duurzaam wonen

Made with love: zó belangrijk is fair trade

Een nieuwe maand betekent ook een nieuw thema. Fair enough. Dit keer staat fair trade bij ons in de kijker. Laten we eens even stilstaan bij de spullen die we in huis hebben of nog willen shoppen en hoe we items ook gemakkelijk een tweede leven. Lees je mee?

We weten allemaal wel wat het inhoudt, maar zijn we er ook bewust mee bezig? Het kan altijd beter zullen we maar zeggen. Een eerlijke aanpak begint bij de basis en heeft een positief effect op veel, heel veel factoren. Niet zo gek om hier even bij stil te staan, toch?

Conscious state of mind
We houden allemaal van goede koopjes, maar laten we deze maand eens bedenken of je eigenlijk wel een eerlijke prijs betaalt voor het product. Iets kopen waarvan je weet dat je een ander helpt, bijdraagt aan een beter milieu en misschien zelfs wel iets unieks in huis haalt is toch fijn? Scoor je zeker karma punten mee.

Het zit 'm in de details
Waar moet je dan op letten? Om te beginnen kijk je of het product een Fairtrade keurmerk of label heeft. Is het een up-cycled of gerecycled product? Vergeet niet dat je onwijs toffe vintage items op de kop kunt tikken. Kijk bijvoorbeeld eens op een braderie of wandel een kringloopwinkel binnen. Geloof het of niet, maar de meeste interieur liefhebbers lopen hier hun dream buy tegen het lijf.

Circle of life
Kijk ook eens rond in je eigen huis of er spullen zijn waar je eigenlijk genoeg van hebt, maar die nog wel de moeite waard zijn voor een tweede leven. Zonder dat je er bij stil staat worden er prachtige meubels zonder pardon op straat gezet, waar een ander misschien nog heel veel plezier van zou kunnen hebben. Producten die er geleefd uit zien hebben karakter en karakter maakt sfeer.

Wat kun je deze maand van ons verwachten?
Tips om producten nieuw leven in te blazen, hotspots waar je vintage meubilair shopt, fairtrade shopping lijstjes en nog veel meer inspiratie.