Kleine barbecue voor op tafel? 3 top merken!

Kleine barbecue voor op tafel? 3 top merken!

Met een kleine bbq voor op tafel kan iedereen lekker aan tafel blijven zitten én genieten van heerlijk gegrild vlees. Oftewel een win-win situatie. Dus nog op zoek naar zo'n kleine barbecue? Lees alles over de favoriete merken van Biano!

Op zoek naar een kleine barbecue? Maar geen idee voor welke variant je moet gaan? Binnen de wereld van de kleine barbecues heb je keuze uit tientallen kleuren, materialen, merken, functies en vormen. En dan hebben we het nog eens gehad over de afmetingen van dit grillmonster. Maar laten we nu voor het gemak ervan uit gaan dat je voor een kleine barbecue gaat, een tafelbarbecue wel te verstaan. Dat is al één keus minder. En laten wij vervolgens ook nog even - om de zoekfrustraties te temperen - de beste merken op het gebied van kleine barbecues voor jou uitgezocht hebben. Dan wordt het opeens een ander verhaal en valt de zoektocht naar een kleine barbecue misschien toch nog wel mee!

  1. De houtskool bbq van Everdure
  2. De rookvrije en lieftallige LotusGrill
  3. De Leo Outdoor tafel bbq van BergHOFF

Een kleine barbecue: 5 voordelen

Nog twijfelend of je wel écht voor die kleine barbecue moet gaan? Herkenbaar. Maar het antwoord is heel stellig en duidelijk: ja, go for it! Een kleine barbecue heeft namelijk veel voordelen die we met liefde even voor je zullen opsommen:

  • Met een tafelbarbecue hoeft niemand van tafel;
  • Een tafelbarbecue heeft geen ondersel waardoor hij makkelijk te verplaatsen is;
  • Een TBBQ (nieuwe afkorting) is licht van gewicht waardoor je 'm overal naar toe kunt nemen;
  • Omdat het grillrooster van een TBBQ niet zo groot is ga je niet als een gek bunkeren;
  • Door de gesloten deksel van een TBBQ komt er nauwelijks rook vrij.

Kortom, genoeg voordelen! Daarnaast is een tafelbarbecue ook gewoon harstikke gezellig, je zet 'm op tafel en iedereen kan zijn eigen lapje (vegatarische) vlees of vis op de grill leggen. Kleine barbecues voor op tafel bestaan in varianten die werken met houtskool, elektriiteit of gas en je kunt 'm over het algemeen tot 4 personen gebruiken. Dus dat is misschien wel een klein nadeel: je kunt niet je hele straat laten genieten van jouw BBQ-kunsten. Of misschien is dat eigenlijk ook net zo goed een voordeel? 

1. De houtskool bbq van Everdure

Met stipt op nummer 1 staat voor ons de barbecues van Everdure. En dan ook echt met stipt. Deze Cube BBQ is ontworpen door de Britse chefkok Heston Blumenthal die zich heeft gefocust op duurzaamheid, gebruikersgemak en design. Nou lieve Heston, met dat design zit het wel check.  Deze BBQ is namelijk niet alleen een plaatje om te zien, maar heeft ook nog eens een mega handy design. Door de vlakke bodem kun je de Cube echt op iedere ondergrond neerzetten: neem 'm mee naar het park, het strand of zet hem natuurlijk gewoon op je tuintafel. Daarnaast is de kleine houtskoolbarbecue voorzien van RVS handgrepen die tijdens het gebruik niet warm warmen, dus ook tijdens het gebruik kun je 'm verplaatsen. Dan, dames en heren, moeten we het nog even hebben over de handige opbergruimte aan de bovenzijde. In de opbergruimte kun je namelijk ook nog eens bordjes en bestek meenemen, of zelfs ingrediënten omdat deze opbergruimte afgesloten wordt middels een bamboe deksel. En je raadt het al: deze deksel is vervolgens weer te gebruiken als snij- of serveerplank. 

2. De rookvrije en lieftallige LotusGrill

De LotusGrill is ook een ideale BBQ voor aan of op tafel. Dit merk is de eerste rookvrije houtskool tafelbarbecue met een gepatenteerd luchtcirculatiesysteem. Een hele mond vol woorden, maar het komt er op neer dat de BBQ rookvrij en snel gebruiksklaar (binnen 3 minuten!) is. Naast het gegeven dat de LotusGrill rookvrij en snel in gebruik is, heeft deze kleine barbecue nog meer voordelen: hij vormt tijdens het gebruik geen schadelijke stoffen, je hebt geen gedoe met het aanmaken en hoeft ook zeker niet te wapperen met kranten, de buitenste schaal blijft koel waardoor de kans op brandwondjes klein is en de losse onderdelen kunnen allemaal in de vaatwasser. Maar we zijn nog niet klaar! Je kunt de temperatuur van de LotusGrill regelen met een elektrische ventilator en dankzij het compacte formaat kun je, net als de Cube, ook de Lotus overal mee naar toe nemen!

 

3. De Leo Outdoor tafel bbq van BergHOFF

De kleine barbecues van BergHoff verdienen absoluut een plek binnen dit lijstje: deze tafelbarbecues zijn dankzij hun handige en duurzame ontwerp namelijk bekroond met de Red Dot Design Award. De tafelbarbecue is namelijk gemaakt van gepoedercoat staal en het deksel van kurk dat je tijdens het barbecueën als onderzetter kunt gebruiken. Door het compacte design is deze veelzijdige barbecue perfect om met je mee te nemen naar een buitenplek, maar ook ideaal wanneer je thuis weinig buitenruimte hebt. Ondanks het compacte formaat, heeft deze kleine barbecue wel een verschroomd stalen grillrooster van Ø 32 cm, waardoor je alsnog genoeg ruimte hebt om met 6 personen te grillen! De Leo Outdoor is een echte houtskool tafelbarbecue en heeft ventilatieopeningen aan de onderzijde voor een goede luchttoevoer. Wat willen we nog meer?

Met welke kleine barbecue zie jij jezelf al de lekkerste maaltijden bereiden?