bloggers

Dierbare vintage vondsten

Het verzamelen van vintage is mijn grootste verslaving. Veel van deze vondsten gaan al een tijdje mee en blijven dierbaar voor me. Hierdoor ben ik mijn online shop in vintage meubels en accessoires begonnen en kan ik jou er alles over vertellen.

My Attic

Schatzoeken, het is mijn grootste verslaving... Laat mij los op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel, waar dan ook, ik vind echt altijd iets wat ik mooi vind! Het struinen tussen de rommel is voor mijn niet per se rustgevend, ik wil namelijk ieder hoekje van de winkel gezien hebben en ben dan vaak even helemaal in mijn eigen wereld. Niet heel gezellig dus ;) Door deze verslaving staat ons huis inmiddels vol met vintage vondsten en ben ik mijn online shop in vintage meubels en accessoires begonnen. Veel van deze vondsten gaan al best een tijdje mee en blijven dierbaar voor me.

Een paar jaar geleden vond ik bijvoorbeeld dit mooie vintage klokje in een kringloop (vraag me niet waar het vandaan kwam). Sindsdien heeft het klokje al op verschillende plekken in huis gestaan maar vervelen doet hij nooit! Nu staat hij op het plankje boven de bank in onze huiskamer naast nog meer schatten die ik door de jaren heen heb verzameld. Ik denk niet dat ik ooit afscheid zal nemen van het klokje.

Fotografie: Marij Hessel

Kort geleden vond ik nog dit metalen koffertje in een kringloopwinkel in Ter Aar, vlak bij mijn woonplaats. Het koffertje, gevuld met schoenenpoets attributen, viel op door zijn roestige uiterlijk, de mintgroene kleur en de hilarische tekst “Deze doos is van Kees”. Voor een paar euro nam ik mijn nieuwe favoriete item mee naar huis, wat ik ermee zou doen was nog niet duidelijk. Thuis bedacht ik dat het koffertje nog beter tot zijn recht zou komen met een aantal plantjes erin. Ook deze vondst gaat voorlopig nergens heen!

Fotografie: Marij Hessel

Ook als ik op reis ben vind ik het leuk om rommelmarkten, antiekwinkels en kringloopwinkels te bezoeken. Tijdens ons verblijf in Zuid Afrika afgelopen januari bezocht ik samen met mijn vriend een rommelmarkt. Hier scoorde ik een aantal erg bijzondere items waaronder dit houten beeld. Ik liep eerst door omdat ik al een vrij volle koffer had, maar het beeld bleef in mijn hoofd zitten. Ik nam het bijzondere handgemaakte beeld alsnog mee en daar heb ik zeker geen spijt van! Het flesje met gehaakt “jasje” vond ik in een Afrikaanse kringloopwinkel en het geborduurde kunstwerkje vond ik gewoon in Nederland.

Fotografie: Marij Hessel

Het verhaal en de herinneringen die verbonden zijn met deze spullen maken ze extra dierbaar. Het zijn vaak de spullen met een verhaal die een interieur persoonlijk maken!

OVER MARIJ / Dit is Marij Hessel, stylist en eigenaar van blog en shop MY ATTIC. Haar liefde voor interieur, vintage, kleur, DIY projecten en groen komen samen op haar inspirerende blog. In de webshop vind je vintage meubels en woonaccesoires die ze met liefde heeft verzameld en opknapt. Voor Biano schrijft ze maandelijks over inspiratie op het gebied van vintage en laat Marij je af en toe binnenkijken bij vrienden en kennissen die, net als wij, een passie hebben voor interieurstyling!