inspiratie

Woonideeën: 4 inspirerende ideas voor reizigers!

Woonideeën voor reizigers zijn er genoeg! Ben je gek op reizen en koop je in ieder land bijzondere spullen voor in huis? Tijd om die dekens, vloerkleden, beeldjes en posters een mooi plekje in huis te geven. Laat je inspireren door deze 4 woonideeën!

Ellos

Op zoek naar woonideeën voor reizigers? Dan hebben wij een aantal creatieve ideeën op een rij gezet. Meestal verdwijnen al die prachtige trofeeën die je hebt gekocht tijdens het reizen linea recta in opbergers, maar het is juist zo fijn om ze een mooi plekje in huis te geven. Het zijn namelijk stuk voor stuk mooie herinneringen aan reizen die je gemaakt hebt. En wat is er nou mooier dan dat je iedere dag weer opnieuw herinnerd wordt aan die bijzondere plekken die je gezien hebt?

Woonideeën voor reizigers: zo creëer je een bijzonder interieur

Wil jij je huis inrichten met woonideeën voor reizigers? Het is altijd leuk om iets kopen in een land waar je op dat moment mooie herinneringen aan het maken bent. Deze spullen kun je ook in jouw interieur een mooi plekje bieden. Van je huis kun je een allegaartje van jouw reizen, kamerplanten en vintage treasures maken zonder dat het te kitcherig of te druk wordt. Op deze manier ben je thuis ook een beetje op reis: check out dé open opbergkast vol souvenirs, reisboeken en wereldplanten.

Nieuw interieur begint met een reis

Wij zijn niet de enigen, want ook Booking.com deed onderzoek om te kijken wie er allemaal door het reizen geïnspireerd raken om thuis aan de slag te gaan. Meer dan de helft van 19.000 reizigers (56%) is zo enthousiast over het interieur van de accommodatie dat hij of zij bij thuiskomst hun eigen huis onder handen wilt nemen. So, we need to say more? Weer een reden om die prachtige lamp uit Lebanon, een traditionele jurk uit Marokko of een houten masker uit Afrika mee te nemen toch? Wij nemen jullie mee op reis in eigen huis met deze 4 woonideeën.

1. De fotomuur

Je herkent het vast wel: je komt terug van een reis en je mobiel en camera staan vol met duizenden foto’s. What to do? Misschien niet heel origineel, maar een fotomuur in de gang is een mooie binnenkomer. Gasten (en jij!) zien bij binnenkomst meteen prachtige foto’s en posters van jullie reizen. Met een fotomuur kun je een hele wand omtoveren tot iets moois en zo geniet je optimaal van al jouw reisfoto’s. Want het is toch zonde om alle fotoboeken in een kast te stoppen en ze vervolgens nooit te bekijken? Mocht je nou niet bepaald gek zijn op cliche foto’s waar jij met een peace-teken opstaat, dan kun je ook kiezen voor omgeving-beelden vandaar! Print deze foto’s op een groot posterformaat en laat deze posters eventueel in zwart/wit afdrukken om de rust te bewaken.

Woonideeën - Sfeerbeeld 1

2. Mix & Mismatch je souvenirs

Onze #01 tip is om alle souvenirs te mengen met je huidige decor. Niet alles hoeft smoothly te blenden met je huidige woonaccessoires. Een collectie van verschillende texturen en vormen voegt juist interessante eyecatching lagen toe. Het kantoor - waar over het algemeen saaie meubelen uit de vorige eeuw worden gebruikt - vraagt om een authentieke stijl. Een handgesneden dierengewei - met verschillende items van aardewerk - is een mooie manier om deze strakke look te doorbreken! Don’t go too crazy: je wilt de stijl die je hebt niet overrompelen met je nieuwe finds!

Woonideeën - Sfeerbeeld 2

3. De open kast in de woonkamer

Dit is het eerste plekje in huis waar je neerploft na een lange reis. Met een open kast kun je al jouw wordly wonders uitstallen. Een oud vitrinekastje van glaswerk is een beetje passé. Je kunt in plaats van daarvan een industriële open kast kopen om vazen, beelden en boeddha's op een nieuwe manier te etaleren. Je kunt je huis ook verder aankleden met mooie wereldse accessoires om de ‘reizigers’-kast meer te bleden met de rest van het interiur . Koop bijvoorbeeld een mooie oriëntaalse lamp of een mooi vloerkleed tijdens jouw prachtige reizen. Met Indiase rieten manden, Afrikaanse beelden en Chinees serviesgoed kun je jouw huis verder onderdompelen in exotische sferen.

Woonideeën - Sfeerbeeld 3

4. Oude wereldbollen hergebruiken

Heb je een oude wereldbol op de kop getikt of ligt er nog één ergens op zolder? Wees creatief en creëer een mooie lamp. Een ander idee is een wereldbol van krijtverf dat we zagen bij de Amerikaanse winkel Pottery Barn. Hier moet wel een behoorlijke dosis aan creativiteit aan te pas komen, want je moet eerst de wereldbol demonteren en vervolgens overschilderen met krijtverf. Het resultaat mag er absoluut zijn! Heb je veel geduld en vind je het leuk om zelf aan de haal te gaan? Dan weet je wat je te doen staat. Mocht je daar nou totaal geen zin in hebben: dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere manieren om jouw plekken van bestemming weer te geven op de wereldkaart of wereldbol. Show your countries! 

Woonideeën - Sfeerbeeld 4
Woonideeën - Sfeerbeeld 4

Ready, set, go! Tijd om deze woonideeën te verwerken in jouw eigen interieur!