dIY

Pronken met je pegboard

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op Instagram of Pinterest. Pegboards, ook wel gaatjesbord genoemd en gemaakt van underlayment of multiplex. In mijn huis hangt een xxl-pegboard aan de muur en het is echt een eyecatcher in mijn woonkamer!

Een pegboard is geschikt voor elke ruimte in je huis. Een perfecte plek voor alle accessoires, souvenirs en mooie knutselwerkjes van de kinderen. In de kinderkamer voor de verzameling plastic diertjes of lego van je zoon. In de keuken voor je kruiden, die mooie kopjes en het keukengerei. Of in de werkkamer als verzamelplek voor alle leuke maskingtapejes, klemmetjes, klossen touw etc. Volop mogelijkheden!

Maar hoe style je je pegboard nou mooi? Zorg allereerst voor genoeg verschillende soorten accessoires. Niet teveel van hetzelfde, maar varieer met vormen, materialen en groottes. Dus verschillende potjes voor de elastiekjes, klemmetjes en paperclips. Een leuk en lowbudget idee is om lege conservenblikjes en glazen potten hiervoor te gebruiken. Eventueel kun je de blikjes in een kleur naar keuze spuiten.

De stokjes waar geen plankje op ligt, zijn ideale kapstokjes voor je keukengerei, rolletjes maskingtape of een koptelefoon. Maar ook een grote gloeilamp met porseleinen of betonnen fitting hangt er prachtig aan. En natuurlijk laat je zoveel mogelijk je mooiste accessoires zien, zoals die stoere keukenschaar en je mooiste keramiek. Het heet niet voor niets een pronkrek.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren! Ga je zelf ook aan de slag met een pegboard? Check meteen het DIY stappenplan. Laat het me vooral weten of zien op Instagram. Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

Liefs, Jenny