inspiratie

Grote muurposters: 6x inspiratie gallery wall

Op zoek naar mooie grote muurposters, maar geen idee hoe je zo’n gallery wall invulling wil geven? Grote muurposters kosten over het algemeen niet zo veel geld en moeite, maar geeft wel snel resultaat! Check hier de 6 voorbeelden voor een perfecte fotowand.

Stadshem

Een saaie, kleurloze wand thuis? Maar niet zo’n zin om je hele muur te verven? Dan zijn de grote muurposters your answer! Wij hebben een flinke inspiratieboost aan muurposters voor je verzameld. 

1. Grote muurposters in dezelfde kleuren

Als je interieur uit veel basiskleuren bestaat, kun je ervoor kiezen om juist kleur in de grote muurposters terug te laten komen. Rechts op het voorbeeld zie je bijvoorbeeld het kleurenthema roze en oranje gebruikt. Omdat de posters en fotolijsten van verschillende formaten zijn brengt één kleurenthema juist weer structuur in het geheel. En daar houden we van!

2. Vintage gallery wall

Go vintage met aquarellen geïnspireerd door de natuur. Door de zachte basiskleuren zijn de vintage posters goed in je gallery wall met elkaar te mixen en matchen. Mocht je helemaal een vintage look willen creëren, dan is het leuk om hangpotten en wandkleden er tussendoor te hangen.

3. Fotowand à la urban jungle

Om orde in de chaos van posters te creëren kun je er ook voor kiezen om de grote muurposters in een soort thema te verzamelen: zoals in dit geval de urban jungle. Als op het voorbeeld hieronder te zien brengen de natuur-posters een gevoel van eenvoudig en sereniteit. Het is een eenvoudige manier om een gevoel van natuur en groen binnen in huis te krijgen!

4. De nonchi gallery wall

Voor een nonchalante look kun je ook verschillende lijstjes met posters op de grond zetten. Dat klinkt misschien een beetje random, maar zoals je hier op het voorbeeld ziet is het dat allesbehalve! Door juist te posters op de grond onderdeel te maken van de gallery wall, creëer je een artsy style.

5. Kleurrijk met Ixxi

Ben je al eerder de collectie van Ixxi tegengekomen? De ‘posters’ van Ixxi bestaan namelijk uit losse vierkante kaarten – gemaakt van systetisch papier -  die samen één geheel vormen. Plus, groot voordeel: je hebt geen spijkers of schroeven nodig. Wist je trouwens dat Ixxi nu in samenwerking met het Rijksmuseum deze twee uitvoeringen samen heeft gevoegd tot een dubbelzijdige Ixxi?

6. Een persoonlijke fotowand

And last but not least: een persoonlijke fotowand. Maak een galeriewand met op maat gemaakte posters van familie en/of vriendenen - en lijst ze in. Op die manier creëer je een liefdevol middelpunt, bijvoorbeeld in jouw slaapkamer.

P.S.: Wat is jouw favoriete fotowand? Let uw know!

P.P.S.: Mocht je nog op zoek zijn naar andere woonaccessoires dan posters of fotolijsten, neem dan een kijkje bij decoratie online!