bloggers

Life in the garden

Wat een geluk, bij ons nieuwe huis kregen we een tuin! Een luxe om van te genieten tijdens warme zomeravonden. Maar hoe richt je die in? Biano was benieuwd hoe ik project 'tuin' heb aangepakt, lezen jullie mee?

Ik zie ons al genieten tijdens fijne warme zomeravonden. De tuin is voor het grootste gedeelte betegeld, maar ondanks dat hebben we geprobeerd onze tuin zo gezellig mogelijk te maken. Want 'a life in the garden is a happy life' toch?

Het voordeel van een betegelde tuin is het onderhoud. De tegels hebben we schoongespoten en af en toe moet het onkruid weggehaald worden, maar that’s it. Aan de lange kant van onze tuin hebben we wel een strook groen staan. In het najaar willen we hier nog meer planten hebben, maar we hebben er wel al zaden geplant voor verse kruiden. Hoe fijn om straks uit je eigen kruidentuintje te kunnen knippen? Heerlijk!

De tuinset heb ik alvast voor mijn verjaardag gekregen, zodat we nu al lekker buiten kunnen eten. Ik viel voor de stoere houten tafel in combinatie met de strakke witte design stoelen. Het is een marktplaats vondst, dus na een grondige schoonmaakbeurt zag alles er zo goed als nieuw uit. Kussentje in de stoelen, kaarsjes op tafel ét voila.

TIP / Het voordeel van een goede basic tuinset, is dat je elk seizoen met behulp van accessoires een andere sfeer kunt creëeren in de tuin. Bijvoorbeeld door de kussentjes te vervangen, andere kaarsen en/of windlichten en natuurlijk dankzij bloemen en planten.

"Groen brengt veel gezelligheid met zich mee en geeft een levendige sfeer aan je tuin." My Visual Presentation

Low budget vs. design
Naast de tuinset hebben we ook een loungeset, die we hebben meegenomen vanuit Schiedam. Willen we nu een beetje relaxen in onze tuin dan is dat ook mogelijk. Ik bestelde een prachtig wit priktafeltje van het designmerk MENU voor bij de set om ons van alle gemakken te voorzien. Wat nu alleen nog mist is een lekker zonnetje en een wijntje om van deze luxe te kunnen genieten!

C'est la vie
Qua aankleding van de tuin wist ik een ding zeker; er komt een boompje. Groen brengt veel gezelligheid met zich mee en geeft een levendige sfeer aan je tuin. Zo gezegd, zo gedaan en nu staat er een mooie laurierboom in onze tuin te pronken. Deze hebben we opgehaald in het tuincentrum en ons werd verteld dat dit eetbare verse laurierbladeren waren. Twee vliegen in 1 klap dus! De pot waarin hij staat is van origine terracottakleur, maar ik heb hem zwart gemaakt voor een betere samenhang met de rest van de tuin. Nu nog wat meer planten en dan vind ik de tuin helemaal geslaagd. Wat vinden jullie?

OVER LISA / Lisa, de geboren en getogen Limburgse, is een van onze creatieve interieur-bloggers. Naast styling is fotografie ook een passie die mooi tot zijn recht komt tijdens het bloggen. Dit deelt ze graag met ons én met jullie! Meer weten over Lisa? Neem dan een kijkje op haar eigen blog My Visual Presentation.