tips & tricks

Kantoorinrichting: maak in 4 stappen de perfecte werkplek

Verdient jouw kantoorinrichting een make-over? Wij geven je een aantal tips om je kantoor thuis of op werk perfect in te richten, zodat jij productief te werk kunt gaan. Met deze kantoorinrichting tips wordt werken een feestje!

Een goede kantoorinrichting van een kantoor op je werk of in je huis is van cruciaal belang om efficiënt en productief te kunnen werken. Het kan best lastig zijn om te bepalen hoe je je kantoor gaat inrichten en welke kantoormeubelen en accessoires je daarvoor aanschaft. Wij vertellen jou in vier stappen hoe jij jouw kantoor tot een perfecte werkplek kan maken.

Kantoorinrichting: Biano’s tips & tricks

De kantoorinrichting van je kantoor thuis of op je werk is belangrijk als je elke dag van nine to five aan het werk bent. En als je een klein kantoortje hebt, wil je die natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten. Een goed afgesteld bureau, een goede bureaustoel en een handige archiefkast om al je kantoorartikelen in op te bergen zijn natuurlijk essentieel en mogen niet ontbreken in je kantoor. Maar waar moet je bij het kiezen van deze kantoormeubels allemaal op letten? Wij helpen je een handje op weg om je kantoor efficiënt & effectief in te richten met de juiste meubels, zodat jij straks kan knallen met je werk!

Stap 1: Bespaar niet op je bureau en stoel

De belangrijkste meubels in de kantoorinrichting zijn toch wel je bureau en bureaustoel. Probeer niet te bezuinigen op deze twee meubels en investeer juist in comfortabele en fijne exemplaren. Kies een ergonomische bureaustoel waar je lekker op zit, want je zult er een groot deel van de dag gebruik van maken. Je wilt een lange werkdag natuurlijk niet eindigen met rugpijn! Ergonomische stoelen zijn misschien niet moeders mooiste, maar in dit geval is comfort belangrijker. Bij het uitzoeken van een bureau is het handig om te kijken naar bureaus die je kunt verstellen, zodat je bijvoorbeeld halverwege de dag staand kunt werken achter je bureau. Dit is goed voor je rug en in beweging blijven is bevorderlijk voor je werkprestaties!

Stap 2: Natuurlijk daglicht & heldere verlichting

Goede verlichting mag in je kantoor echt niet ontbreken. Zonlicht is eigenlijk het allerbeste licht dus probeer gebruik te maken van de ramen op kantoor (mocht je die hebben). Probeer je bureau bij een raam in de buurt te zetten, zodat je kunt genieten van genoeg daglicht. Mocht je meer licht nodig hebben, kies dan niet voor warme sfeerverlichting, maar ga voor helderwitte verlichting. Helderwitte verlichting zorgt er namelijk voor dat je langer alert en productiever blijft. Is jouw office een kleine ruimte? Dan kun je het beste hanglampen aanschaffen om ruimte te besparen of gebruik maken van bureaulampen voor voldoende licht tijdens je werk. Zeker tijdens de donkere winterdagen is verlichting echt een must!

Stap 3: Archiefkasten kiezen, want opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde werkomgeving is cruciaal om fijn en productief te kunnen werken. Het aanschaffen van een of meerdere kasten is dan ook zeker aan te raden. Kies gesloten kasten met deuren of lades, zodat je veel opbergruimte hebt en je je kantoor spullen uit het zicht kunt leggen. Met een klein kantoor is het handig om te kiezen voor smalle hoge kasten, die zo min mogelijk ruimte innemen. Koop ook een paar mooie boxen of manden om je kast(en) mee in te delen en overzicht te creëren. Als je je bureau een beetje opgeruimd houdt en niet te veel rommel laat slingeren kun je lekker georganiseerd aan het werk!

Stap 4: Kantooraccessoires voor de finishing touch

Last but not least heb je natuurlijk wat leuke kantoor accessoires nodig om je kantoorinrichting compleet te maken. Koop niet al te veel spulletjes, want die liggen vaak alleen maar de weg. Mooie kamerplanten zijn in ieder geval onmisbaar, want ze creëren gezelligheid, ze zijn luchtzuiverend én ze hebben een stress verlagend effect. Win-win dus! Ga voor een grote plant in een mooie pot om je kantoor op te fleuren. Een poster of schilderij aan de muur geeft je kantoor a touch of color en geeft je kantoor sfeer. Maak de inrichting van je kantoor af met een mooie klok en een stijlvol memobord. Let’s get to work. Enne, vergeet natuurlijk die handige bureau organizers niet!


Zoek je nog meer producten om je werkplek helemaal af te maken? Kijk dan eens op onze werkkamer pagina!


Meer inspiratie nodig?