4x eetkamer inspiratie waar jij én je gasten naar verlangen

4x eetkamer inspiratie waar jij én je gasten naar verlangen

Op zoek naar eetkamer inspiratie? Een eetkamer is echt het middelpunt van het huis. Hier kom je met z'n allen bij elkaar voor het ontbijt, lunch en diner. Met onze overdosis aan eetkamer inspiratie weet jij precies wat je van deze plek wilt maken!

Wellicht ben je op zoek naar eetkamer inspiratie, omdat je van dit speciale plekje in huis iets moois wil maken. Hoewel de manier waarop we dineren in de loop der jaren flink is geëvolueerd, is de eetkamer nog steeds de perfecte plek om maaltijden en onvergetelijke momenten met vrienden te delen. Een plek waar je met familie of vrienden kunt bijkletsen, borrelen of juist even een momentje voor jezelf kunt creëren met een kopje koffie. Het is dan ook belangrijk dat de eetkamer aan jouw wensen voldoet. De eetkamer moet praktisch zijn en makkelijk in dagelijks gebruik.

Eetkamer inspiratie: 4x stijlvolle eetkamers 

Een overdosis eetkamer inspiratie is nooit verkeerd. Deze multifunctionele ruimte kan voor alles gebruikt worden. Van samen eten, bijkomen van een lange dag werken tot spelletjes doen met de familie en overheerlijke ontbijtjes op de zondag. Het is daarom belangrijk dat het interieur van de eetkamer overeenkomt met de veelzijdigheid van de eetruimte. Daarnaast mogen we natuurlijk niet vergeten dat de inrichting voorzien is van een personal touch, om ervoor te zorgen dat het zowel leefbaar als functioneel is. Tijd om onze eetkamer inspiratie met jullie te delen, before your next meal time!

1. Intieme soiree

De eetruimte kan het meest intieme plekje in huis worden – ongeacht wat je daar het liefste doet. Met de juiste inrichting maak je van deze ruimte een intieme soiree. Zorg dat het interieur goed op elkaar is afgestemd, want dit maakt het geheel namelijk rustiger. Door gebruik te maken van verschillende donkere kleuren krijgt de eetkamer een mysterieuze en warme uitstraling. Voeg daar organische elementen en een beetje greenery aan toe en de ruimte past helemaal bij de botanische trend van nu!

2. De monochrome eetkamer

De monochrome interieurstijl is één van die trends die eigenlijk nooit overwaait. Met deze stijl kun je namelijk alle kanten op – ook al zou je denken dat deze trend je beperkt...De monochrome stijl kenmerkt zich namelijk door een modern kleurenpalet van grijs, zwart en wit. Boring? Juist niet! Maar voor alles geldt: je moet creatief zijn met de inrichting. Wil je toch een kleurtje toevoegen? Zorg dan dat je de basis grijs, zwart en wit houdt en losse details en accessoires in een fijn kleurtje toevoegt. Voorbeelden hiervan zijn een gekleurde vazen, gekleurde kussens voor de eetkamerstoelen en een opvallend schilderij boven de tafel.

3. Retro vibes

Inmiddels weten we dat een retro interieur weer helemaal terug is van weggeweest. We kennen allemaal het beeld van de jaren '60 eetkamer wel. Denk bijvoorbeeld aan webbing eetkamerstoelen, we love it! Wij hebben een aantal retro meubels voor je verzameld als je je hele interieur een retro make-over wilt geven. Retro, modern centry of hoe je het ook noemen wilt, het is tijdloos, veelzijdig en mooi. Decoreer de dining room met warme tinten, zoals bruin, oranje en okergeel in combinatie met houten meubels. Haal vooral wat inspiratie uit de veelbekeken serie Mad Men...Let’s say: meubilair met ronde hoeken, smalle eettafels en stoelen en prachtige trolleys voor die mooie whiskey glazen.

4. Industrieel en stoere eetkamer inspiratie

Geef de eetkamer een stoere en rustieke boost met de industriële woonstijl. Een houten eettafel, een grafisch vloerkleed en een stoere hanglamp mogen dan zeker niet ontbreken. Struin jij al jaren kringloopwinkels, rommelmarkten en de zolder van je ouders of grootouders af op zoek naar servies? Jouw uitgebreide servies collectie mag in een industriële eetruimte gezien worden in een mooie open kast. Plus, al je kookboeken, oude bordspellen en noem maar op...