inspiratie

Inspiratie: 4x creatieve bed achterwanden

Met een standaard bed achterwand is natuurlijk niets mis. Al bestaan er natuurlijk creatievere manieren waarmee je je slaapkamer een flinke boost kan geven. Mocht je dus in een creatieve bui zijn: check dan eens deze alternatieve bed achterwanden op Biano.nl.

Urbanoutfitters

Met speciale bed achterwanden kun je het het design van je slaapkamer al snel naar een next level tillen. Er zijn talloze ideeeën voor het hoofdbord van een bed te vinden, dus waarom hiervan niet profiteren? Wij hebben de 4 leukste ideeën als voorproefje alvast voor je geselecteerd. Get inspired!

Bed achterwanden

Bed achterwanden hebben veel verschillende benamingen, dus laten we de meest voorkomenden er even bij pakken - zodat we in ieder geval weten dat we het over hetzelfde hebben. Bed achterwanden worden namelijk ook wel vaak hoofdborden, hoofdeindes, bedeindes of soms zelfs opzetparnelen genoemd. Hoe dan ook, in alle gevallen gaat het over het bord/de wand achter het bed die aan het bed zelf of aan de muur achter het bed gemonteerd wordt. Deze achterwand kun je tegenwoordig vaak los kopen, maar je kunt natuurlijk ook op een creabea manier je eigen alternatief vinden en het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Dus bij deze wat inspiratie!

1. De hipster achterwand

Zo kwamen wij dit leuke hipster gevalletje tegen. Misschien ook wel meteen ons favoriet eigenlijk, gezien de eenvoud van het project. De creatieveling van dit DIY-project kocht namelijk een groot tuinkussen, knipte dit kussen op de juiste lengte (iets korter dan het bed zelf), maakte van denim-stof een groot kussenhoes voor om het tuinkussen heen en maakte vervolgens van leren stroken de consoles waarin het kussen gehangen kon worden. Als je het kussen niet te hoog boven je bed hangt, kun je er lekker zachte kussens tegen aan plaatsen zodat jij optimaal comfi kunt chillen in je bed. 

2. De houten functionele plaat

Misschien waren we iets te voorbarig in het trekken van conclusies, want deze houten plaat achter het bed is ook zeker niet verkeerd. In de interieurwereld wordt dit ook wel de "underlayment"-plaat genoemd. Helemaal hip and happening! Underlayment is namelijk een materiaaltype dat per plaat te koop is en je bij een bouwmaat op maat kunt laten zagen. Nadat je de plaat aan je bed of muur hebt bevestigd kun je er alle kanten mee op. Je kunt er bijvoorbeeld een wandlampje aan bevestigen, posters aan op hangen, een lichtbox op zetten of je favo mini-plantjes op uitstallen. 

 

3. De eenvoudige boekenwand

Of wat dacht je van deze simpele, minimalistische boekenwand? Als je van eenvoud houdt, zou je eigenlijk even de rest van het appartement moeten zien: het is echt prachtig! Maar dat terzijde, we waren immers op zoek naar bed achterwanden. Mocht je een echte boekenwurm zijn, dan is deze boekenwand echt wat voor jou. Je kunt er daarnaast ook nog spulletjes op zetten, kortom: multifunctioneel! 

 

4. Speels frame van hout

Misschien niet het makkelijkste DIY-project, maar het eindresultaat is wel heel tof! Hoe je dit frame precies maakt kun je lezen op Vtwonen, want wij wagen ons daar nu even niet aan. Maar geloof ons: het is duable! Door de (steiger)planken in verschillende hoogtes te laten variëren krijg je een speel effect en kun je veel kanten op met het stylen van het hoofdbord. Zo kun je bijvoorbeeld springlights aan het bed hangen voor een cosy en romantische sfeer. Sleep well

Heb je zel nog leuke ideeën? Laat het ons weten: vinden we leuk!