegen zult komen!

 

Heel veel plezier met de aftrap van het nieuwe studentenjaar én gedraag je!