inspiratie

6x de bohemian stijl in de keuken

Wij worden er vrolijk van: de bohemian stijl. Laat staan van boho chic keukens waar de meest lekkere maaltijden worden voorbereid. Dus wij zijn eens even op zoek gegaan naar de mooiste keukens in de o-zo-leuke bohemian stijl. Check deze 6 keukens hier!

De bohemian stijl is een stijl om bij weg te dromen: we dromen af naar Ibiza en alles wat kleurrijk en vrolijk is. Dus waarom deze stijl niet in de keuken toevoegen? De keuken is immers de gezelligste plek van het huis, het hart van het huis waar iedereen samenkomt. Daarom hebben wij zes top-voorbeelden van boho keukens verzameld die jouw laten zien hoe sfeervol deze ruimtes kunnen zijn.

 

De Bohemian stijl

De nonchalante bohemian stijl kenmerkt zich door uitgesproken kleuren, opvallende prints, veel planten en bloemen, natuurlijke materialen en opvallende (vintage) items. De combinaties zijn echt eindeloos en daardoor zal de stijl je ook niet snel vervelen. Alles kan en mag gecombineerd met elkaar worden en de combinaties komen ook niet zo nauw. Heerlijk! In de keuken zie je de bohostijl terug in kleurrijke keukentegels, gekke behangetjes en bestaat het keukengerei en servies uit een eindeloos aanbod aan vintage items. Door de verzameling vintage items creëer je met de bohemian stijl ook meteen een persoonlijke touch: geen één keuken zal hetzelfde als die van jou zijn!

1. Boho chic gedoseerd

Deze prachtige boho keuken is zelf ontworpen door styliste Justina Blakeney. Wauw! En dat ze zich wel raad weet met de bohemian stijl valt dan ook niet te ontkennen: zo heeft ze meerdere interieurboeken op haar naam staan. Deze keuken is het perfecte voorbeeld van uitgesproken kleuren, vintage servies, heerlijk groene planten en natuurlijk materialen. Maar dat alles wel gedoseerd en perfect gecombineerd! Allesbehalve een chaos.  Alleen al door te staren naar deze keuken word je toch al gelukkig? Hadden wij al gezegd dat we grootfan zijn? Kunnen we Justina bellen?

2. Zomers oranje

Let the summer begin. In deze zomerse en vrolijke keuken krijg je automatisch zin om de lekkerste zomerse salades te maken, een mojito te shaken of een tapasplank voor te bereiden. Dit is vrolijkheid all over the place. Gekke muurtegels, een vintage vloerkleed, verschillende plantjes: deze summer kitchen oogt als een gezellig rommeltje - een georganiseerde chaos. Ten slotte nog even aandacht voor de koelkast. De geliefde SMEG-koelkast komt in deze bohohemian stijl volledig tot zo'n recht. Kortom, een heerlijk wereldse keuken waarin je prima wat uurtjes in kunt vertoeven.

3. Oriëntaalse leefkeuken

We zijn inmiddels lekker op dreef en hebben opnieuw een perfecte keuken gevonden. Combineer namelijk de bourgondische leefkeuken met de Ibiza-feeling en je krijgt deze geweldige oriëntaalse leefkeuken. En eerlijk is eerlijk: deze stijl fix je niet even in een weekendje. Het is een zoektocht naar unieke, vaak handgemaakte parels op ongebruikelijke plaatsen die jouw keuken compleet maken. Houd je ogen dus goed open! Al kom je met een paar houten items, zoals een houten trolley, wel ver. Met deze natuurlijke items leg je alvast een goede basis voor jouw bohemian keuken.

4. Artistieke boho keuken

Minstens zo mooi is deze artistieke keuken in de boho stijl. Deze keuken straalt een reis om de wereld uit. En dat bevestigt de eigenaaresse, Emily Katz, ook: "Wij zijn echte verzamelaars. Wanneer we reizen stoppen we graag even bij de lokale kringloopwinkels. De meeste vintage items in ons huis hebben we op reizen verzameld of van familie en vrienden gekregen". Hoewel de basis van de keuken - in tegenstelligen tot de vorigen - wel zwart is, geeft ook deze keuken vanwege de bijzondere, wereldse items alsnog een buitenlands gevoel. 

5. Vintage en licht

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.. en het is... vintage vloerkleden! Deze kleden zie je tot nu toe op ieder voorbeeld terug en gaat perfect in combinatie met de luchtige, nonchi boho sfeer. Mocht je voor een vloerkleed willen gaan, dan is het wel handig om een vloerkleed uit te kiezen die gemakkelijk te wassen is en eigenlijk gewoon een lekker oud ding is. Op dit voorbeeld hieronder is te zien dat een vintage vloerkleed, in combinatie met houten keukengerei en servies, eigenlijk al voldoende is om je keuken een boho-twist te geven.

6. Nonchalante vibe

Het is jammer dat we nu niet het hele huis kunnen laten zien, want het stel van dit huis (en natuurlijk het huis zelf) ademt gewoon Ibiza. Net zoals het hele huis hangt er ook in de keuken een heerlijke nonchalante vibe. Opvallend zijn de rose goude items in de keuken, die we al eerder voorbij hebben zien komen. Het is een kleur die goed samen gaat met zachte pastelkleuren, zoals lichtblauw of wilgengroen. Dat zie je ook terug op dit voorbeeld. De keuken bestaat voornamelijk uit keukenkastjes in mintgroen en babyblauw, met accenten in rosegoud. 

 

Maak van jouw keuken de gezelligste plek! Dat komt jouw kookprestaties ook alleen maar ten goede...