bloggers

De trendkleur van dit voorjaar past in elk interieur

Eindelijk is het dan zover; lente! Daar wordt toch iedereen blij van? Weg met die winterse tinten! Maar hoe pak ik dit aan? Deze vraag stelde Biano.nl mij en ik, Lisa van My Visual Presentation, geef jou tips over dé trendkleur van 2017. Lees je mee?

De lente heeft de eerste zonnige dagen van het jaar met zich meegebracht en geeft iedereen weer die lentekriebels. Het is tijd om je huis een met een kritische blik te bekijken. Veel winterse accenten kunnen plaats maken voor frisse nieuwe items en vooral kleuren. Nu hoor ik je denken; ‘Ik ga echt niet alles nieuw kopen!’. Nee, dat klopt en dat hoeft ook niet. Met een paar kleine aanpassingen in huis kun je heerlijk én snel genieten van een vrijwel ‘nieuw’ huis. Maar hoe? Ik geef je een duwtje in de juiste richting.

                                                  Trendkleuren 2017

Er zijn ontzettend veel kleuren en ieder jaar komen er weer nieuwe kleuren bij. Elke nuance heeft ook zijn eigen betekenis en is trendgevoelig. De pure tinten brengen rust in huis en de intense kleuren geven de ruimte juist een energieboost. Niets is zo persoonlijk als kleur en daarom ook belangrijk om het te matchen met je levenstijl. Dorade is uitgeroepen tot dé trendkleur van 2017 door Histor. Een violetachtige kleur welke prima samengaat met een pasteltint, maar zeker ook met donkere tinten. Veelzijdig dus, daar houden we van!

Tip 1: Creatief met sierkussens
De eerste tip die ik je wil meegeven is; kijk eens naar het hart van je huis. Dit is in veel gevallen het zitgedeelte met een lekkere comfy bank met daarop natuurlijk verschillende kussens. Vaak kun je alleen al met het verwisselen van de kussenhoezen de blik op je zithoek veranderen. Kies bijvoorbeed voor een zachte tint, zoals poederroze, mintgroen of lichtblauw. Deze tinten ‘schreeuwen’ niet en matchen vaak gemakkelijk bij de basis van je huis. Let wel op dat je niet teveel patronen door elkaar gebruikt, zo oogt het juist rommelig en druk. Zelf koos ik voor twee nieuwe kussens van het merk Fest Amsterdam om mijn interieur even die opkikker te geven!

Tip 2: Kleur op de muur
Het is belangrijk dat je niet teveel harde kleuren met elkaar combineert, het is leuk als je huis één geheel en samenhangend blijft. Vooral de pasteltinten (de pure tinten) zijn vaak gemakkelijk met elkaar te mixen. Fijne zachte kleuren die je als accent kunt toevoegen in huis of juist een statement kan laten maken. Dit kun je doen door een van je witte muren (voor de helft) in een pasteltint te verven, zoals bijvoorbeeld de kleur van 2017; Dorade van Histor. Of ga voor een (veilige) licht grijze kleur, deze heeft namelijk nog wel eens door de lichtval een blauwe of groene gloed en geeft nét dat beetje extra.

Tip 3: Add some greens!
Om nog meer kleur in huis te halen, is het toevoegen van groene planten eigenlijk the easiest way to go. Misschien ben je niet zo handig met planten & bloemen, ga dan gewoon voor een cactus. Helemaal hip én makkelijk te onderhouden! Heb je wél groene vingers, kies dan eens voor een (andere) kamerplant of een mooie vaas met tulpen. Dit fleurt je huis al snel op. Zelf ga ik proberen iedere 2 weken een bosje verse bloemen in huis te halen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en is jouw huis binnenkort ook weer helemaal up-to-date met fijne kleuren!

OVER LISA / Lisa, de geboren en getogen Limburgse, is een van onze creatieve interieur-bloggers. Naast styling is fotografie ook een passie die mooi tot zijn recht komt tijdens het bloggen. Dit deelt ze graag met ons én met jullie! Meer weten over Lisa? Neem dan een kijkje op haar eigen blog My Visual Presentation.