HOTSPOT | Hangar Amsterdam

Eerlijk is eerlijk, deze hotspot is geen nieuwkomer. Toch is dit ruige plekje in Noord een aanrader voor een overheerlijke lunch. Met een geweldig uitzicht op het IJ, een groot terras (en de hoop op mooi weer) is dit met recht een summer hotspot.

Het voelde als de eerste zomerdag in Amsterdam. Hebben de zonnedansjes toch geholpen. De zon scheen op het mega terras van de Hangar en weerkaatste op het water van het IJ. We hebben een topdag uitgekozen om te gaan lunchen bij de industriële Hangar Amsterdam. We snappen heel goed dat je benieuwd bent hoe het eten eruit zag, nog belangrijker: hoe het smaakte en of het een yay or nay hotspot betreft, dus we nemen je mee in onze review.  

Maar eerst moet gezegd worden; wat een te gekke spot is dit. Gevestigd op een bedrijventerrein in Noord met uitzicht over het prachtige IJ en naast het bekende Hotel de Goudfazant. Een loods gebouwd van oude golfplaten waardoor het een industriële look and feel krijgt, maar met een warme uitstraling. De open keuken maakt het lekker transparant, de vintage lampjes en de houten vloer maken het weer puur en gezellig. Dat was ook de bedoeling van interieurexpert Stella Willing. Als het aan ons ligt is die missie geslaagd. 

Eenmaal op het terras geïnstalleerd begonnen we fris en fruitig aan een verkoelend glas spa rood met citroen en een verse gemberthee. We hebben even op de menukaart moeten wachten en het duurde dan ook even voordat we ein-de-lijk een keuze konden maken tussen al het lekkers. Wat het is geworden? Denise heeft gekozen voor de vegetarische Ottolenghi’s kruidensalade, ik koos voor de Caesar salade met kip én we hebben er een artisjok met vinaigrette bij besteld. Voor wie daar niet bekend mee is een korte omschrijving; HEMELS! 

De vega kruidensalade was alleen al een plaatje om te zien, zo mooi! Fris groen met verse heerlijk geurende kruiden. De basis was naar ons idee parelgort, een korrel van de 'gerstfamilie' die voedzaam en gezond is. Je kunt je voorstellen dat dit gerecht binnen no-time op was. De Caesar salad was me een bord vol in vergelijking tot de kruidensalade, maar erg lekker. De kip was mals en de salade goed op smaak. Oke, even terug naar die artisjok. Dat is eigenlijk een eetbare bloemkop zoals de bloemkool. De blaadjes haal je er één voor één af en alleen de onderkant (het deel wat vast zit aan de knop) dip je vervolgens door de vinaigrette. Nomnom!! Aanrader dus! 

Zin in nog meer food inspiratie? Bespaar tijd met deze smaakvolle salad to go!