tips & tricks

Huisinrichting met een persoonlijk tintje? 6 tips

Een huisinrichting moet persoonlijk aanvoelen, wil je een thuisgevoel hebben. Je wilt het gevoel hebben dat je stekje echt van jou is en een weerspiegeling van jouw karakter is. Lees daarom deze 6 tips voor een huisinrichting met een persoonlijke touch!

Urbanoutfitters

Iedere interieurspecialist hoor je het zeggen: een huisinrichting moet persoonlijk zijn. Een interieur moet namelijk jouw karakter, jouw unieke persoonlijkheid en jouw levensverhaal weergeven. Maar jouw huis volhangen met burgerlijke foto’s is misschien wel een heel-klein-beetje achterhaald. Gelukkig geeft  Furnlovers je 6 goede alternatieven hoe je dit op een andere manier kunt doen. Dus lees vooral verder!

Huisinrichting met een persoonlijk tintje

Toen wij de vraag op de redactie kregen hoe wij zelf op een creatieve manier een persoonlijke touch in ons interieur creëren, kwamen wij eerlijk gezegd ook niet heel verder dan het idee om foto’s van onszelf op te hangen. Toen wij vervolgens eens even inspiratie op gingen doen bij onze buren, stuitte we al snel op de leuke en originele persoonlijke interieurtips van Furnlovers. En wij mochten die met jullie delen (en stiekem ook met onszelf, want tip 4 hebben we meteen maar in de praktijk gebracht).

Tip 1: Show je erfstukken en souvenirs

Show them what you've got! Laat de mooiste herinneren uit de bijzondere momenten, de speciale dagen of de exclusieve reizen zien. Deze herinneringen maken jou namelijk onder andere tot de persoon die je bent. En nee, deze herinneringen hoef je niet alleen door middel van foto's te tonen. Herinneringen kunnen ook zitten in bijvoorbeeld erfstukken die je hebt gekregen of souvenirs die je hebt verzameld. Geef deze woonitems een bijzonder plekje in bijvoorbeeld een open wandkast, een vitrinekast of stal ze bijvoorbeeld op een trolley uit.

Tip 2: Hang kunst aan de muur

Bij het woord 'kunst' gaan bij sommigen onder ons al snel de alarmbellen rinkelen. Maar voor mooie kunstwerken hoef je echt geen geldboom in de tuin hebben staan. Ja, natuurlijk zijn er kunstwerken van duizenden euro's. Mocht je het budget hebben en er een passie voor hebben: dan zeker doen! Maar tegenwoordig kun je ook betaalbare kunst vinden, of kiezen voor kunst in bruikleen. Een tip voor de onervarenen: bedenk voor je op jacht gaat of je voor een modern, abstract of juist een bont exemplaar wil gaan. Het meest belangrijke is vervolgens welk kunstwerk spreekt jou aan? Welk kunstwerk trekt jouw aandacht? Daar gaat het uiteindelijk om: een werk wat jouw een fijn gevoel geeft en wat bij jouw persoonlijkheid past.

Tip 3: Een persoonlijk kleurenpalet

Veel interieuren bestaan uit basic grijstinten. Daar kun je natuurlijk van houden, maar het kan ook een veilige beslissing zijn. Ga eens na wat jouw favoriete kleur is. Kleuren zeggen namelijk veel over iemand zijn of haar persoonlijkheid. Houd je van blauwe tinten, of word je bijvoorbeeld rustig van de kleur groen? Laat jouw favoriete kleur terug komen in je huisinrichting, door bijvoorbeeld een muur in deze kleur te schilderen of deze kleur in de woonaccessoires terug te laten komen. Je zult zien dat je op deze manier een omgeving creëert waarin jij je prettig en thuis voelt. 

Tip 4: Mix verschillende woonstijlen

Stel we vragen je om één favoriete woonstijl te kiezen, zoals een industrieel, een retro of Scandinavisch interieur. Kun jij hier dan een antwoord op geven? Waarschijnlijk niet, want iedere stijl heeft waarschijnlijk items waar jij fan of minder fan van bent. En dat is ook helemaal niet erg! Sterker nog: je laat je persoonlijkheid pas echt doorschemeren als je je eigen creativiteit op de vrije loop laat. Als we allemaal precies hetzelfde Scandinavische interieur uit de Ikea-folder zouden hebben, zou dat per slot van rekening ook een beetje saai zijn. Door juist verschillende stijlen in je interieur met elkaar te mixen, creëer je direct meer eigenheid en persoonlijkheid in je interieur. 

Tip 5: Ga voor een design meubel

Hoe je het went of keer: een design meubel straalt exclusiviteit uit. Design meubels hebben een exclusief karakter en onderscheiden jouw inrichting van de inrichting van je buurman, zus of vriendin. Ondanks dat er aan design items natuurlijk een flink prijskaartje hangt, is het vaak het investeren wel waard. Het is een duurzame investering, omdat design meubels vaak geen kwestie van fabriekwerk is, en er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Dus denk er nog eens een keertje over na. Mocht een design meubel je nou toch echt te duur zijn, dan kun je natuurlijk ook altijd nog eens op tweedehands websites, zoals Marktplaats, kijken!

Tip 6: Verzamel impressie-foto's

Oké, ondanks dat we het ophangen van foto's in het begin van dit artikel misschien een klein beetje belachelijk hebben gemaakt, is toch de laatste tip om foto's op te hangen. Foto's zijn nou eenmaal een perfecte weergave van een warme en bijzondere herinnering. Al hoeven dit natuurlijk geen standaard cliché foto's in truttige lijstjes te zijn. Kies bijvoorbeeld voor culturele foto's die je op reis hebt gemaakt van bijvoorbeeld een bijzonder gebouw, een rijvoertuig of een speciale eetplek. Deze impressie-foto's kun je bijvoorbeeld als behang laten afdrukken of als een collage ophangen. Benieuwd naar andere opties en DIY's met foto's? Kijk dan nog even verder op Furnlovers.

Hopelijk kun je met deze tips lekker aan de slag en wordt jouw stekje een gezellige, warme en persoonlijke omgeving waarin jij je prettig voelt. Good luck!