tips & tricks

Creatief snoeren wegwerken? 4 tips!

Snoeren wegwerken, op een creatieve manier? We willen niets liever dan alles draadloos in huis, maar helaas hebben we veel snoeren die in de weg liggen. Gelukkig hebben wij de meest creatieve manieren verzameld om deze snoeren weg te werken! Check it out!

Op zoek naar tips om snoeren weg te werken? Als we aan ons droominterieur denken, stellen wij ons geen walhalla aan snoeren voor. Al die elektronische apparaten maken je interieur natuurlijk helemaal af, maar die snoeren zijn toch wel een doorn in het oog. Gelukkig hoeven zij écht geen middelpunt te worden in je interieur. Wij hebben de beste tips voor je verzameld zodat die snoeren wegwerken geen enkel probleem meer is! Lees snel verder...

  1. Apparaten als onderdeel van het interieur
  2. Snoeren in opbergers verpakken
  3. Maak muurdecoratie van je snoeren
  4. Versier je elektriciteitsdraden

Snoeren wegwerken op een creatieve manier?

Klaar om snoeren weg te werken? Naarmate we langer in ons huis wonen, neemt vaak ook het aantal kabels en snoeren toe. Wat dacht je bijvoorbeeld aan al die kabels achter je bureau? Of in de televisiehoek? Niet gek, met al die apparatuur die we tegenwoordig allemaal in huis hebben. Het probleem is alleen, dat het erg chaotisch oogt - zo'n warboel aan kabels. En daar worden we nou niet bepaald happy van. Natuurlijk is de meest voor de hand liggende oplossing je apparaten en kabels verbergen in. Kasten zijn bij uitstek dé ideale plek om apparatuur en kabels die je niet zo vaak gebruikt te verbergen. Een strijkijzer kan bijvoorbeeld prima in een lade, net als een (kleine) printer, keukenapparatuur of de Playstation. Maar we hebben natuurlijk ook apparaten die we dagelijks gebruiken, zoals de televisie en computer. We kunnen hier wandmeubels of TV meubels voor gebruiken, maar misschien heb je helemaal het budget hier niet voor. Wat doen we dan met deze apparaten en snoeren? We laten een paar creatieve oplossingen zien om snoeren weg te werken!

Tip 1: Apparaten als onderdeel van het interieur

Mocht je nou geen speciale kasten of tv-meubels hebben, om je apparaten in te verbloemen, dan kun je er ook voor kiezen om apparaten juist onderdeel van het interieur te maken. Deze trend zien we steeds vaker terugkomen in de woonwereld. Tegenwoordig hebben we namelijk geen enorme, lompe computers of televisies meer: gadgets worden steeds mooier. Ze mogen zelfs gezien worden - als je het op de juiste manier doet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een televisie die onderdeel is van de gallery wall? Dit zou je ook in je werkruimte kunnen doen. Je kunt ook aan de slag met sterke tape en je snoeren gewoon afplakken. Kleine tip: zorg dat er een stopcontact dicht in de buurt is, want dat snoer wil je niet dwars door je woonkamer heen hebben lopen.

Tip 2: Snoeren in opbergers verpakken

Mocht je nou niet over diverse fancy meubels of draadloze apparaten beschikken, dan kun je apparaten en kabels ook verstoppen in mooie opbergers. Maak aan de achterkant van de opbergers -  zoals bijvoorbeeld een kist, een mand of een opbergzak -  een gat voor de elektriciteitsdraden en je hoeft je nergens meer aan te storen. Niemand die je snoeren ziet én het geeft ook nog extra sfeer aan je woonkamer.  Tegenwoordig heb je zelfs speciale opbergboxen voor al je kabels, eenvoudige oplossing toch? Deze kabelboxen zijn speciaal ontworpen om alle kabels en snoeren van je elektrische apparaten op een nette manier op te bergen, terwijl je de kabels nog wel gemakkelijk kunt gebruiken.

Tip 3: Maak muurdecoratie van je snoeren

Zie je het niet zitten om al je snoeren te verstoppen en ga je liever aan de knutsel? Hoewel we snoeren en kabels liever niet zien, kunnen we er juist ook echte design eyecatchers van maken! Wat dacht je van snoeren te gebruiken om design op je muur te maken?! Met een beetje creativiteit én een extra lang snoer kun je hele toffe figuren op je muur maken. Op deze manier laat je de snoeren opvallen, maar op een positieve manier! Als een echte design eyecatcher in je huis. Veel creatievelingen zijn je in dit idee al voorgegaan. En wij zeggen maar altijd: beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Tip 4: Versier je elektriciteitsdraden

Vind je een design muurdecoratie toch net wat te heftig, maar ben je nog steeds voorstander van je snoeren op een creatieve manier te showen? Je kunt er dan ook voor kiezen om je snoeren te versieren. Wellicht zal je in eerste instantie niet zo snel bedenken om die draden te gaan pimpen, maar het voorbeeld hieronder laat zien dat het een leuk detail voor in je interieur kan zijn. En je kunt je creatieve skills lekker hun gang laten gaan, want je kunt echt alle kanten op met idee. Versier de draden bijvoorbeeld met kralen, washi tape of wikkel ze in gekleurd draad of sisal touw. Zo zijn de kabels niet alleen functioneel, maar ook nog eens interieur proof! 

YES, helemaal klaar om je snoeren aan te pakken? Succes!