Meisjeskamer: 5 interieur tips voor de teenage girl!

Meisjeskamer: 5 interieur tips voor de teenage girl!

Het inrichten van de meisjeskamer staat bekend als een struggle. Het creëren van een plek waarin een jong meisje zich prettig, ontspannen en thuis voelt is een hele uitdaging. Wij hebben 5 tips voor je op een rij gezet om de meisjeskamer in te richten.

Hoe je een meisjeskamer het beste kunt inrichten? Geef haar de ruimte die ze nodig heeft, troost zal geven en haar karakter en levendige jeugd weerspiegelt. De interesses van tienermeisjes veranderen heel snel, dus het is belangrijk om veel meisjeskamer ideeën te overwegen en de basis neutraal te houden. 

Een meisjeskamer inrichten: 5 tips

Een meisjeskamer inrichten is lastiger dan je denkt. De overgang van een klein meisje naar een jonge vrouw is nooit een gemakkelijke fase. Er zullen namelijk veel dingen veranderen. Je voorkeuren, behoeften en verlangens, zelfs haar persoonlijkheid zal in de loop van tijd veranderen. Naarmate je volwassen wordt, gaat je persoonlijke stijl ook een andere levensfase in. De kamer die je had toen je zeven was, voldoet misschien niet meer aan de behoeften van de tienerstijl. Een stijlvolle meisjeskamer waar je daarnaast ook kunt ontspannen, rommel kunt ordenen en vrienden kunt uitnodigen is waar jij of jouw dochter naar op zoek is. Wij hebben 5 tips voor je op een rij waarmee jij je kunt laten inspireren. 

1. Kies de juiste meubels

De meeste meisjeskamer ideeën zijn gericht op het middelpunt van de kamer: het bed. Een bed krijgen met een kwalitatief maar niet te duur matras en een eenvoudige uitstraling is inderdaad een aankoop die het waard is. Uitschuifbedden zijn altijd een slimme zet, want ze zijn handig voor het opbergen van dekens en bij een sleepover. Een creatieve work space maak je door een paar stoelen en een tafeltje neer te zetten. Vooral wanneer deze gepaard gaat met een stijlvolle tafellamp. Het gemak van een nachtkastje met ingebouwde opslag is ook een pluspunt voor een gezellige, praktische meisjesruimte. In een kleine kamer komen loftbedden met bureaus eronder of banken met ingebouwde opslag zeker van pas.

Sfeerbeeld 1 - Meisjeskamer

 2. Laat de ruimte ademen

Jonge meisjes zijn over het algemeen niet erg opgeruimd als het gaat om hun persoonlijke ruimte. Het bijhouden van de rommel in de meisjeskamer is daarom niet erg gemakkelijk. Kleding, spelletjes, boeken en andere dingen zijn meestal overal te vinden op de vloer, tafels en het bed. Opslagruimten zijn daarom een goede doordachte oplossing, waardoor jouw dochter haar spullen kan achterlaten op plekken die ze geschikt vindt. Het kiezen van een kledingkast met laden helpt om schoenen beter te plaatsen, want bedbodems en divans met laden bieden ruimte voor andere dingen. Om de ruimte te laten ademen kun je planken ophangen, misschien zelfs een stoel bij het raam en haken aan deuren. Kleine opbergmanden zouden ook van pas komen voor kleine dingen die je anders makkelijk zou kunnen verliezen als ze niet op hun plaats worden gelegd.

Sfeerbeeld 2 - Meisjeskamer

3. Maak een kleurschema

Werk samen aan het maken van een kleurschema voor de kamer. Sommige meisjes geven de voorkeur aan pastelroze, terwijl anderen graag brutalere en opvallendere kleuren willen gebruiken. Felgekleurde muren en vloeren werken meestal beter bij grotere kamers, terwijl kleinere ruimtes optisch groter ogen als ze een zachtere tint krijgen. Thema’s zijn niet erg praktisch, omdat kinderen in een korte tijd snel andere dingen leuk vinden. Overweeg om een deel van de kamer te thematiseren dat gemakkelijk kan worden veranderd. Denk aan ingelijste posters, dekbedovertrekken of kussens. Veel meisjes ontgroeien de fuchsia en poederroze tinten uit hun jeugd, dus maak gebruik van natuurtinten, groen en de blues.

Sfeerbeeld 3 - Meisjeskamer

4. Het materiaalgebruik

Het decoreren van het bed met oogverblindende kleuren en verschillende hoofdkussens geeft een aangenaam gevoel in het midden van de kamer. Door de gekozen kleuren in de gordijnen en decoraties toe te voegen, krijg je consistentie en comfort. De materialen moeten zacht zijn en een warme, gastvrije sfeer creëren. Bewaar de zware decoraties voor de gebieden verder dan het bed. Bij materialen voor de meisjeskamer denken wij aan koper en messing (helemaal hip en happening right now), stoer beton en tijdloze natuurlijke materialen. Tegenwoordig zien we veel woonaccessoires die gemaakt zijn van riet, rotan en bamboe.

Sfeerbeeld 4 - Meisjeskamer

5. Create een eigen wereld

Meisjes zijn continu items aan het maken en verzamelen om zo een eigen wereld te creëren, Art class op de middelbare school, fotosessies met vriendinnen en wellicht een liefde voor sport of muziek. Met het juiste decor worden deze kunstwerken omarmt.  Denk bijvoorbeeld aan een mooie tekening in een lijst aan de muur, foto’s van haar tienerjaren die aan een soort waslijn hangen of een wandplank waar eigengemaakte dingen worden gedisplayd. Leeftijd is een snel veranderend getal, dus houd er rekening mee dat de tijd van je dochter snel genoeg zal veranderen.

Sfeerbeeld 5 - Meisjeskamer

Dan wordt het nu tijd om de kamer in te richten! Neem een kijkje in de categorie ‘slaapkamer’ voor de leukste interieur items!