6 x de populairste woonstijlen van 2021

6 x de populairste woonstijlen van 2021

Op de redactie van Biano noteerden we de 6 populairste woonstijlen van 2021. Hou jij meer van een Scandinavisch interieur met minimalistische meubels? Of ga je voor veel warmte en kleur in je huis? De populairste woonstijlen van 2021 vind je hier!

Op de redactie van Biano noteerden we de 6 populairste woonstijlen van 2021. Nadat we in 2020 massaal thuis hebben gezeten weten we als geen ander hoe belangrijk ons thuis is. Ieder huis is uniek, en dus hoort bij ieder huis een andere woonstijl. Wanneer je nieuwe interieur items aanschaft die bij dezelfde woonstijl horen zal je zien dat deze automatisch goed bij elkaar passen, ideaal dus om te weten welke woonstijl bij jou past. Weet jij nog niet welke woonstijl bij jou past? Doe de woonstijl quiz hier of laat je inspireren door de 6 populairste woonstijlen hier beneden!

6 x de populairste woonstijlen van 2021

Er zijn een aantal populaire woonstijlen die al jaren meegaan, zoals het Scandinavisch wonen of de industriële woonstijl, maar naast deze veel voorkomende woonstijlen maken we in 2021 ook ruimte voor nieuwe woonstijlen. Op social media spotten we bijvoorbeeld steeds vaker abstracte en vloeiende vormen in interieur en door het belang van duurzaamheid komt de focus in 2021 steeds vaker te liggen op vintage meubels. Eerder schreven we al over de woontrends van 2021, waarin de Japandi woonstijl zijn intrede maakt, dus ook deze zal in 2021 het interieur landschap veroveren. Benieuwd welke woonstijl bij jou past? Check dan de woonstijlen hier beneden!

Scandinavische woonstijl

Hou jij van een clean en opgeruimd huis? Gebruik je veel wit en zijn je decoraties minimalistisch? Dan ben jij helemaal fan van de Scandinavische woonstijl. De Scandinavische woonstijl gaat al jaren mee in interieurland en kenmerkt zich aan de rustgevende sfeer, grijs -en blauwtinten en minimalistische vormen. Strakke en geometrische vormen van natuurlijke materialen zoals licht hout, wol en katoen staan veel in jouw huis. Een Scandinavische woonstijl oogt licht en is heel tijdloos. Ook is deze stijl goed te combineren met andere stijlen, mocht je nog ooit van stijl willen veranderen!

De woonitems voor een Scandinavische woonstijl zijn vaak praktisch en simpel. Lichte en natuurlijke materialen passen goed bij deze stijl. Voelt de ruimte iets te koel door alle lichte tinten en rechte vormen? Voeg dan een vloerkleed of kussens toe voor een speels effect. Op zoek naar nieuwe Scandinavische woonitems?

Bohemian woonstijl

Zou jij liever de rest van het jaar op het strand zitten en omring je je door planten? Dan past een Bohemian woonstijl helemaal bij jou. Deze woonstijl kenmerkt zich vooral aan de warmte die het uitstraalt, dit komt vooral door de bruine tinten die veel worden gebruikt. Materialen zoals jute, rotan en hout komen veel terug. Ook maakt de woonstijl veel gebruik van groen (lees: hoe meer, hoe beter). Grote bananenplanten als pronkstukken in je woonkamer, of kleine stekjes op een plank boven de tv. Ook gebruikt deze woonstijl veel invloeden van over de hele wereld. Eigenzinnige materialen en woonitems met een verhaal passen helemaal bij jou. Opzoek naar een kleurtje voor op de muur? Pak eens uit en ga voor een gekleurde gestucte muur ter inspiratie op de muren uit Marokko.

De woonitems van de Bohemian woonstijl bestaan vaak uit riet, rotan of jute en dus stralen de woonitems vaak veel warmte uit. De ruimte hoeft niet minimalistisch; denk bijvoorbeeld aan het op elkaar leggen van verschillende kleden onder de bank. Door met verschillende natuurtinten te werken hoef je je geen zorgen te maken dat je woonitems niet bij elkaar passen. Ton sur ton for the win! Je Bohemian home een upgrade geven? Shop de items hier.

Industriële woonstijl

Stoere meubels met harde kleuren en veel hout: dat is een industriële woonstijl. Het liefste zou je wonen in een oude fabriekshal met prachtige grote ramen en hoge plafonds. Robuuste meubels spelen een grote rol in deze woonstijl en de materialen variëren van leer en hout tot metaal. Zwart en grijs zullen een overheersende rol spelen in je huis en snoeren en stekkers stop je niet weg: je gebruikt ze juist als decoratie. De woonitems die je in je huis hebt staan zij hoogstwaarschijnlijk vooral praktisch, geen ruimte voor te veel poespas. Wees niet bang om je muren een donkere kleur te geven, dit past helemaal bij de industriële stijl.

De woonitems van de industriële woonstijl zijn vaak praktisch. Harde lijnen en zwarte meubels passen helemaal bij deze stijl. Robuuste stukken hout passen helemaal binnen je interieur evenals een bar in je keuken met stoere barkrukken. Ben je opzoek naar een eyecatcher in je interieur? Ga dan voor een grote zwarte vloerlamp met een opvallend fabriekslook Benieuwd naar meer industriële woonitems? Shop ze hier.

Abstracte woonstijl

Ben je niet bang om een meubel in een gekke vorm aan te schaffen? Of hou je van posters op de muur die voor je eigen verbeelding spreken? Dan is de abstracte woonstijl helemaal iets voor jou. De abstracte woonstijl legt een focus op designitems met harde donkere kleuren. Zowel geometrische prints als ronde vormen komen terug, maar ook van printjes ben jij niet vies. De kleuren binnen deze woonstijl lopen uiteen. Van donkere diepe kleuren tot veel natuurtinten en wit. Hou jij van deze stijl? Dan struin je hoogstwaarschijnlijk vaak Marktplaats af om unieke vintage design items te scoren.

Bij de woonitems van de abstracte woonstijl draait het vooral om de vormen van de items. De woonitems zijn niet voor de hand liggend en heel uniek. Ze moeten voor de verbeelding spreken. Wil jij een nieuwe abstracte eyecatcher in je interieur? Shop het hier!

Midcentury modern

Midcentury modern is de meest opkomende woonstijl van dit jaar. In fact: misschien heb je ‘m wel, maar weet je het zelf nog niet! Meubels uit de jaren 50 en 60 maken helemaal hun comeback. Ze kenmerken zich vooral aan de dunne schuin aflopende poten en donker hout. Binnen deze woonstijl staan de houten meubels centraal die zich afwisselen met wat fellere tinten zoals okergeel en olijfgroen. Ook planten komen helemaal tot z’n recht in deze woonstijl. Hangende plantjes boven op je kast of een grote Monstera naast je bank. Deze woonstijl draait vooral om warmte en persoonlijkheid. Ga voor hoogpolige vloerkleden of grote kussens om het knusse effect te accentueren. Onze tip voor deze woonstijl: loop een keer een vintage winkel in of shop een vintage item online om je look helemaal compleet te maken!

De woonitems van de Midcentery Moderne interieurstijl lopen flink uiteen. Het gaat vooral om het warme, knusse gevoel wat de meubels afgeven. Donkere kleuren worden afgewisseld door speelsere lichte kleuren. Patroontjes en printjes komen ook vaak terug. Kan jij wel wat gezelligheid gebruiken? Midcentury moderne interieuritems shop je hier.

Japandi woonstijl

Nieuw in interieurland: de Japandi woonstijl. Deze woonstijl is een combinatie tussen Scandinavisch en Japans en wordt ook wel het warme minimalisme genoemd. De filosofie Wabi Sabi uit Japan en het Scandinavische Hygge leggen de focus op eenvoud en het zien van schoonheid in de simpele dingen en zo is de woonstijl ook. Natuurlijke materialen een kleuren spelen een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan licht hout of een simplistische witte kast. De twee belangrijkste smaakmakers in het Japandi interieur zijn lichtinval en behang. Ga voor jaloezieën in een aardetint als decoratie voor het raamwerk of experimenteer met behang in aardetinten.

Woonitems van de Japandi stijl bestaan uit lichte kleuren en simpele vormen. Het gaat om de vorm van ambacht en eenvoud. Ook laag meubilair (afkomstig uit Japan) komt helemaal terug in deze woonstijl. Benieuwd naar woonitems in de Japadi stijl? Shop ze hier.