De industriële keuken: 6 stoere voorbeelden

De industriële keuken: 6 stoere voorbeelden

Ben jij in de afgelopen jaren ook fan geworden van de industriële keuken? Deze ruige look is steeds vaker in appartementen en huizen terug te vinden - waaronder de keuken. Check deze prachtige voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw industriële keuken!

Droom jij ook van een industriële keuken, waar je je mooiste servies uitstalt, je keukenmessenset showt en die met gewoon goede en professioneel apparatuur uitgerust is? Een industriële look in huis is helemaal van nu en daarom kan de keuken ook zeker niet achterblijven. Deze trend is fantastisch met donkere kleuren, hout en rauwe materialen. Wij hebben 6 prachtige industriële keukens voor jou verzameld om bij weg te dromen!

Kenmerkend voor de industriële keuken

Een ruige en stoere industriële keuken bestaat vaak uit materialen als chroom, roestvrij staal, baksteen  en beton. Als je deze materialen combineert met geleefd hout, zit je wat betreft de industriële sferen helemaal check. Deze combinatie van materialen zie je vaak terug in zowel de keukenkasten als -accessoires. Verder zie je veel open kasten, trolleys en planken aan de muur waarop glazen potten en het mooiste servies op uitgestald mogen worden. Wat betreft de kleur van de keuken wordt er vaak voor een donkere kleur gekozen - al is dit natuurlijk geen must! 

1. De bakstenen keukenmuur

WAUW! De stijl van deze industriële keuken is toch wel te danken aan de bakstenen muur, de matzwarte keukenkastjes en het prachtige grote raam met ijzerwerk. De minimalistische lampen en ijzeren stoelen maken deze grove keuken helemaal compleet. And last but nogt least: het prachtige kookeiland. Die willen wij ook wel! Met een goed kokende man die aan het eiland staat te koken Of kok, dat mag ook. Wij zijn absoluut de moeilijksten niet.  

2. Kleurrijk en industrieel

Oke, wellicht vér van onze bedshow: maar dit voorbeeld is wel ontzettend gaaf! Deze ongelofelijke industriële keuken met diverse kleuren groen straalt karakter uit door het gebruik van diverse materialen. Dat valt niet te ontkennen. Zo zie je maar weer: een keuken met een industriële look hoeft niet per se uit donkere kleuren te bestaan. Mocht je nou niet over enorme creatieve skills beschikken, of niet een enorm budget hebben, maar wel kleur willen toevoegen: voeg planten en bloemen in de keuken toe. Een eenvoudige en budgetproof manier om de keuken tot leven te brengen. Ook nog eens goed voor de luchtvochtigheid in je huis!

3. Persoonlijk en knus

Een iets kleiner (en vooral ook realistischere) keuken zie je hieronder. We zijn immers niet allemaal rijke stinkerds. Maar deze keuken is net zo mooi én je ziet dat je met een paar kleine industriële details ook al een eind kunt komen. Wat heb je nodig? Zoals je op het voorbeeld hieronder kunt zien: veel houten accessoires! Met bijvoorbeeld een houten trolley, houten kistjes en houten planken aan de muur tover je je keuken zo om tot een gave industriële loft om in te koken. Stijl je loft af met industriële barkrukken en/of een stoere hanglamp en je bent ready! Stoer, maar ook persoonlijk en knus. Een perfecte combinatie, als je het ons vraagt.

4. Rustiek kookeiland

Kookeilanden zijn altijd goed in de keuken. Al helemaal als het gemaakt is van mooi hout. De houtaccenten in combinatie met de donkere keukenkastjes en lichtgrijze grijze muur van de keuken geven een geweldig plaatje. Ook op dit voorbeeld zie je weer de populaire wandplanken, waar het serviesgoed en andere keukenaccessoires handig op uitgestald kunnen worden. Paar goede keukenmessen aan de muur and let's cook! Je krijgt gewoon spontaan zin om een uitgebreide fancy maaltijd te gaan koken, zelfs als je geen held in de keuken bent.  

5. Modern

Ga je liever voor een wat meer moderne en strakke keuken, dan kan dit uiteraard ook in industriële stijl! Dit voorbeeld is prachtig met een betonnen bar, zwarte barkrukken en lichtgrijze vloer. Beton is erg slijtvast en is met veel kleuren te combineren. Een moderne industriële keuken hoeft helemaal niet saai te zijn, zeker niet als je een kleine touch of color doet, zoals hier met lichtroze is gedaan. Deze keuken is lekker strak met weinig tierlantijntjes en daarom ook nog eens lekker makkelijk schoon te houden, heerlijk!

6. Een krijtmuur als statement

Last but certainly not least: een keuken met een prachtige krijtbordverf deur of muur! Krijtbordverf is geweldig om in je keuken toe te passen, want het geeft een stoere look aan je keuken. Een muur met krijtverf is zowel stijlvol als functioneel: zo kun je er het weekmenu opschrijven, boodschappenlijstjes op kwijt en kun je er je handlettering creaties op uitoefenen! En het lijkt ook nog eens alsof je in een schattige bistro uiteten bent! Wel jammer dat je zelf moet koken, maar in zo'n keuken is dat zeker geen straf! 

Ben je op zoek naar een paar stoere lampen voor in de keuken of woonkamer? Wij hebben voor jou 99x edgy lampen voor een stoere look geselecteerd!