inspiratie

3x de leukste kinderkamer thema’s

Of je nu een dochter of een zoon hebt, blauw en roze zijn vaak niet meer de standaardkleuren waar je voor kiest. Mixen mag én de keuze uit thema’s is reuze. Wij hebben de allerleukste kinderkamer thema’s voor je verzameld!

Boligpluss

Een eigen plekje voor je kids. Voor in de nacht en natuurlijk voor overdag. Een plek om te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. De kinderkamer is een plek in huis waar ze zich thuis en veilig moeten voelen. Hoe leuk is het om het thema van de kamer samen uit te kiezen? Een beetje van jouw kritische, stijlvolle blik in combinatie met de passie van je kind. Welk thema valt er bij jullie in de smaak?

Happy colors

Als de kids het voor het zeggen hebben, worden alle mogelijke kleuren met elkaar gecombineerd. Roze, blauw, geel. Maar is dat zo slecht? Nee! Kleuren combineren is hip. Ga voor neon kleuren en pasteltinten. Mix and match. Niets kan tippen aan deze vrolijkheid!

cc: Four Cheeky Monkeys
cc: Four Cheeky Monkeys

Op avontuur

Ben je zelf een avonturier? Gek op reizen én wil je het liefst de hele wereld aan je kind laten zien? Dikke kans dat zij deze passie van je overnemen. Want samen op reis gaan is het mooiste wat er is, toch? Dit thema past hier dan ook perfect bij. Een avontuurlijke kamer creëer je door donkere kleuren zoals blauw of grijs te combineren met materialen van hout en staal.

TIP / Kies voor een groot vloerkleed in een lichte kleur, zodat je een mooie balans hebt. Je wil natuurlijk geen donker hol voor je kind!

cc L: Kids Room Ideas R: Murals
cc L: Kids Room Ideas R: Murals

Een Scandinavisch huis

Yes, wij begrijpen het! Je hele huis ziet er tiptop uit in Scandinavische stijl. De mooiste materialen gecombineerd met lichte kleuren. Dat zie je natuurlijk het liefst terug in het hele huis.

Gelukkig hoeft een kinderkamer helemaal niet saai te zijn in deze stijl, integendeel! De lichte kleuren van wit en bruin zorgen voor een rustgevend effect, waardoor de nachtrust veel beter zal zijn. Ben je om? Kinderkamers in Scandinavische stijl maak je door lichte muren en vloeren te combineren met materialen van hout. Opfleuren kun je doen door veel knuffels, poefjes en leuke muurdecoratie in pastelkleuren.

cc L: Petit and Small R: Boligpluss
cc L: Petit and Small R: Boligpluss

En? Helemaal klaar om een nieuwe werkplek in te richten? Mocht je trouwens ook nog ideeën op willen doen over hoe je de snoeren het beste kan wegwerken, dan kan je in dit artikel verder lezen: Creatief snoeren wegwerken doe je zo!