tips & tricks

Jouw tuin gezellig maken? Dit zijn de 5 beste tips

Wil jij nu de lente is aangebroken ook je tuin gezellig maken? Niets is aantrekkelijker dan een mooie tuin waarin je met je vrienden en familie kan genieten van het weer, lekkere hapjes en een koud drankje. Lees daarom de 5 tips voor een gezellige tuin!

Serax

Samen met de Bijenkorf vieren we alvast de pre-summer! Om je alvast wat inspiratie te geven om jouw prachtige, grote tuin met hectares land of een klein schattig stadsterrasje in te richten, hebben we hier een paar tips voor je die je eigenlijk altijd kunt toepassen. Zo maak je binnen no-time van jouw buitenruimte een summerproof en comfi toevluchtsoord. 

1. Kies de juiste tuinmeubels

Een tuin zonder tuinmeubels is als winkelen zonder geld: het is allemaal net wat minder prettig (of zelfs zéér onprettig). Moraal van het verhaal: de juiste tuinmeubels zijn een musthave voor een gezellige tuin. Mocht je alleen niet een al te grote tuin hebben dan is het handig om keuzes te maken. Wat vind je belangrijk? Wil je met je hele gezin lekker buiten kunnen eten, wil je gezellig borrelen met je vrienden of wil je je fijn terugtrekken en lekker cocoonen in je schommelstoel van bijvoorbeeld het hippe merk Fermob?

2. Tuin in de schijnwerpers

De tuin wordt steeds vaker gezien als een verlengstuk van de woonkamer, in plaats van een stuk gras en wat planten. Met de juiste verlichting geef je je tuin extra sfeer en wordt het een gezellige ‘tuinkamer’. Een grote trend in de world of gardens is natuurlijk een cosy lichtjessnoer, maar ook lantaarns, wandlampen, hanglampen en spieslampen (die je in de tuin prikt) kunnen ervoor zorgen dat jij tot in de late uurtjes gezellig buiten kunt zitten.

3. Voeg groen toe

Mooie groene en levendige planten zijn ook een must voor een sfeervolle tuin. Wil je je tuin gezellig en knus maken? Ga dan voor bijvoorbeeld hangende- of klimplanten: deze planten verzachten namelijk de harde en rechte lijnen in je tuin én creëren een natuurlijke ruimte. Zorg ervoor dat de planten in mooie gekleurde bloempotten hangen en/of staan! P.S: Vedettes op het gebied van plantenpotten? Serax

4. De sfeermakende buitenkeuken

Niets is lekkerder dan buiten koken en eten - laat staan met mooi weer! Maar dan heb je natuurlijk wel een buitenkeuken nodig. Een buitenkeuken bestaat er in verschillende vormen, zoals: gasbarbecues, houtskool barbecues, rookovens en skottelbraais. Al zien we in de wereld van de barbecuen ook steeds vaker de tafelbarbecue verschijnen; ook wel zo gezellig voor de kok die gewoon lekker aan tafel kan blijven zitten!

5. Zomerse accessoires

Ten slotte zullen ook accessoires je tuin veranderen in een favoriete buitenplek. Kleurrijke potten, bloemetjes op tafel, sfeervolle kaarsen en kussens met vrolijke prints zullen het perfect doen als finishing touch. Je zou ook voor een thema kunnen kiezen om er iets meer structuur aan de verzameling accessoires te geven, zoals een bohemian look of een botanisch thema!

Hopelijk hebben we je bij deze een beetje op weg geholpen om je tuin (nog) gezelliger te maken. Wij hebben in ieder geval zin in de zomer en met de zomerse items van de Bijenkorf wordt het een piece of cake om te kunnen genieten van het lekkere weer in je tuin.