Inspiratie

Kinderfeestje buiten in de tuin? 5 handige tips

Is jouw kind in de zomer jarig? Geef dan een kinderfeestje buiten in de tuin! Want wat is een betere locatie voor een kinderfeestje dan heerlijk buiten in jullie eigen tuin? En met deze 5 tips van Biano zorg jij dat het een speciale, onvergetelijke bday wordt!

Vegaooparty

Kinderen en jarig zijn: dit kan nogal een stressvolle combi zijn. Al weken van te voren stuitert je kind door het huis, de verlanglijstjes worden steeds uitgebreider én er moet een feestje voor de vriendjes en vriendinnetjes georganiseerd worden. Sommige kinderen zijn een week voor hun verjaardag zelfs ziek van de zenuwen - wat ergens ook wel weer een klein beetje aandoenlijk is. Dat een kinderfeestje voor ouders ook stress oplevert is dan ook helemaal niet gek. Gelukkig hebben wij wat leuke tips en ideeën, zodat je de bday van je kind overzichtelijk en leuk kunt houden!

Kinderfeestjes buiten organiseren

Als je kind in de lente of zomer jarig is, is het voordeel dat je het kinderfeestje lekker buiten in de tuin kan geven. En dat heeft zo z'n pluspunten! Je hoeft geen vervoer te regelen, je hoeft niet met een hele club draakjes op pad en je hebt zelf in de hand hoe lang de activiteiten duren. En eerlijk is eerlijk: een kinderfeestje buiten in de tuin is budgetproof! Dus heb je een lekker ruime tuin? Organiseer het feestje dan gewoon lekker thuis en met deze onderstaande 5 tips gaat het die dag allemaal goed komen én kun je er misschien zelfs nog een beetje van genieten.

Tip 1: Feestelijke aankleding in thema

Een bdayparty begint natuurlijk met de juiste feestdecoratie. Maak de tuin daarom gezellig met slingers, springlights, piñata's en balonnen. Je kunt ervoor kiezen om met een thema te werken. Waar liggen de interesses van je kind? Vaak doen cowboys en indianen het onder de jongens feestjes nog steeds goed, net als piraten, pokermon of jungle feestjes. Voor meisjes wordt het Ibiza thema steeds populairder, denk bijvoorbeeld aan dromenvangers, flamingo's, bloemen en plantjes. Al zit je met het prinsessenthema natuurlijk ook nog altijd goed en ook de vrolijke unicorns zijn erg populair onder de meisjes.

 

 

Tip 2: Een feestelijke picknicktafel

Creëer een gezellige picknickplek met een (lage) tafel, krukjes en kussens op de grond. Hier kunnen de uitgetelde feestnummertjes even bijkomen en genieten van al het lekkers. Nu kunnen we ons voorstellen dat je je tafel wel graag netjes en mooi wilt houden. Maar ook hier hebben we natuurlijk een oplossing voor. Kies voor een gezellig tafelzeil - eventueel in hetzelfde thema. Sowieso is een tafelzeil eigenlijk een goed idee: het staat ook nog eens feestelijk en geeft kleur in je tuin! 

 

 

Tip 3: Een (gezonde) high-tea

Lekkere hapjes en drankjes horen natuurlijk bij een verjaardag. Bereid daarom van te voren alvast een simpele "high-tea" voor met allerlei lekkere en gezonde hapjes. Mocht je niet al te veel tijd (of een hekel aan koken) hebben: dan kun je natuurlijk ook eenvoudige hapjes neerzetten. Echt waar, het hoeft allemaal niet over de top. Zet bijvoorbeeld wat cupcakes, fruit spiesjes, kleine knakworstjes in bladerdeeg en kaasblokjes op tafel, maar vergeet vooral de (ijs-)taart niet! Leg daarnaast wat leuke kartonnen tafeldecoratie klaar en zet de grote kan koude limo alvast op tafel. Het feestje kan beginnen! 

Tip 4: Zomerse activiteiten

Een grote verjaardagsactiviteit met toeters en bellen of leuke tuinspelletjes thuis: je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. We hebben eens even wat om ons heen gevraagd en zijn tot het volgende lijstje gekomen met leuke, overzichtelijke, zomerse activiteiten:

  • Een minifestival: tover je tuin om in een heus mini festival terrein. Verzamel een paar oudere kids (bijv. een grotere broer of een ouder buurmeisje) die het leuk vinden om te helpen bij de festivalactiviteiten. Denk aan oudhollandse spelletjes, schminken en een stoere DJ achter de draaitafel. 
  • Een DIY-bday: ben je creatief aangelegd en vind je het heerlijk om met paar van die kleine druktemakers te knutselen? Ga dan lekker aan de slag met het maken van bijvoorbeeld een dromenvanger, pijl en boog, indianentooi of een echte eenhoorn haarband! Speur het internet af voor een leuk DIY-projectje en laat de kinderen het werk doen. Het leuke aan een DIY-projectje is dat de kids ook nog iets hebben om mee naar huis te nemen.
  • Een waterfestijn: wordt het mooi weer? Ga dan voor waterpret in de vorm van sportieve waterspelletjes. Je kunt bijvoorbeeld een waterglijbaan huren en leuke opdrachtjes bedenken. Of wat dacht je van flessenvoetbal, waterpong spel of de lekkende waterfles race? Op internet kom je allerlei leuke waterspelletjes tegen die je met elkaar kunt combineren om een optimaal waterfestijn te organiseren.

Tip 5: Creëer een chillmomentje

 Een verjaardagsfeestje geeft veel prikkels. En laten kinderen nou niet bepaald héél prikkelbestendig zijn. Sommige ouders kiezen daarom ervoor om een chillplek te creëren: een plekje waar kinderen even lekker kunnen bijkomen en tot hun zelf kunnen komen. Goed idee? Zet dan een tipitent of een speeltent vol met kussens neer waar kinderen elkaar bijvoorbeeld kunnen voorlezen of gewoon even lekker kunnen liggen. Als je geen tipitent hebt, kun je ook heel makkelijk je eigen tent bouwen. Span een touw tussen twee bomen of palen en gooi hier heel easypeasy een doek overheen of hang een klamboe op. Mocht het nou heel warm zijn, dan kun je natuurlijk ook nog een klein opblaasbadje neerzetten voor de verkoeling!

 

Hopelijk kun jij met deze tips ook een beetje zelf van de dag genieten!