Het kerstfeest: 4 knusse activiteiten tijdens de feestdagen

Het kerstfeest gaat bijna van start! Voor ons mag het nu dan ook wel eind december zijn. Gezellig samen zijn met familie en vrienden, ontzettend lekker en veel eten en natuurlijk je huis versieren voor een spektakel van een kerstfeest.

House of Doctor

Wij vertellen je al een tijdje alles wat je moet weten over het kerstfeest. Hoe je de tafel het beste kunt dekken, de kerstboom kunt versieren en vergeet Het Grote Kerstonderzoek niet waar we de mening van Nederlanders over kerstversiering onder de loep hebben genomen. Wij zijn al een tijdje aan het aftellen voor eindelijk het kerstfeest begint. Hebben jullie al leuke ideeën om deze dagen te doen? Naast koken, vervolgens de food overload en cadeautjes geven en uitpakken? Voor de ultieme family quality time hebben wij een aantal activiteiten voor je op een rij gezet. Happy Christmas!

4x kerstfeest ideeën: wat te doen?

Het kerstfeest draait natuurlijk voornamelijk om gezelligheid en eten, ontzettend veel lekker eten. Maar naast al die kerstverplichtingen en diners (waar ook veel mensen moeite mee hebben) kun je ook nog andere doen tijdens het kerstfeest. Zeker als je moeite hebt met al die verplichtingen, is het heerlijk om even een lange kerstwandeling te maken en er even tussenuit te glippen. Enne, zo kun je ook beter dealen met de kerstdiner-foodbaby! Wij hebben de leukste activiteiten voor tijdens het grote kerstfeest op een rij gezet. Hoe ga jij je dit jaar bezighouden?

1. Ga naar de dierentuin

YES! Artis is ook open met Kerst. Begin de dag goed en start met een biologisch kerstontbijt in de dierentuin mét uitzicht op de giraffen, zebra’s en springbokken. Geniet van een versgeperst sapje, met warme croissantjes en als side dish een heerlijk roerbak eitje...klinkt als kerstmuziek in de oren, nietwaar? Dat is weer eens iets anders dit jaar. Na afloop kun je heerlijk wandelen in het Artis-park. Beter kan het niet worden. Kijk voor de openingstijden, prijzen en natuurlijk het kerstontbijt-menu op de website van Artis.

2. Pak de schaatsen weer van zolder

Het weer in Nederland hoeven we niet te voorspellen. Het kan alle kanten op gaan. Anyway, of het nu kunstijs of natuurlijk ijs is: schaatsen is en blijft leuk. Zodra je de schaatsbaan nadert, zal het winterse gevoel je tegemoetkomen. De warme choco aan het einde van de rit maakt het kerstfeest helemaal compleet. Schaatsen op een kunstijsbaan is in diverse steden mogelijk in de winter. Kun je wel wat ijspret tijdens al die diners gebruiken? Handschoenen aan, muts op en schaatsen aan!

3. Ga naar een mooie film in de bioscoop

Helemaal klaar met bijkletsen? Ga dan lekker een middagje of avond naar de bioscoop. Tegen de tijd dat de film afgelopen is, heb je weer nieuwe energie voor het volgende kerstdiner. We hebben op het programma staan: lachen, gieren, brullen tijdens de Nederlandse komedie 'All you need is love', ode aan Queen tijdens ‘Bohemian Rhapsody’, volledig in kerstsfeer bij ‘The Grinch’ (originele versie, gelukkig), ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ en de film waar we in Nederland best een beetje trots op mogen zijn: ‘De Dirigent’. Genoeg reden dus om de kerstlunch even over te slaan en je vol te proppen met popcorn.

4. Snuif cultuur op 

Kunst en cultuurliefhebbers opgelet! Jullie kunnen je heerlijk vermaken tijdens de kerstdagen, want alle grote musea zijn open met Kerst. Heerlijk museumhoppen van het ene naar het andere museum. Je wordt bij binnenkomst feestelijk ontvangen om toch nog een beetje in de kerstsfeer te blijven. Het Rijksmuseaum, Het Tropenmuseum en Stedelijk Museum zijn zowel eerste als tweede kerstdag geopend. Het Mauritshuis in Den-Haag en Kunsthal Rotterdam is tweede kerstdag geopend. Check voordat je op de fiets stapt wel even de actuele openingstijden, want die kunnen tijdens de feestdagen afwijken.

Word jij ook helemaal wild van kerstmarkten? Lees in: "10x kerstmarkten in Nederland waar je excited van wordt" waar je dit jaar moet zijn.