Inrichting werkplek thuis: 5 inspirerende voorbeelden

Inrichting werkplek thuis: 5 inspirerende voorbeelden

Nu we steeds vaker thuis werken, begint ook de inrichting van deze werkplek een grotere rol te spelen. Van een werkplek in je slaapkamer tot een luxe aparte werkkamer: hopelijk helpen deze 5 inspirerende voorbeelden je op weg!

Een werkplek thuis dient een ideale omgeving te zijn waar je geconcentreerd aan het werk kunt – zonder continu afgeleid te worden. Maar wat is de meest praktische inrichting voor een werkplek? En naast het feit dat de werkplek comfortabel en functioneel moet zijn, vinden we het stiekem ook leuk als het een beetje een fancy, hippe omgeving is! Vandaar onze 5 top voorbeelden.

 

1. Werkplek op zolder

Heb jij een zolderkamer dat nu als een bazaar of rommelmarkt wordt gebruikt? Misschien kun je deze ruimte dan net zo goed gebruiken als een werkplek. De zolder is namelijk dé perfecte plek om je even af te zonderen van de rest van het huishouden, zodat je minder afgeleid wordt en lekker productief kunt zijn. Goede tip: mocht je geen ramen in je zolderkamer hebben dan zijn planten een goed alternatief. Planten zuiveren namelijk de lucht en zouden ook de stress verminderen. Win-win! 

 

cc: Serahshermansamuel
cc: Serahshermansamuel

2. Office in de slaapkamer

Misschien voelt een home office in je slaapkamer wat studentikoos, maar deze werkplek hoeft niet per se een slecht idee te zijn. Sterker nog: het kan juist een fijne werkplek zijn, omdat je niet afgeleid wordt door huisdieren, huishoudelijke taken of eventueel je kids. Met een werkruimte in je slaapkamer wordt het misschien wel een beetje passen en meten. Omdat iedere slaapkamer natuurlijk anders is, moet je even goed kijken wat voor jouw kamer het beste werkt.

 

 

cc: Bytezza
cc: Bytezza

3. Werkplek in de woonkamer

Wil jij toch het liefst je werkplek in de woonkamer hebben? Omdat andere ruimtes, zoals de slaapkamer en zolder, toch echt te klein zijn? Creëer dan gewoon op een slimme manier je home office in een hoekje van je woonkamer, zodat je toch op een rustige manier kan werken. Tip is wel om deze plek éxtra rustig te houden en mee te stylen in het interieur van je woonkamer.  

cc: Sundlingkicken
cc: Sundlingkicken

4. Home office onder de trap

Met een beetje creativiteit kan je zelfs van de ruimte onder de trap een home office maken! Maak onder de trap een knusse werkplek waar je in alle rust kan werken. Juist in zo’n klein hoekje is het handig om een bureau en boekenkast op maat te maken: zodat je ieder hoekje extra benut. Omdat er in de trapruimte waarschijnlijk geen overschot aan licht is, is het daarnaast aan te raden om lichte kleuren te gebruiken. En vergeet de zuiver luchtende planten natuurlijk niet!

cc: Ikea
cc: Ikea

5. Aparte werkruimte

Heb je een speciale ruimte waarin je kunt werken? Een echte werk- of studeerkamer? Lucky you! Want nu kun je je écht uit leven. Richt deze ruimte in zoals jij dat wil, waar spontane hersenspinsels ontstaan en waar creatieve ideeën uit de lucht komen vallen. Ook leuk: een extra groot inspiratiebord waar je al je creatieve en goede gedachtes kwijt kunt! Want hoe gaaf is deze inspiratiemuur van kurk?!

cc: Agentbauer
cc: Agentbauer

En? Helemaal klaar om een nieuwe werkplek in te richten? Mocht je trouwens ook nog ideeën op willen doen over hoe je de snoeren het beste kan wegwerken, dan kan je in dit artikel verder lezen: Creatief snoeren wegwerken doe je zo!