dIY, duurzaam wonen

How to: vintage make-over

Om mijn vondsten een moderne twist te geven knap ik ze regelmatig op met een nieuwe laag verf of nieuwe bekleding. Soms is een vintage meubelstuk gewoon mooi zoals hij is, maar oh wat kan iets soms ook opknappen met een nieuwe look!

My Attic

In mijn vorige blog vertelde ik al over mijn grootste verslaving; het verzamelen van vintage! Sinds ik ben begonnen met mijn online shop heb ik dan ook altijd een excuus om weer op jacht te gaan naar mooie nieuwe schatten... Dit keer ging ik aan de slag met een jaren '70 secretaire die ik een tijdje terug vond in een niet helemaal perfecte staat. Toch was hij mooi genoeg om mee te nemen. Het hout was op verschillende plekken beschadigd, er zaten wat gaten in (door de vorige eigenaar toegevoegd, zonde!) en er moesten wat scharnieren en schroefjes worden aangedraaid.

Fotografie: Marij Hessel

Om de secretaire van een nieuwe look te voorzien, besloot ik deze voor een deel in andere kleur te verven; pastel roze! Allereerst demonteerde ik de klep en de kastdeurtjes, zodat ik overal goed bij kon. Het deel wat een nieuwe kleur zou krijgen moest geschuurd worden. Best een rotklusje, maar het hoort er nu eenmaal bij. Hierna nam ik alles goed af met een natte doek en plakte met schilderstape alle delen af die niet geschilderd moesten worden. Vervolgens vulde ik de gaten met houtvuller en liet dit drogen.

Fotografie: Marij Hessel

Nu kon er geverfd worden! Eerst natuurlijk een laag grondverf voordat ik aan de slag kon met de fijne roze kleur. Na de tweede laag roze verf was het wachten tot alles goed was gedroogd. De tape kon verwijderd worden en de deurtjes en klep konden weer terug op hun plek. Het resultaat mocht er zijn vond ik zelf! Zo zie je dus wat een toevoeging van kleur kan doen met een meubelstuk.

Fotografie: Marij Hessel

Met pijn in mijn hart gaat deze leuke secretaire toch echt naar mijn shop! Wel een leuk idee dat dit meubelstuk weer een nieuw leven zal krijgen bij iemand anders thuis...

OVER MARIJ / Dit is Marij Hessel, stylist en eigenaar van blog en shop MY ATTIC. Haar liefde voor interieur, vintage, kleur, DIY projecten en groen komen samen op haar inspirerende blog. In de webshop vind je vintage meubels en woonaccesoires die ze met liefde heeft verzameld en opknapt. Voor Biano schrijft ze maandelijks over inspiratie op het gebied van vintage en laat Marij je af en toe binnenkijken bij vrienden en kennissen die, net als wij, een passie hebben voor interieurstyling!