Welke huis planten passen volgens jouw sterrenbeeld bij jou?

Welke huis planten passen volgens jouw sterrenbeeld bij jou?

Huis planten zorgen voor een betere leefomgeving, creëren een gezellige sfeer en geven je humeur een boost. Met deze huis plant stap je iedere dag met je goede been uit bed, want deze huis planten zijn namelijk gekozen op basis van jouw sterrenbeeld.

Huis planten bestaan in verschillende groottes, soorten én karaktereigenschappen. Niet alleen in de omgang van mensen spelen karaktereigenschappen een grote rol, maar ook bij huis planten blijkt er verschil in karakter aanwezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de kamerplant tijdens de bloeiperiode of de vorm van bladeren. Soms hebben we gewoon de juiste huiskamer plant nodig om onze instinctieve plantenzintuigen naar buiten te brengen. Hoe kun je dit het beste doen? Door de eigenschappen van de plant te koppelen aan sterrenbeelden! It’s time to let your inner plant parent shine!

Deze huis planten passen perfect bij jou

Huis planten maken een statement in je interieur en kunnen ieder huis uitnodigend maken. We staken een hand uit naar de astrologie om de perfecte huis plant te vinden. Sterrenbeeld kunnen immers veel over onszelf onthullen. Iedere kamerplant geeft dan ook een andere voorkeur aan hun relatie met de plant owners. Sommige huisplanten geven de voorkeur aan meer zorg, terwijl andere planten onafhankelijker zijn en het enige tijd alleen goed doen. De voorkeur van planten correleert direct met je eigen karakter. Door te kiezen voor een huis plant op basis van - what else - je sterrenbeeld, kun je een persoonlijke en authentieke jungle creëren die ieder aspect van je persoonlijkheid uitbeeld. Een urban jungle van binnenkamerplanten mét een verhaal, hoe mooi is dat?!

1. Waterman - Pothos ♒ 

Plantenouders die geboren zijn tussen 20 januari en 18 februari streven ernaar om van de wereld een betere plek te maken. Op sommige dagen zijn watermannen verlegen en stil, op andere dagen daarentegen weer excentriek en energiek. De waterman is extravagant en houdt niet van beperkingen die zijn dromen belemmeren. Deze progressieve persoonlijkheid maakt de Pothos plant (drakenklimop) de ideale binnenkamerplant voor de waterman. Deze plant heeft hangende bladeren met witte bloemen die de kleurrijke persoonlijkheid van de waterman weerspiegelt. Opvallend, maar toch subtiel.

2. Vissen - Graslelie ♓

Vissen zijn onzelfzuchtig, stil en ietwat teruggetrokken. Ze kunnen zich goed inleven in de emoties van anderen. Het zijn easy going mensen die alles wat op hun pad komt makkelijk weten te accepteren. Daarom is de Graslelie (ook wel de Spiderplant genoemd) de ideale plant voor vissen. Deze plant kun je in een hoekje zetten en vervolgens lekker z’n gang laten gaan...Ben je een keer vergeten om de graslelie water te geven? Don’t worry! De spider vergeeft het je en zit niet te wachten op een koninklijke behandeling.

3. Ram - Cypripedioideae ♈

De ram is volledig onafhankelijk, assertief en ambitieus. Ze houden van reizen en avonturen beleven en daarom past de lady slipper orchidee (Cypripedioideae) zo goed bij dit sterrenbeeld. Lady slipper orchideeën vereisen namelijk de groots mogelijke aandacht met hun opzichtige bloemen en stelen vaak de show van andere planten. Rammen hebben een plant nodig die zijn mannetje kan staan, terwijl ze van het wilde leven aan het genieten zijn. Niets kan de avonturen van de ram in de weg staan met de lady slipper orchidee.

4. Stier - Cactus ♉

Als stier ben je trots op je betrouwbare en stoere persoonlijkheid. Stieren worden vaak herkend door hun doorzettingsvermogen en koppigheid. Als ze zeggen dat ze een klus zullen klaren, doen ze het ook omdat stieren een solide, betrouwbaar en persistent karakter hebben. Stieren zijn harde werkers en hebben altijd doelen voor ogen. Ze laten zich niet zo snel uit het veld slaan. Ze houden echter van routine en als ze daar iets van afwijken, worden ze ongemakkelijk. De cactus is daarom de perfecte partner voor de stier. Cactussen zijn - net als de stier - solide, betrouwbaar en persistent. Plus, de cactus past perfect bij het stekelige humeur van de stier zo nu en dan.

5. Tweelingen - Philodendron ♊

Tweelingen zijn onafhankelijk en positief ingestelde mensen die worden gedreven door veranderingen. Hierdoor kunnen ze makkelijk begrip tonen, zich snel aanpassen en reageren op situaties waar normaal gesproken stress de boventoon voert. Als een project gaat vervelen worden ze angstig en proberen ze een ander project te vinden om hun opwinding en vrijheid te kunnen uiten. Ze zijn veelzijdig, schakelen vaak moeiteloos over van onderwerpen of groepen, waardoor ze veel succes hebben in sociale kringen. De Philodendron zijn veerkrachtige planten en passen zich bij verschillende lichtomstandigheden aan. Als de plant owners ze een plek geven waar ze makkelijk kunnen klauteren en klimmen, staan ze in het centrum van alle aandacht. De bladeren neigen namelijk groter te worden in de loop der tijd.

6. Kreeft - Mimosa pudica ♋

Kreeften zijn over het algemeen complexe mensen. Vaak gekenmerkt door verlegenheid, een onvoorspelbare aard en laakbaar gedrag. In veel opzichten hebben ze behoefte aan emotionele steun van anderen en geven ze een voorkeur aan een hechtere groep die hen begrijpt. Als ze die steun niet hebben worden ze prikkelbaar. Krijgen ze wel die steun, dan vertonen ze enorm veel liefde voor anderen. De gevoelige plant Mimosa pudica past daarom heel goed bij de kreeft. Raak de Mimosa pudica aan en de plant reageert meteen door de bladeren op te vouwen. Als je deze planten goed licht geeft, blijven ze gezond. Doe je dit niet, dan gaan ze mokken en gaan ze dood.

7. Leeuw - Ficus Lyrata ♌

Leeuwen worden vaak gezien als onafhankelijk, warm en uitbundig. Toch brengt dit ook een stukje ironie met zich me, omdat ze daarnaast mensen nodig hebben om ze te waarderen. Leeuwen hebben tegenstrijdige karaktereigenschappen: enerzijds hebben ze een publiek nodig, anderzijds willen ze soms ook alleen gelaten worden. Ze zijn temperamentvol, veeleisend en hebben een vurig karakter. Een leeuw is om deze reden dol op een Ficus Lyrata (de vioolplant). De Ficus Lyrata is een grote, mooie en prachtige boom die in elke ruimte opvalt.  Mensen bewonderen de plant, maar als je ze te veel aanraakt zullen ze uiteindelijk ongunstig reageren. Je kunt dit voorkomen door ze genoeg water te geven, de bladeren af en toe schoon te maken en ze te verpotten zodat ze blijven glanzen. Een gouden tip: houd niet teveel van de boom, want ze zijn net als de leeuw onafhankelijk en willen liever een publiekstrekker zijn.

8. Maagd - De Rubberboom ♍

Maagden zijn echte denkers. Ze beschikken over een bepaalde handigheid en leveren altijd kwaliteit. Het zijn mensen waarbij je altijd terecht kunt. Dit zorgt ervoor dat maagden zich vaak gespannen voelen, omdat ze hoge verwachtingen van zichzelf en van anderen hebben. Daarom past de luchtzuiverende Rubberboom zo goed bij de maagd. Deze boom kan tegen veel omstandigheden, maar heeft regelmatig verzorging nodig zonder al te veel gebruiksaanwijzingen. Laat de maagd ‘m dat nou eens kunnen bieden.

9. Weegschaal - Air plant ♎

Weegschalen zijn echte ‘mensen mensen’. Ze werken het liefst in partnerschap met anderen. Het zijn makkelijke mensen en soms worden ze hierdoor als lui beschouwd. Weegschalen observeren de situatie op hun eigen tempo en ondernemen vervolgens actie. Ze zijn zeer consensus en diplomatiek, wat van hem of haar een sympathiek persoon maakt omdat ze zich tot iedereen kunnen verhouden. Vanwege hun gemakkelijke aard, benadrukken ze heel weinig en zijn ze redelijk in balans. Als er een binnerkamerplant gemaakt is voor de weegschaal, dan is het de air plant. Deze planten zijn makkelijk te onderhouden en kunnen overal geplaatst worden. Ze groeien “lui”, dus heel langzaam. Als binnenkamerplanten houden ze van een beetje aandacht: wekelijks besproeien met water en af en toe plantenvoeding geven.

10. Schorpioen - Sanseviera ♏

Schorpioenen zijn onafhankelijke mensen die vaak op zichzelf bloeien. Dit geeft ze meer de ruimte om de dingen te doen, die ze willen doen. Ze zullen alles doen om hun doelen te bereiken. Dit betekent dat ze in zeer stressvolle situaties zeer koel opereren en vaak op een nieuwe manier een uitdaging benaderen. Schorpioenen zijn aanpasbaar, veelzijdig en veerkrachtig. Het zijn vaak emotieloze mensen, maar onder deze laag zitten sterke en aanhoudende personen. De Sanseviera (snake plant), is een sterke, veerkrachtige plant die kan groeien onder verschillende omstandigheden. Geef je de snake plant te weinig water: dan past hij zich vanzelf alsnog aan. Geef je deze binnenkamerplant teveel water: ook dan past hij zich naar z’n omstandigheden aan.

11. Boogschutter - Alocasia ♏

Boogschutters zijn avontuurlijk, trekken vaak rond en zijn onafhankelijk van aard. Net als tweelingen kunnen ze zich snel vervelen, maar het zijn over het algemeen positieve en optimistische mensen. Ze hebben een brede kijk op de wereld en zullen altijd in oplossingen denken in plaats van problemen. Boogschutters laten zich door niemand tegenhouden en dat maakt ze een tikkeltje emotieloos. Het zijn mensen die doorgaan en blijven zoeken. De Alocasia is net als de boogschutter extravert, maar heeft veel liefde en verzorging nodig. De kans zit er dik in dat de boogschutter van deze plant een ‘projectje’ maakt en het doel om de plant in leven te houden bereikt.

12. Steenbok - Kalanchoë Pinnata ♑

Steenbokken beschikken over een grote mate zelfdiscipline en dat betekent dat ze vaak al het werk op zich nemen. Ze vinden het moeilijk om de touwtjes uit handen te geven. Het zijn serieuze mensen en kunnen zeer efficiënt werken. Als er hoge kwaliteit geleverd moet worden, dan zullen ze het niet alleen voor elkaar krijgen - maar er ook in uitblinken. Steenbokken zijn ambitieus en goed georganiseerd, maar hebben ook geduld met anderen die taken of situaties minder goed uitvoeren dan zijzelf. De miracle plant, oftewel de Kalanchoë Pinnata, is de plant die het allemaal voor elkaar krijgt. De plant wacht niet op anderen om te groeien en kan zich vermeerderen via de broedplantjes en de stengels van bladeren.