Hangende boekenplank zelf maken? 5 easy stappen!

Hangende boekenplank zelf maken? 5 easy stappen!

Op zoek naar een creatieve manier hoe je een hangende boekenplank met leer zelf kan maken? Het team van Biano heeft een eenvoudig DIY stappenplan gemaakt voor een hangende boekenplank met leren consoles. En geloof ons: het is écht niet moeilijk!

De hangende boekenplanken met leren consoles zijn hot. Ze zijn perfect voor een Scandinavische woonstijl, maar de plank hangt ook in een industriële wooninrichting goed. Met deze eenvoudige do-it-yourself laten we zien hoe je zelf een hangende boekenplank met leren details maakt.

#1 Gereedschap voor een hangende boekenplank

First things first: want welk gereedschap hebben we voor dit projectje nodig? Allereerst heb je natuurlijk twee leren plankdragers nodig. Deze dragers kan je in de winkel kopen, maar je kan ook oude leren zwarte of bruine riemen verzamelen. Zowel duurzaam als vintage! Ten tweede heb je een houten plank nodig (richtlijn: 120 cm). En we sluiten de shoppinglist af met muurpluggen, twee grote schroefhaken, een leer-perforator en ten slotte een boor.

 #2 Gaatjes in het leer maken

Vervolgens moet je de leren stroken of de riemen op gewenste lengte knippen. Advies? Ongeveer 80 cm, maar dat is natuurlijk helemaal up to you! Als je met het knippen klaar bent maak je met de perforator een gat aan de uiteindes van de riemen.  Check even voor de zekerheid of de gaten groot genoeg zijn om over de schroefhaken heen te glijden.

#3 Schroefhaken bevestigen

Maak nu met een boormachine twee diepe gaten in je muur, vestig de pluggen en draai vervolgens de twee schroefhaken in deze gaatjes.  Even voor de smart asses onder ons: het is natuurlijk wel slim om de afstand tussen deze twee gaatjes kleiner te houden dan de lengte van de plank. Anders kan de plank niet in de leren dragers hangen. Koppie, koppie!

#4 Leren riemen ophangen

Als het goed is – en er niet al te veel is misgegaan – ben je nu bij stap 4. Allereerst daar onze complimenten voor. Pak nu de twee leren stroken en hang ze op door de gaatjes over de haken heen te schuiven. Zodra de twee leren riemen hangen, pak je de plank en hang je deze erin. Mocht je nou niet heel zeker zijn over je constructie: boor dan met een kleine schroef de riem vast aan de plank.

#5 Boekenplank inrichten

We zijn aangekomen bij de leukste stap: de boekenplank inrichten met je leukste woonaccessoires! Verzamel je favo planten, boeken, een kandelaar of een fotolijst. Of ook heel gaaf: vintage items – zoals je op het voorbeeld kan zien. Want hoe gaaf is zo’n vintage camera? Mocht je nou geen inspiratie hebben, wij hebben wat producten toegevoegd. Hopelijk zit er wat voor je tussen!

cc: Burkatron
cc: Burkatron

P.S: mocht je nou toch écht geen zin hebben in een DIY-projectje dan kan je ook stiekem even bij onze wandplanken kijken.