inspiratie

Zo dek je de perfecte tafel

Heb je binnenkort een etentje en wil je graag indruk maken op je gasten met een prachtig gestylde eettafel? Geen paniek! Wij zorgen voor awesome styling inspiratie én delen how to tips met je voor een perfecte tablesetting.

Je kent het wel, je plant een gezellig diner met vrienden en/of familie bij jou thuis en zodra alle agenda's tot één data zijn gekomen voel je ineens stress. Wat ga je maken zonder uren in de keuken te staan, wat trek je aan, je huis is nog een rotzooi en de grootste paniekaanval krijg je door de vraag: hoe krijg ik een perfecte tafelsetting voor elkaar? Breath in, breath out. Wij hebben de beste tips & tricks voor je op een rijtje gezet om zo dé perfecte tafel voor een gezellig etentje te creëren.

Tips & tricks voor een gezellige tafelsetting

Een video zegt misschien meer dan duizend woorden, toch geven we je graag wat extra toelichting met dank aan de expertise van interieurstylist Eva van Hygge Styling en onderdeel van het duo Smaak & Style. Het klinkt zo makkelijk om te zeggen dat je begint bij het kiezen van een thema of bepaald kleurenpalet, maar HOE kies je dat dan? Blijf vooral dicht bij jezelf. Wat kenmerkt jouw stijl en wat is je favo kleur? Ben je fan van alles wat over de top is of straal jij juist een oase van rust uit? Trek dat dan door naar de tafelsetting presentatie. Super easy, want waarschijnlijk heb je al genoeg items in huis die perfect passen bij jouw eigen stijl. Scheelt je ook nog eens in je portemonnee.

Heb je juist zin om echt uit te pakken? Een thema te creëren waarmee je iedereen wegblaast? Love it! Maar houd dan wel rekening met een paar praktische zaken. Bepaal welke items je thuis al hebt, zoals servies en glaswerk dat je kunt gebruiken als basis voor je tafelsetting. Stel vervolgens een maximaal budget in wat je uit wilt geven aan de aankleding van je eettafel, als je ervoor kiest om nieuwe decoratie te shoppen. Door verschillende materialen te combineren en de tafel aan te kleden met bijvoorbeeld een tafelloper, placemats, kaarsen, een vaas met verse bloemen en servetten, creëer je al snel een knus en eigen gevoel. Kies vooral voor één of twee eyecatchers als accessoires, zodat je een persoonlijke touch aan je tafel geeft. Alles in huis voor jouw perfecte tafelsetting? Dan is het aan jou de taak om alle items een plek te geven, zodat je de rest van de avond kunt genieten van het heerlijke eten en gezelschap. Cheers!

Wanneer kunnen we bij jou thuis aanschuiven?

Video credits: Kim van Haren