4x Kinderkamer inspiratie waar ieder kind happy van wordt!

4x Kinderkamer inspiratie waar ieder kind happy van wordt!

Ben je op zoek naar kinderkamer inspiratie? Met deze 4 ideeën zijn jullie zonder twijfel super parents of the year! Duik in de wereld van kinderkamer inspiratie en laat je verwonderen.

Heb je kinderkamer inspiratie nodig om de ruimte van de kleine een opfrisser te geven? De juiste styling kan dan natuurlijk niet ontbreken. Geef de leukste ruimte van het huis een speelse en creatieve look met bijvoorbeeld leuke prints en vrolijke decoraties. Zo laat je de kinderen volop genieten van hun prille jaren. Lees hier alles over hoe je deze ruimte het beste kunt inrichten.

Inspiratie voor de kinderkamer

Mocht je op zoek zijn naar kinderkamer inspiratie dan moet je eerst weten welke stijl voor de kamer het beste past bij jou en je kind. Het is een stuk moeilijker dan je denkt, want een kinderkamer inrichten is een vak apart! Maar van uitdaging krijg je energie! Niets is te raar of over de top en dat maakt het juist zo leuk. Neem je een kijkje bij de noorderburen of wil je juist een boho kinderkamer creëren?  Een urban jungle of clean? Maak van de kinderkamer een playground voor je kind. Met deze tips kun je al jouw creativiteit kwijt! Waar kies jij voor?

1. De bohemian kinderkamer 

Ben je gek op de bohemian look en wil je ook een Ibiza-sfeertje in de kinderkamer creëren? Nice! De bohemian stijl is zo populair, omdat het vrolijk persoonlijk en toch rustig is! Deze kenmerken passen helemaal bij het inrichten van de kinderkamer. Kenmerkend voor een bohemian woonstijl was altijd een bonte mix van kleuren, maar dit hoeft vandaag de dag niet meer. De bohemian look met een modern randje is how we call it now. Kies juist wit als basiskleur om geen drukke en rommelige kinderkamer te stijlen. Wat betreft de kinderkamer decoratie kun je natuurlijk wel helemaal los gaan in de boho sferen. Marokkaanse kleden (retourtje Marrakech is zo geboekt!) en gevlochten manden met mooie lijstjes aan de muur: dit klinkt een beetje als Alladin de film toch?

2. De Scandinavische kinderkamer

Ben je meer van een clean en natuurlijke look? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij onze favoriete en stijlvolle Scandinaviërs. Een kenmerk van een Scandinavische kinderkamer is dat de kamer rust uitstraalt. De basis is daarom ook vaak wit, maar met houten en zwarte accenten. Door pastelkleuren voeg je een warme en gezellig sfeer toe aan de kinderkamer. Niet alleen de kleuren stralen rust uit, ook de meubels en woonaccessoires zijn vaak basic vormgegeven. Is dit niet wat saai voor in de kinderkamer? No worry! De juiste accessoires zorgen voor een knus en speels gevoel.

3. Industrieel met een vleugje vintage

Voor velen een sport om alle rommelmarkten af te struinen naar de mooiste spullen met allemaal een eigen verhaal. Persoonlijk is dit onze favoriete woonstijl voor in de kinderkamer. De mix van het stoer industrieel gecombineerd met vintage spulletjes geeft de kinderkamer een unieke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een oude koffer van vroeger, een vintage ledikant of een leuk tweedehands krukje. Bij een industriële woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van metalen en donkere kleuren, bijvoorbeeld zwart en grijs. Wat betreft de meubels kun je denken aan een oude lockerkast, fabriekslampen of een bakstenen muur. Een prima combinatie lijkt ons.

4. Urban Jungle

Mag het van jou allemaal wat uitbundiger? Kies dan voor een jungle kinderkamer. Steeds vaker kiezen mensen er voor om de kamer in te richten volgens één thema. Geef de kamer een avontuurlijke en tropische sfeer door jungle behang, veel planten en gigantisch veel dierenknuffels te shoppen. Er zijn genoeg woonaccessoires met olifanten, apen, koeien, vlinders en uiltjes te koop. Op deze manier kun je kinderkamer in een handomdraai omtoveren in een jungle kinderkamer! Mocht deze stijl nou je favoriet zijn, lees dan verder in: "Kinderkamer ideeën: What about an urban jungle?"