tips & tricks

Hal inrichten: 5x tips om de gang cozy te maken

De hal inrichten is een uitdaging. Deze ruimte is het eerste wat visite ziet als ze jouw huisje binnenkomen. Het mag dus niet rommelig ogen, maar je moet er wel honderden jassen, schoenen en spullen kwijt. Lees hier de gouden tips voor de hal inrichten!

Chica go Fashionista

Een hal inrichten lastig? Dat valt reuze mee! Toch is de hal inrichten het laatste waar mensen vaak aan denken bij het restylen van hun interieur en staat zeker niet bovenaan op de prioriteitenlijst. Imagine yourself: je stapt een huis binnen, waar valt je oog als eerste op? Juist, de hal! Het begint met de deurmat, vervolgens hang je jouw jas op en kijk je om je heen. Je bent op zoek naar de sfeer en interieurstijl van het huis, want je weet wat ze zeggen: de eerste indruk telt! De hal inrichten met deze 5 tips wordt een eitje:

  1. De juiste deurmat is het halve werk
  2. Maak van de kapstok een pronkstuk
  3. Kunst aan de muur
  4. Decoratieve accessoires
  5. Benut alle ruimte

Hal inrichten? Laat je inspireren! 

Een hal inrichten wordt vaak over het hoofd gezien. Meestal wordt de hal leeg gelaten of wordt alleen het broodnodige geplaatst, zoals een kapstok. Sommige mensen gebruiken deze ruimte zelfs als opslagplek voor veel troep, dozen en sportspullen. De reden is in de meeste gevallen ruimtegebrek. Door kleine aanpassingen kun je van je hal toch het visitekaartje van je huis maken. Ben je het rommelhok beu en wil je de hal sfeervol decoreren? Laat je inspireren en richt de hal persoonlijk en sfeervol in!

Hal inrichten - Sfeerbeeld 1

Tip 1: De juiste deurmat is het halve werk

Laat bij de eerste indruk meteen een goed gevoel achter met de juiste deurmat. Deurmatten zien er niet alleen gezellig uit, maar hebben ook een praktische functie. Een deurmat houdt vuil lekker buiten de deur en dat is nou precies wat jij wilt, dat scheelt namelijk weer een keer stofzuigen. Een deurmat beschermt de vloer en het zorgt voor een warm welkom in jouw prachtige woning. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor jou is het fijn thuiskomen. Kies een opvallend printje of ga voor een effen exemplaar en zorg dat mensen nooit jouw deurmat vergeten! 


Tip 2: Maak van de kapstok een pronkstuk

Als je de gang wil decoreren is een kapstok onmisbaar. De staande kapstok wordt vaak ervaren als onhandig en daarom worden er vaak haakjes aan de muur opgehangen. Een staande kapstok kan echter een pronkstuk voor je gang zijn, if you choose the right one. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat de kapstok niet wordt weggefrommeld in een hoek. Een kapstok komt namelijk het beste tot zijn recht als ‘ie de ruimte heeft. 


Tip 3: Kunst aan de muur

Maak van de ietwat saaie ruimte een waar museum! Decoreer de wanden van de gang met mooie wanddecoratie en laat zien wie je bent. Dit kunnen bijvoorbeeld persoonlijke foto’s zijn, maar ook mooie grafische prints en schilderijen. Je kunt met kunst aan de muur je gang omtoveren tot een ruimte die echt voelt als onderdeel van het huis. Je creëert op deze manier een unieke spot waar niemand aan kan tippen. Ook leuk: een fotocollectie in de trappengang. Dit is immers ook nog een klein onderdeel van de hal, nietwaar?


Tip 4: Decoratieve accessoires

Sfeerlicht doet wonderen. Dankzij die leuke lichtslinger, waar je er waarschijnlijk nog een paar van hebt liggen, lijkt de ruimte optisch groter. Bovendien kom je terecht in een gezellig huis! Ook de spiegel is belangrijk, want iedereen checkt zichzelf als hij of zijn naar buiten (of binnen!) wandelt. Oftewel: de mooie vintage spiegel op zolder mag weer afgestoft worden! Oh enne: kamerplanten en bloemen maken de ruimte levendiger en fris! Een touch of green. 


Tip 5: Benut ALLE ruimte

Trap in de gang? Helemaal niet vervelend. Daaronder is vast nog wel een ieniemienie ruimte waar je wat spullen kunt stallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handig houten bankje waar je even snel gaat zitten om je schoenen aan te trekken. Of een klein dressoir om sjaals, handschoenen en mutsen in op te kunnen bergen? Het is passen en meten, maar ieder plekje telt! Je hoeft alleen maar een beetje creatief te werk gaan en dan is er plek zat. Hoge planken zorgen er ook voor dat de entree groter lijkt. Plus, je kunt er een mooie vaas met bloemen op zetten. 

Go for it! Maak van de entree een echte binnenkomer!