merken

Dekbedovertrek kopen? Dit zijn de 4 top merken

Ben jij ook zo gek op het kopen van nieuwe dekbedovertrekken? Eerlijk is eerlijk: met een nieuw dekbedovertrek slaap je lekker én geeft je slaapkamer direct een boost. Mocht je dus nog een nieuw dekbedovertrek willen kopen: dit zijn 4 top merken!

Crispsheets

Links- of rechtsrom: met een mooi dekbedovertrek maak je je slaapkamer compleet. De vraag is alleen: Welk dekbedovertrek moet je kopen? Het aanbod overtrekken is namelijk huge. Om je een handje op weg te helpen hebben wij de mooiste merken voor je geselecteerd. Be aware

Dekbedovertrek kopen: welk formaat?

Wil jij een dekbedovertrek kopen, maar heb je vaak geen idee welk formaat je moet hebben? Om te bepalen welk formaat overtrek je nodig hebt, is het handig om je eigen bed als houvast te nemen. Heb je een 1-persoons bed? Dan is een overtrek met het formaat 140 x 200/220 cm het meest gangbaar. Al kun je ook voor het formaat 160 x 200/220 cm kiezen; dit formaat is vaak voor een twijfelbed. Op een tweepersoonsbed leg je vaak een dekbed van 200 x 220/220 cm of groter. Heb je nog steeds niet helemaal het overzicht? In onderstaande opsomming lees je precies welke maak dekbedovertrek bij jouw bed hoort.

  • Eenpersoonsbed: een dekbedovertrek van 140 x 200/220 cm
  • Twijfelaarbed: een dekbedovertrek van 160 x 200/220 cm
  • Tweepersoonsbed: een dekbedovertrek van 200 x 200/220 cm, 240 x 200/220 cm, 260 x 200/220 cm.

1. Het Amsterdamse merk Crisp Sheets

De subtiele prints, zachte kleuren en het hoogwaardige knisperende katoen van het prachtige Amsterdamse merk Crisp Sheets is een echte aanrader. De naam 'Crisp Sheets' verwijst naar het knisperende beddengoed alsof je het nét gewassen hebt - het textiel is namelijk op een specifieke techniek geweven waardoor de stof krakerig blijft. Opstaan gaat nog moeilijk worden onder de prachtige dessins van dit merk... Naast beddengoed heeft het Amsterdamse merk trouwens ook prachtige posters, kaarten en notitieboekjes. 

2. De casual collectie van Essenza

Het label CASUAL van Essenza is in deze lijst ook zeker de moeite waard om te noemen. De overtrekken van dit label worden namelijk met liefde ontworpen: de dekbedovertrekken worden van 100% katoen gemaakt en gekleurd in een speciaal bad. De eenvoudige dessins en het hoogwaardige materiaal van het beddengoed zorgen voor een heerlijke, rustgevende setting in jouw slaapkamer. Want soms een beetje rust in het drukke bestaan kan ook geen kwaad.

 

3. Stoer textiel van Damai

Ken je het beddengoed van het Nederlandse merk Damai? De collectie dekbedovertrekken van dit merk zijn eenvoudig, maar toch stijlvol en uniek. De dessins staan perfect in een rustige en industriële slaapkamer dankzij de stoere kleuren. Als je voor extra luxe wilt gaan, kun je binnen dit merk kiezen voor linnen of katoensatijn. Beiden zijn kwalitatief hoogwaardige stoffen waaronder je heerlijk uitgerust en helemaal zen wakker kunt worden. Sweet dreams!

 

4. Grafische dessins van Tinne & Mia

And what about de collectie van Tinne+Mia? Dit merk is van het creatieve duo Marjan Godrie en Karien Kuipers die zélf de mooiste dessins - met grafische patronen en stijlvolle kleuren - voor hun collectie met dekbedovertrekken, stationary en tassen ontwerpen. Hoe gaaf is dat?! Binnenkort krijgen ze ook een zusje, wij zeggen: kom maar door little sis! We zullen jullie in ieder geval op de hoogte houden, want dit merk belooft veel goeds. 

 

Weet jij al welk favoriet dekbedovertrek je wil kopen? Mocht je er nog niet helemaal uit zijn en verder willen kijken, dan kun je ook onze shopguide 'Sweet dreams: 50x de mooiste dekbedovertrekken' bekijken!