Gezellige eettafel? 5x de beste servies merken

Gezellige eettafel? 5x de beste servies merken

Wat zijn de beste servies merken? Met mooi en uniek servies wordt iedere maaltijd sfeervol. Heb je keuzestress bij het kiezen van nieuw servies? No worries. Wij helpen met liefde in je keuzestress! Lees hier over onze top 5 beste servies merken.

De beste servies merken hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Wij zijn immers groot fan van mooie serviezen en kunnen er geen genoeg van krijgen! Een paar mooie mokken, borden en serveerschalen mogen natuurlijk niet ontbreken in je kast. En met een stijlvol servies kom jij altijd goed voor de dag tijdens een etentje of het zondagse ontbijt. Ben jij meer op zoek naar een tijdloos en modern servies? Of past een handgemaakt en authentiek servies in basic kleuren eerder bij jouw stijl? Wij hebben een top 5 van de mooiste en beste servies merken gemaakt! Be prepared...


1. Het servies van Serax

Mooi-mooier-mooist. Het unieke servies van Serax is om door een ringetje te halen en staat voor ons met stipt op nummero 1.  Maar laten we eerst even beginnen met een mini-les geschiedenis voordat we massaal losgaan en ons volledig verliezen in het online shoppen. Het merk is namelijk in 1976 overgenomen door de broeders Serge en Axel van den Bossche en zijn noemden het "Serax" (SERge en AXel). In eerste instantie begonnen ze met een serie bloempotten, maar al snel groeide dit uit tot een breed assortiment aan verschillende items – waaronder het tijdloze en persoonlijke servies! Thanks, Ser en Ax. 

cc: Serax
cc: Serax

2. Riverdale’s servies

Een verdiende tweede plek is absoluut voor het servies van Riverdale. Met het servies van dit merk kan je eindeloos combineren: ze hebben namelijk veel verschillende lijnen. Onze voorkeur gaat toch wel stiekem uit naar de vintage Metz line. Dit servies – van keramiek - heeft namelijk een stoere en eenvoudige uitstraling in een mooie zandkleur. Maar ook de items in Japanse stijl mogen er zeker zijn! Juist door deze twee stijlen te combineren creëer je een authentieke en vrolijke sfeer aan tafel. Een mooi gedekte tafel gegarandeerd!

cc: Riverdale
cc: Riverdale

3. Serviesgoed van Broste Copenhagen

Maar ook het Scandinavische merk Broste Copenhagen weet maar al te goed waar wij van houden. Onze favoriete collecties? Het authentieke en tijdloze servies van de Nordig Sea en Sand collectie. Deze collecties zijn geïnspireerd op de stranden en ruige kustlijnen van Denemarken. De subtiele, organische kleuren van het servies zorgen ervoor dat deze items prachtig met elkaar te combineren zijn. Leuk detail: ieder product is uniek qua kleur, vorm en textuur omdat alle lovely items met de hand gemaakt zijn. Je eettafel servies is dus altijd one of a kind!

cc: Distelroos
cc: Distelroos

4. Tokyo Design Studio servies

Het oriëntaalse serviesgoed van Tokyo Design Studio behoort ook absoluut tot ons favorieten lijstje. Het servies is gebaseerd op de Japanse cultuur en dat zie je dan ook terug in de elegantie, sierlijke prints en het subtiele design. Hoewel het merk pas sinds 2010 bestaat, zijn ze lekker op dreef: ze bieden inmiddels tientallen exclusieve productlijnen aan. Mocht je op zoek zijn naar servies in zwart/wit tinten, dan is de collectie van Sendan Black en Nippon Black geheid een aanrader! Met dit servies wordt een Aziatische avond sowieso een succes!

P.S: het serviesgoed is gemaakt van hoge kwaliteit porselein. Just so you know.

cc links: Irisvandermeer |  cc rechts: Cuizine
cc links: Irisvandermeer |  cc rechts: Cuizine

5. Het servies van HKliving

Go back to the seventies met het hippe servies van HKliving. Het mag gezegd worden: ook het jaren ‘70 servies van dit Nederlandse merk verdient absoluut een ere plek binnen onze lijst. Door de verschillende aardse kleuren, de robuuste prints en de organische vormen creëer je een echte retro look aan tafel. Mixen en matchen is echt hun credo dus onze tip is dan ook om de verschillende borden, mokken en kommen met elkaar te mixen voor een speels effect. Ben jij ook fan?

cc: Orangehaus
cc: Orangehaus

Door welk merk heb jij je laten verleiden? Laat het ons weten: vinden we leuk!