Deze 4 woontrends van 2020 mag je echt niet missen!

Deze 4 woontrends van 2020 mag je echt niet missen!

Welke woontrends van 2020 mag jij echt niet missen? Wij hebben voor jou de mooiste woontrends van 2020 op een rijtje gezet. Laat je onderdompelen door deze prachtige inspiratie en geef jouw interieur een make-over voor het nieuwe jaar!

De woontrends voor 2020 zijn bekend, dus het wordt hoog tijd om de trends toe te passen in je interieur voor het nieuwe decennium. Ga je voor een geheel nieuwe stijl in je woonkamer, keuken of slaapkamer of wil je enkel een paar nieuwe interieur decoraties kopen? Ook als je geen grote aanpassingen wilt doen, kun je uit deze 4 woontrends boordevol inspiratie op doen om jouw interieur een frisse update te geven voor het nieuwe jaar.

Woontrends 2020

Wil je weten wat de 2020 woontrends zijn en hoe je die kan toepassen in je eigen huis? Wij helpen je een handje op weg. Een tipje van de sluier: in 2020 zie je in veel interieurs natuurlijke materialen, pastelkleuren en veel bloemen en planten. Nieuwsgierig geworden? Wij leggen je uit wat dé trends zijn op het gebied van wonen en interieur voor 2020 en geven je een flinke dosis inspiratie met mooie producten bij elke woontrend.

Trend #1: Natuurlijke materialen en stoffen

Een van de belangrijkste woontrends van dit jaar is het gebruiken van veel natuurlijke materialen en stoffen in het interieur. Deze trend is heerlijk down to earth en zorgt voor een rustig en zen gevoel in huis. Denk aan meubels van diverse soorten hout, rotan en marmer en decoratie gemaakt van wol, linnen, jute of aardewerk. Wil je je huis echt een make-over geven, dan is de key van deze trend een echte houten vloer. Houten vloeren met visgraatpatroon zijn momenteel helemaal hip & happening. Wil je liever een paar nieuwe meubels aanschaffen? Ga dan bijvoorbeeld voor rotan eetkamerstoelen, een houten kastje of koop een bijzettafel van eikenhout of marmer. Versier de bank met een mooi wollen kleed en verzamel een paar mooie plantenpotten van aardewerk die je interieur helemaal af maken.

Trend #2: Zachte kleuren

Bij woontrend nummer 2 draait het om zachte en lichte kleuren. Poeder roze, lichtgroen, beige en lichtgrijs zijn perfecte kleuren binnen deze trend. Je kunt ervoor kiezen om meubels of woondecoratie aan te schaffen in deze kleuren, maar het is ook heel tof om een muur te verven of met behang te versieren in een mooi zacht kleurtje – uit dit kleurenpallet. Zo krijgen je kamers namelijk in no-time een nieuwe uitstraling. Deze trend is ook heel goed te combineren met trend #1. Maar onthoud wel, bij deze woontrend geldt less is more!

Trend #3: Donkere luxe

Woontrend nummer drie is bijna het tegenovergestelde van de vorige trend. Binnen deze trend draait het namelijk om donkere kleuren en luxueuze meubels en decoratie. Donkere warme kleuren zoals oker, bordeaux, mosgroen en donkerblauw staan bij deze trend centraal. Kies bijvoorbeeld een velvet bank, fauteuil of hocker in een van deze kleuren of maak gebruik van velvet accessoires. Andere stoffen die mooi zijn om velvet mee te combineren zijn leer, tweed en suède. Decoratie van messing, marmer of gekleurd glas zijn perfect voor de finishing touch. Ook bij deze trend is het heel gaaf om een muur te verven, ditmaal in een donkere kleur die bijvoorbeeld terugkomt in je meubels of woondecoratie. Bij deze trend kun je all out gaan!


Trend #4: Planten mania

Vorig jaar was het al een trend om je huis om te toveren tot een urban jungle met heel veel kamerplanten en ook dit jaar blijft dit een van de belangrijkste trends. Mix & match met diverse planten, groottes en kleuren. Een bananenplant, pannenkoekplant of cactus raakt nooit uit de mode, dus die passen altijd in je interieur. Of kies voor wat meer minimalistische planten of takken, zoals wilgenkatjes, katoenbollen en pampus pluimen. Ben je niet goed in het onderhouden van planten en verwelken planten bij jou altijd? No worries, tegenwoordig kun je prachtige kunstplanten en kunstbloemen kopen waarmee je toch een jungle gevoel creëert en je kunt er jarenlang mee doen. Win-Win!

Zin gekregen om nieuwe planten te kopen? Wij selecteerde de mooiste planten voor binnen voor jou!