bloggers

Vintage bij mij thuis

Bij mij thuis is vintage goed vertegenwoordigd, er is geen kamer waar geen vintage te vinden is! Vintage combineert goed met mooie nieuwe meubels en accessoires, naar mijn mening versterkt het elkaar juist! "Mix it up" is mijn motto!

Bij mij thuis is vintage goed vertegenwoordigd, er is geen kamer waar geen vintage te vinden is! Natuurlijk is het leuk om vintage te combineren met mooie nieuwe meubels en accessoires, naar mijn mening versterken vintage en nieuw elkaar juist! Het wordt allemaal net wat spannender wanneer je deze twee elementen met elkaar mixt omdat je op deze manier een look creëert die niet direct in een hokje te plaatsen is. "Mix it up" is mijn motto!

Fotografie: Marij Hessel
Fotografie: Marij Hessel

De eetkamerstoelen vond ik een hele tijd geleden bij de kringloop in mijn eigen woonplaats. Deze kringloop was toen nog erg betaalbaar, maar de prijzen zijn door de jaren heen helaas enorm gestegen! Toch kom ik hier nog regelmatig want er is altijd wel iets moois te vinden… De vintage eettafel kwam pas later toen ik had bedacht dat we een ronde eettafel nodig hadden. Fijn aan een ronde eettafel is dat het een lekkere tegenhanger is bij al die rechte vormen in huis zoals kasten, banken en zelfs de muren. Zo’n ronde vorm maakt het geheel gelijk wat speelser. Ik vond deze eettafel op Marktplaats. Ideaal is dat je hem kunt uitschuiven wanneer je meerdere eters op bezoek hebt!

Fotografie: Marij Hessel
Fotografie: Marij Hessel

Recent vond ik deze stoere blauwe metalen kast bij de kringloop. In eerste instantie was deze kast niet te koop maar bedoeld om ander verkoopwaar in uit te stallen. Na voorzichtig vragen aan verschillende verkopers bij de kringloop, mocht hij dan toch mee naar huis… Nu was deze kast bedoeld voor mijn webshop, maar zoals dat soms gaat bij het stylen van mijn vondsten, kon ik het nog niet over mijn hart verkrijgen om deze kast te verkopen. "Kijk nou hoe leuk hij staat in de werkkamer!" riep ik tegen mijn vriend die af en toe weleens moe wordt van mijn verzameldrang. Ik snap dat wel… Maar daar staat hij dus, naast mijn bureau, perfect voor wat kantoorspullen, boeken, magazines en inpakspullen. Die blijft voorlopig nog even staan!

Fotografie: Marij Hessel
Fotografie: Marij Hessel

Ook in onze slaapkamer vind je een aantal fijne vintage items. Bijvoorbeeld het donkergroene kastje. Meer vintage dan dit wordt het niet, want ik kreeg dit kastje van mijn vader. Hij had het kastje al toen hij studeerde en werd elke keer weer meeverhuisd naar nieuwe woningen. Ik gaf hem een nieuwe look met de kleur “Puur Tijm” van Flexa en hij kan nu weer jaren mee! Aan de muur hangt een te gekke spiegel die ik ook bij de kringloop vond, die vorm is nu natuurlijk weer helemaal on trend. Het zijn dus juist die vintage items die mijn interieur karakter geven… Krijg je al zin om op jacht te gaan?

OVER MARIJ / Dit is Marij Hessel, stylist en eigenaar van blog en shop MY ATTIC. Haar liefde voor interieur, vintage, kleur, DIY projecten en groen komen samen op haar inspirerende blog. In de webshop vind je vintage meubels en woonaccesoires die ze met liefde heeft verzameld en opknapt. Voor Biano schrijft ze maandelijks over inspiratie op het gebied van vintage en laat Marij je af en toe binnenkijken bij vrienden en kennissen die, net als wij, een passie hebben voor interieurstyling!