merken

Wat is de beste bbq? Top 5 beste barbecuemerken

“Wat is de beste bbq?” is een veel gestelde vraag. Hoewel het antwoord natuurlijk afhankelijk is van veel verschillende factoren, zal Biano toch proberen je een eindje op weg te helpen. Lees daarom hier alles over de 5 beste barbecuenmerken van dit moment!

IKEA

Met deze zwoele lentedagen en de zomer in zicht krijgen we allemaal massaal last van het 'bbq-virus'. Want wat is er nou lekkerder en gezelliger dan heerlijk in de buitenlucht samen te koken en eten? Maar de vraag is alleen welke barbecue je het beste kunt aanschaffen? Veel mensen zweren bij kolen barbecues, maar waarom? De diehard bbq-fans zeggen dat er een “betere” smaak van een kolenbarbecue zou komen door de rook die komt van de kolen. Mocht je daarentegen toch gegrild vlees als voorkeur hebben, dan kun je net zo goed voor een gasbarbecue gaan – is namelijk snel en gemakkelijk in gebruik. En ten slotte wordt de elektrische barbecue vaak aangeraden voor op het terras of balkon, omdat je geen last hebt van rook en geuren.  

1. De Weber Master Touch (houtskool)

Zeg je houtskool bbq, dan zeg je de Weber Master Touch. Door het grote oppervlakte van deze allround barbecue is deze houtskoolbarbecue groot genoeg voor een klein feestje of voor je hele gezin, want je kunt voor zo'n twaalf personen tegelijk eten klaarmaken. Gebruikers van deze Weber Master Touch zijn lyrisch over de verschillende mogelijkheden die deze bbq te bieden heeft - door het vernieuwde GBS-systeem. GBS staat voor Gourmet BBQ System waarmee je altijd de perfecte temperatuur kunt bepalen, zodat je optimaal barbecueplezier hebt. Doordat het GBS grillrooster uitbreidbaar is met allerlei barbecueaccessoires - zoals een pizzasteen, een wok en een bakplaat - heb je eindeloos veel grillmogelijkheden. Zo kun je op deze barbecue zelfs een heerlijke pizza maken, poffertjes bakken of wokgerechten maken! En het mag nog even benadrukt worden: maar de Weber Master touch komt uit verschillende testen als één van de beste naar voren. Niet voor niets noemt Weber deze allround barbecue dé klassieker. 

Beste bbq - sfeerbeeld 1

2. De Weber Pulse 2000 (elektrisch)

Ook op het gebied van elektrische barbecues scoort Weber zeer hoog. Dankzij de elektronische temeratuurregeling, een digitale thermometer die communiceert met een LED display en twee warmtezones voor het bereiden van verschillende gerechten tilt Weber barbecueeën naar een hoger niveau. Nauwkeuriger barbecuen, dankzij de IGrill technologie, kan bijna niet! De gebruiksaanwijzing van deze elektrische barbecue? Die is er bijna niet. Je steekt de stekker in het stopcontact, draait de knoppen op de gewenste temperatuur en je kunt aan de slag. Eerlijk is eerlijk, de Weber Pulse mag wat kosten: maar dan heb je ook wat. Al kun je natuurlijk ook voor het kleinere broertje gaan: de Weber Pulse 1000. 

Beste bbq - Sfeerbeeld 2

3. De LotusGrill (tafelbarbecue)

Van de elektrische bbq’s gaan we door naar de tafelbarbecues. En niet zomaar een tafelbarbecue, nee: de LotusGrill tafelbarbecue G340. Deze compacte houtskool barbecue is namelijk voorzien van een gepatenteerd luchtcirculatiecysteem, dat ervoor zorgt dat vetten niet kunnen afdruipen op het houtskool. Hierdoor wordt grillen niet alleen gezonder, maar ontstaat er ook minder rookvorming. Naast het feit dat de LotusGrill weinig vervelende rook met zich meebrengt, is deze bbq eenvoudig aan te stekken, veilig vast te plekken, eenvoudig schoon te maken en bovendien ook nog een lust om naar te kijken. En natuurlijk erg reisvriendelijk, niet te vergeten!  

Beste bbq - Sfeerbeeld 3

4. De Weber Q1000 (balkonbarbecue)

Inmiddels misschien geen enorme verrassing meer, maar Weber scoort ook lekker binnen de elektrische barbecues. De Weber Q1400 is dé barbecue voor op kleinere balkons en in kleinere tuinen, omdat hij een compact formaat heeft en je geen gas of houtskool hoeft te gebruiken. Ondanks het kleine formaat, biedt het kookoppervlak vooralsnog ruimte om te barbecueën voor wel 7 personen tegelijkertijd. De specifieke voordelen van deze bbq? Dankzij de deksel is indirect grillen mogelijk, de grote warmtespiraal zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en de vetafvoer zorgt ten slotte ervoor dat het vet niet bij de branders komt. 

Beste bbq - Sfeerbeeld 4

5. De Outdoorchef 570G (gasbarbecue)

Ten slotte mag ook de robuuste en klassieke Outdoorchef 570G in dit lijstje niet ontbreken. Deze bbq beschikt namelijk over een elektrische One touch ontsteking én een draaibare EASY FLIP trechtersysteem. Een hele mond vol woorden, maar het belangrijkste om te onthouden is dat de One touch voor een optimale temperatuur regulering zorgt en dat de EASY FLIP trechtertechnologie zowel direct als indirect grillen mogelijk maakt. Daarnaast bestaat deze gasbarbecue uit een ruim werkblad met bestekhouder en twee weerbestendige en duurzame wielen. Kortom, een betrouwbare grillpartner dus! 

Beste bbq - Sfeerbeeld 5
Als je eenmaal een barbecue hebt gekocht, mogen de accessoires natuurlijk niet ontbreken. Bij Biano vind je verschillende BBQ accessoires om jouw barbecue sessie tot een succes te maken!

Meer inspiratie nodig?