Merken

Kleine barbecue voor op tafel? 3 top merken!

Met een kleine bbq voor op tafel kan iedereen lekker aan tafel blijven zitten én genieten van heerlijk gegrild vlees. Oftewel een win-win situatie. Dus nog op zoek naar zo'n kleine barbecue? Lees alles over de favoriete merken van Biano!

Facebook

Een gezellige barbecueavond begint natuurlijk met een barbecue. Ja, de redactie van Biano wordt met de dag slimmer. We staan er zelf ook versteld van, maar dat terzijde. De vraag is namelijk voor welke BBQ ga jij? Je hebt namelijk keuze uit tientallen kleuren, materialen, merken, functies en vormen. En dan hebben we het nog eens gehad over de afmetingen van dit grillmonster. Maar laten we nu voor het gemak ervan uit gaan dat je voor een kleine barbecue gaat, een tafelbarbecue wel te verstaan. Dat is al één keus minder. En laten wij vervolgens ook nog even - om de zoekfrustraties te temperen - de beste merken op het gebied van tafelbarbecues uitgezocht hebben. Dan wordt het opeens een ander verhaal en valt de zoektocht naar een kleine barbecue misschien toch nog wel mee!

De voordelen van een kleine barbecue

Terwijl je dit artikel leest ben je waarschijnlijk nog steeds aan het twijfelen of je wel écht voor die tafelbarbecue moet gaan. Herkenbaar. Maar het antwoord is heel stellig en duidelijk: ja, go for it! Een tafelbarbecue heeft namelijk veel voordelen die we met liefde even voor je zullen opsommen:

  • Met een tafelbarbecue hoeft niemand van tafel;
  • Een tafelbarbecue heeft geen ondersel waardoor hij makkelijk te verplaatsen is;
  • Een TBBQ (nieuwe afkorting) is licht van gewicht waardoor je 'm overal naar toe kunt nemen;
  • Omdat het grillrooster van een TBBQ niet zo groot is ga je niet als een gek bunkeren;
  • Door de gesloten deksel van een TBBQ komt er nauwelijks rook vrij.

Kortom, genoeg voordelen! Daarnaast is een tafelbarbecue ook gewoon harstikke gezellig, je zet 'm op tafel en iedereen kan zijn eigen lapje vlees of vis op de grill leggen. Kleine barbecues voor op tafel bestaan in varianten die werken met houtskool, elektriiteit of gas en je kunt 'm over het algemeen tot 4 personen gebruiken. Dus dat is misschien wel een klein nadeel: je kunt niet je hele straat laten genieten van jouw BBQ-kunsten. Of misschien is dat eigenlijk ook net zo goed een voordeel? 

 

1. De houtskool bbq van Everdure

Met stipt op nummer 1 staat voor ons het exemplaar van Everdure. En dan ook echt met stipt. Deze Cube BBQ is ontworpen door de Britse chefkok Heston Blumenthal die zich heeft gefocust op duurzaamheid, gebruikersgemak en design. Nou lieve Heston, met dat design zit het wel check.  Deze BBQ is namelijk niet alleen een plaatje om te zien, maar heeft ook nog eens een mega handy design. Door de vlakke bodem kun je de Cube echt op iedere ondergrond neerzetten: neem 'm mee naar het park, het strand of zet hem natuurlijk gewoon op je tuintafel. Daarnaast is de kleine houtskoolbarbecue voorzien van RVS handgrepen die tijdens het gebruik niet warm warmen, dus ook tijdens het gebruik kun je 'm verplaatsen. Dan, dames en heren, moeten we het nog even hebben over de handige opbergruimte aan de bovenzijde. In de opbergruimte kun je namelijk ook nog eens bordjes en bestek meenemen, of zelfs ingrediënten omdat deze opbergruimte afgesloten wordt middels een bamboe deksel. En je raadt het al: deze deksel is vervolgens weer te gebruiken als snij- of serveerplank. 

2. De lieftallige LotusGrill

De LotusGrill is ook een ideale BBQ voor aan of op tafel. Dit merk is de eerste rookvrije houtskool tafelbarbecue met een gepatenteerd luchtcirculatiesysteem. Een hele mond vol woorden, maar het komt er op neer dat de BBQ rookvrij en snel gebruiksklaar (binnen 3 minuten!) is. Naast het gegeven dat de LotusGrill rookvrij en snel in gebruik is, heeft deze kleine barbecue nog meer voordelen: hij vormt tijdens het gebruik geen schadelijke stoffen, je hebt geen gedoe met het aanmaken en hoeft ook zeker niet te wapperen met kranten, de buitenste schaal blijft koel waardoor de kans op brandwondjes klein is en de losse onderdelen kunnen allemaal in de vaatwasser. Maar we zijn nog niet klaar! Je kunt de temperatuur van de LotusGrill regelen met een elektrische ventilator en dankzij het compacte formaat kun je, net als de Cube, ook de Lotus overal mee naar toe nemen!

 

3. De elektrische Webertjes

De elektrische BBQ's van Weber bewijzen dat elektrisch barbecuen nét zo lekker als barbecuen op houtskool kan zijn. Het enige wat je hoeft te doen is het stekker in het stopcontact te pluggen en je kunt meteen beginnen met grillen. Omdat de Weber een elektrische BBQ is, is hij geschikt voor op het balkon of op het terras, want het is - dit wisten wij ook niet! - verboden om een houtskool- of gasbarbecue te gebruiken op het balkon. Daarnaast is het voordeel van Weber ten opzichte van de vorige BBQ's is dat-ie net wat groter is, waardoor je prima met z'n zessen kunt genieten van het barbecuediner. Zowel de kuip als de deksel zijn gemaakt van gietaluminium, waardoor de warmte optimaal behouden blijft. Je eten wordt hierdoor snel gaar, zonder aan te branden. 

 

 

We durven het bijna niet te vragen, maar mocht je toch nog verder willen lezen over de verschillende BBQ-merken... dan kun je verder lezen in de beste bbq merken op een rijtje