Merken

5x de beste bbq merken op een rijtje!

“Wat zijn de beste bbq merken?” is een veel gestelde vraag. Hoewel het antwoord natuurlijk afhankelijk is van veel verschillende factoren, zal het team van Biano toch proberen je een eindje op weg te helpen. Lees daarom hier alles over de 5 beste bbq merken!

Pinterest

Met de zomer in zicht krijgen we allemaal massaal last van het 'bbq-virus'. Want wat is er nou lekkerder dan heerlijk in de buitenlucht te koken en eten? Maar de vraag is alleen welke barbecue je het beste kunt aanschaffen? Wij hebben de 5 beste bbq merken op een rijtje gezet.

Wat zijn de beste bbq merken?

Of je voor goede bbq merken als Weber of Boretti gaat: het is van te voren wel handig om een keuze te maken in gas-, houtskool of elektrische barbecues. Veel mensen zweren bij kolen barbecues, maar waarom?  De diehard bbq-fans zeggen dat er een “betere” smaak van een kolenbarbecue zou komen door de rook die komt van de kolen. Mocht je daarentegen toch gegrild vlees als voorkeur hebben, dan kun je net zo goed voor een gasbarbecue gaan – is namelijk snel en gemakkelijk in gebruik. En ten slotte wordt de elektrische barbecue vaak aangeraden voor op het terras of balkon, omdat je geen last hebt van rook en geuren.  

1. Houtskool: De weber Master Touch

Zeg je houtskool bbq dan zeg je de Weber Master Touch. Deze barbecue is groot genoeg voor een klein feestje of voor je gezin én heeft – jawel – het vernieuwde GBS-systeem. GBS staat voor Gourmet BBQ System waarmee je altijd de perfecte temperatuur kunt aflezen, zodat je optimaal barbecueplezier hebt. En het mag nog even benadrukt worden: maar de weber master touch komt uit verschillende testen als één van de beste naar voren!

2. Houtskool: Outdoorchef 480 C

Maar ook de compacte Outdoorchef 480 C is een echte aanrader. Met deze authentieke barbecue kun je heerlijk je eten met de modernste technieken op houtskool bereiden. Een groot voordeel aan deze barbecue is het unieke trechtersysteem, waardoor je zowel direct als indirect kan grillen. Plus: hij staat op de ideale stahoogte!

3. Gas: Outdoorchef City P420G

Van de houtskool bbq’s gaan we door naar de gasbarbecues, maar ook in deze categorie scoort het merk Outdoorchef goed. Deze multifunctionele city barbecue is lekker compact, waardoor je hem overal mee naar toe kan nemen. Even tussen ons: Zie jij je ook al helemaal zitten in het park met deze barbecue? Maar goed, dat terzijde: deze gasbarbecue is daarnaast met één druk op de knop klaar voor gebruik en de temperature is makkelijk te regelen.

4. Gas: Weber Q1000

De bescheiden Weber Q1000 bbq is ideaal voor op het terras of balkon – mocht je in de stad wonen. Het is een compacte en gebruiksvriendelijke gasbarbecue en door de handgrepen kun je je beste vriend makkelijk meenemen. Hoe je deze compacte bbq gebruikt? Je kunt de barbecue aansluiten op een gasbusje, zodat je kunt barbecueën waar en wanneer je maar wilt. Golden tip: gebruik een hoes zodat je de barbecue ook in de winter lekker buiten kan laten staan!

5. Elektrisch: Weber Q1400

Inmiddels misschien geen enorme verrassing meer, maar Weber scoort ook lekker binnen de elektrische barbecues. De Weber Q1400 is dé barbecue voor op het balkon. Wist je trouwens dat gas- en houtskoolbarbecues verboden zijn voor op het balkon? Oftewel: mocht je op zoek zijn naar een barbecue voor op je balkon dan kom je automatische terecht bij elektrische barbecues. De voordelen? Snel in gebruik en geen last van geur en rook.

Hoewel Weber en Outdoorchef erg populair zijn onder barbecuers, kun je natuurlijk ook nog even een kijkje nemen bij topmerken, zoals: Princess, Barbecook of Boretti. Hopelijk kom je er een beetje uit!