duurzaam wonen

Duurzaam wonen? Ontdek plantenlabel Sprinklr!

Zoals je misschien al gemerkt hebt: wij zijn helemaal into duurzaam wonen. Daarom zijn we ook razendenthousiast te verkondigen daar het toffe plantenlabel Sprinklr onderdeel van de Biano-family is geworden. Kortom, duurzaam wonen? Ga voor Sprinklr!

Sprinklr

Duurzaam wonen betekent voor Suzanne van Straaten, oprichtster van Sprinklr, steden vergroenen, mensen weer met de natuur in contact brengen en de huidige teeltsector een schop onder de kont geven. Met deze groene ambitie in haar achterhoofd schreef ze Sprinklr in voor een crowdfunding-actie. Plan? Duurzaam gekweekte planten zorgvuldig selecteren en bij klanten of bedrijven bezorgen. De crowdfunding-campagne bleek een groot succes te zijn. Inmiddels is de founder met Sprinklr zelfs genomineerd voor de VIVA400: een nominatie van 400 inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied.  

Duurzaam wonen met Sprinklr

Op het gebied van duurzaam wonen behaalt er op het gebied van planten, volgens Suzanne, nog veel winst te behalen. De founder van Sprinklr vertelt dat je van de planten, die je van huidige tuincentra of bouwmarkten koopt, niet weet of er gif op zit. En daar moet verandering in komen, want zo hebben we planten een minder goede impact op het milieu. Met Sprinklr worden er duurzame planten bezorgd en de handy plantencoach Sprinklr-app vertelt precies hoe de planten verzorgd moeten worden. De buitenplanten uit deze box zijn 100% gifvrij en biologisch geteeld. Wat betreft kamerplanten is het vinden van biologische kwekers lastiger: het aantal goede biologische binnenkwekers in Nederland blijkt namelijk schaars te zijn. Om toch een ecologische bijdrage te leveren op het gebied van kamerplanten, zorgt Sprinklr ervoor dat de planten in ieder geval van voortuitstrevende kwekers - die voorlopers op het gebied van biologische bestrijdiging en energiebesparing zijn - komen. 

Oprichtster Suzane van Straaten
Oprichtster Suzane van Straaten

De plantencoach app

Alle klanten krijgen bij Sprinklr direct toegang tot de plantencoach-app. Deze Sprinklr app is dé oplossing voor degenen zonder groene vingers. In deze app ving je namelijk alle info over jouw planten en krijg je een spoedcursusje planten verzorgen. De online tips en informatie worden door een echte plantenkenner verzorgd, namelijk Lidewij Loorbach. Zij selecteert de biologische kwekers en de planten en schrijft dan ook alles op wat je nodig hebt om jouw groen in leven te houden. Ook stuurt de app je een bericht op het moment dat de planten een beetje meer liefde nodig hebben. Handig! Mocht je toch een klein (beginners-)probleempje ondervinden met één van je nieuwe groene vrienden, dan kun je een foto naar de app sturen en krijg je binnen 36 uur van de plantendeskundige een diagnose, inclusief - jawel! - een persoonlijk reddingsplan. 

 

De groene helden van Sprinklr

Ben je inmiddels ook net zo enthousiast als wij? Neem dan even een kijkje bij deze prachtige kleine, middelgrote en grote kamerplanten van Sprinklr hieronder. Stuk voor stuk juweeltjes en je kunt er eindeloos op los combineren. Zet bijvoorbeeld paar kamerplanten bij elkaar en creëer je eigen urban jungle thuis Mocht je nou geen keuze kunnen maken tussen de prachtige Polkadot Begonia, de Alocasia Stingray, de Aglaonema Maria of de Calathea Medaillon... (je begrijpt: wij kunnen zo nog wel even door gaan), dan kun je dus ook voor een samengestelde seizoenbox gaan! Ideaal voor de eindeloze twijfelaars onder ons. 

P.S.: Helemaal into duurzaam wonen? En benieuwd welke merken of shops nog meer duurzaam zijn? Lees dan verder in: "Duurzaam wonen? 6x verantwoorde interieurshops".